Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΚΑΙ ΧΑΚΑΡΩ - αιτήσεις έως 20.12.2018


DIY ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΚΑΙ ΧΑΚΑΡΩ
Εικονική Πραγματικότητα – Έρευνα και εφαρμογές στην Ελλάδα σήμερα

11-13 Ιανουαρίου 2019 | Εκθεσιακός Χώρος -1
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου | 18:00-21:00
Σάββατο 12 Ιανουαρίου | 10:00-22:00
Κυριακή 13 Ιανουαρίου |10:00-19:00


Ποια είναι η σχέση σου με τα DIY μουσικά όργανα, τους αισθητήρες και τους ελεγκτές τους; Αυτό είναι ένα εργαστήριο για μουσικούς και επίδοξους χάκερ, ανεξάρτητα από τις δεξιότητες, την κατάρτιση και τη σχέση τους με την τεχνολογία. Αιτήσεις έως 20 Δεκεμβρίου.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα ως περιβάλλον πειραματισμού;
Μπορεί να δημιουργηθεί ένα εκφραστικό περιβάλλον για την περφόρμανς ηλεκτρονικής μουσικής;
Ποια η σημασία των (ανθρώπινων) δικτύων και της αποκεντρωμένης γνώσης σε σχέση με την τεχνολογία;
Τι γνώμη έχετε για τα DIY μουσικά όργανα, τους αισθητήρες, τα controllers; Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται σε μουσικούς και επίδοξους hackers όλων των επιπέδων και των τομέων, είτε χρησιμοποιούν τεχνολογία είτε όχι. 
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση προσκαλεί καλλιτέχνες, μουσικούς, ηχολήπτες, designers και προγραμματιστές σε έναν τριήμερο χακαθώνιο για τη συλλογική δημιουργία καινούριων οργάνων και ήχων και την εξερεύνηση νέων τρόπων δημιουργίας μουσικής. 
Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν νέα όργανα, να φτιάξουν τις δικές τους συνθέσεις και να ανακαλύψουν νέους τρόπους δημιουργίας μουσικής, θορύβου και ήχου. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό την τελευταία μέρα με μια ανοιχτή περφόρμανς των συμμετεχόντων.


Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Απαιτείται πλήρης παρακολούθηση και τις τρεις μέρες.

Συμπληρώστε την αίτησή σας εδώ ως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Οι αιτούντες θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ως τις 5 Ιανουαρίου του 2019.

Κόστος συμμετοχής: 20 € (καταβάλλεται μετά την επιβεβαίωση συμμετοχής)
Το κόστος περιλαμβάνει βασικό εξοπλισμό και υλικά για την κατασκευή των οργάνων καθώς και ποτό και φαγητό για το διήμερο.
 
Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν πιο λεπτομερείς οδηγίες στις αρχές Ιανουαρίου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου
18:00-21:00 | Καλωσόρισμα και σύντομες παρουσιάσεις από τους μέντορες

Σάββατο 12 Ιανουαρίου
10:00-22:00 | Κατασκευή & Hacking με τους μέντορες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου
10:00-17:00 | Κατασκευή, Hacking, Σύνθεση
17:00-19:00 | Ανοιχτή περφόρμανς


Συντελεστές
Οι Μέντορες: Enrico Bertelli (Ηνωμένο Βασίλειο), Αλέξανδρος Δρυμωνίτης (Ελλάδα), Tina Dolinšek (Σλοβενία), John Richards (Ηνωμένο Βασίλειο, De Montfort University), Max Wainwright (Ηνωμένο Βασίλειο) και Tara Pattenden (Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με το Music Hackspace).

Οργάνωση: Ντόρα Βουγιούκα, Ηρακλής Παπαθεοδώρου
 
Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του δικτύου Interfaces, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Αιτήσεις έως 20 Δεκεμβρίου

11-13 Ιανουαρίου 2019
Εκθεσιακός Χώρος -1
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου | 18:00-21:00
Σάββατο 12 Ιανουαρίου
 | 10:00-22:00
Κυριακή 13 Ιανουαρίου |10:00-19:00
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
Απαιτείται πλήρης παρακολούθηση και για τις τρεις μέρες.
Κόστος συμμετοχής: 20 € (καταβάλλεται μετά την επιβεβαίωση συμμετοχής)

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και η επιλογή θα γίνει με βάση το κίνητρο που θα συμπληρώσετε στην 
αίτησή σας εδώ έως τις 20 Δεκεμβρίου 2018, 12:00.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ
interfaces_logo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.