Η μουσική κολεκτίβα "Τρίτη όχθη" παρουσιάζει στη Σφίγγα το νέο της cd "Μίλα μου καρδιά" - Τρίτη 11 Δεκεμβρίου


Η μουσική κολεκτίβα "Τρίτη όχθη"
παρουσιάζει το νέο της 
cd "Μίλα μου καρδιά"
Σφίγγα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου

Η μουσική κολεκτίβα "Τρίτη όχθη" παρουσιάζει την  Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα, το νέο της cd "Μίλα μου καρδιά"
Η "Tρίτη Όχθη" είναι η μουσική κολεκτίβα που δημιουργήθηκε και επωάστηκε στους κόλπους της αυτοδιαχειριζόμενης Μουσικής Σχολής «Ηχοτρόπιο» στο Βοτανικό.  Ξεκίνησε ως μια μουσική παρέα με διαφορετικές καταβολές αλλά κοινό όραμα, να πειραματιστούν, να εκφραστούν και να διαμαρτυρηθούν. Κάπως έτσι, πριν από δέκα χρόνια άρχισαν να γράφουν αλλά και να «πειράζουν» με τον τρόπο τους όσα τους έχουν σημαδέψει, τραγούδια που μίλησαν στις καρδιές τους και φιλοδοξούν να αγγίξουν τις ψυχές πολλών άλλων. 
Ακουστικά και παραδοσιακά όργανα φλερτάρουν με τους ηλεκτρικούς ήχους, ροκ μπαλάντες, ρέγκε ή ραπ παντρεύονται με το πεντοζάλι, το ζωναράδικο ή το τσάμικο, καμιά φορά και στο ίδιο τραγούδι.  Το cd με τίτλο «Μίλα μου καρδιά» είναι μια συλλογική δουλειά που έγινε με το μεράκι και την ψυχή των μουσικών, ερμηνευτών και στιχουργών που συνέβαλαν σε αυτή τη δημιουργική προσπάθεια.
Τα περισσότερα από τα τραγούδια στα 15 tracks του cd είναι ερωτικά, ενώ κάποια άλλα χαρακτηρίζονται από ευθείες κοινωνικές αναφορές όπως η «Πικρή μου Αλήθεια», (ένα τραγούδι για τη Γάζα), «Της λεβεντιάς η φούστα» (σατυρικό για τη νοοτροπία του νεοέλληνα), «Γύριζε» (Αποκριτική γραφή του Κ. Παλαμά), Ορμή του Δεκέμβρη (για την εξέγερση της νεολαίας το 2008), «‘Εγκλειστοι» (για τα ανήλικα παιδιά στις γυναικείες φυλακές), «Σύνταγμα» (για τους Αγανακτισμένους του 2011).  Επίσης, υπάρχουν και δυο tracks με τραγούδια εμπνευσμένα από τη δύναμη και την ομορφιά της φύσης: το «Θάλασσα» και το ορχηστρικό «Βόλτα στο δάσος». 
Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149
Είσοδος ελεύθερη
ώρα έναρξης: 21.00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind

Ανέστης Πλουμής «Το στοίχημα μιας ζωής»

O Άρης Γραικούσης μιλάει στο Οpen Mind

Δημιουργία της Λαϊκής Ορχήστρας Αντώνη Κατινάρη

«ΠΙΣΣΑ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ» Ομαδική Εικαστική Έκθεση | Εγκαίνια: Δευτέρα, 29 Ιουνίου ώρα 12:00 – 21:00 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), Κολωνάκι | Η έκθεση διαρκεί από 29 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου