ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ "Αυτοεκτίμηση" (ψυχολογία) / "100 Φινλανδικές Καινοτομίες" (κοινωνία)

 

                                          

Τόνι Χάμφρις | Τάσος Ψάρρης (μτφρ.)
Είδος: Μελέτη (Ψυχολογία 1)Σελίδες: 268Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-83648-3-7
Δείτε το preview
Τιμή: 12,72 €
Οι γονείς ενεργούν ως καθρέφτες των παιδιών τους. Οι αντιδράσεις των γονέων απέναντι στα παιδιά καθορίζουν την εντύπωση που σχηματίζουν για τον εαυτό τους. Τα παιδιά διαπρέπουν όταν υπάρχει το σωστό περιβάλλον ανάπτυξης. Όταν οι γονείς αφιερώνουν χρόνο για να τα ακούσουν αλλά και για να τους μιλήσουν, τα παιδιά αισθάνονται ότι τα αγαπούν, ότι τα ενθαρρύνουν και ότι είναι ικανά. Η αυτοεκτίμησή τους αυξάνεται, πιστεύουν στον εαυτό τους και αναπτύσσουν θετικές στάσεις απέναντι στη ζωή. Ο Δρ. Τόνι Χάμφρις βοηθάει τους γονείς να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό περιβάλλον που να προάγει την αυτοεκτίμηση. Καθιστά σαφές ότι αν δεν δώσουμε προσοχή στις εσωτερικές συγκρούσεις και στην αυτοεκτίμηση των παιδιών, είναι απίθανο να καλλιεργήσουμε με αποτελεσματικότητα μέσα τους την επιθυμία για μάθηση. Παραθέτει ένα ξεκάθαρο σχέδιο ενίσχυσης της αγάπης τους για τη μάθηση, τονίζοντας ότι η συναισθηματική ευημερία των παιδιών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εκπαιδευτικής και της μελλοντικής τους ανάπτυξης.
*
Ο Δρ. Τόνι Χάμφρις είναι Ιρλανδός σύμβουλος και κλινικός ψυχολόγος, συγγραφέας και ομιλητής σε διεθνές επίπεδο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κλινική Ψυχολογία σε δημόσιες Ψυχολογικές και Ψυχιατρικές Υπηρεσίες στην Αγγλία και την Ιρλανδία και από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά στη χώρα του. Η πρακτική του εμπεριέχει θεραπεία ατομική, δουλειά με ζευγάρια, οικογένειες, αλλά και σε σχολεία και τοπικές κι επιχειρηματικές κοινότητες. Οργανώνει σεμινάρια και διευθύνει δύο από αυτά πάνω στην επικοινωνία και την αυτοπραγμάτωση. Είναι σύμβουλος σχέσεων στο University College Cork και προσκεκλημένος λέκτορας σε άλλα πανεπιστήμια, εταιρείες, ομάδες ευεξίας και εκπαιδευτικά συστήματα στην Ιρλανδία και παγκοσμίως, συμπεριλαμβανόμενες πολλές χώρες της Ευρώπης, την Τουρκία και τη Νότιο Αφρική. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων πάνω στην πρακτική ψυχολογία.
Περισσότερα...
Ίλκκα Τάιπαλε | Μαρία Μαρτζούκου (μτφρ.)
Είδος: Μελέτη (Κοινωνία 1)
Σελίδες: 1306Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-83648-2-0
Δείτε το preview
Τιμή: 10,6 €
Αποτελεί παρανόηση η σκέψη ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες είναι η βάση της ανάπτυξης και της προόδου. Αυτό είναι λάθος. Η ύπαρξή τους είναι αδύνατη χωρίς τις κοινωνικές καινοτομίες. Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο πιο μεταφρασμένο βιβλίο στην ιστορία της χώρας μετά την Καλεβάλα, το εθνικό έπος της Φινλανδίας. Η φτωχή και υπανάπτυκτη Φινλανδία ήταν η πρώτη χώρα, στην οποία παρείχε αναπτυξιακή βοήθεια η UNICEF μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πώς όμως πραγματοποιήθηκε η μετάβαση της χώρας στη σημερινή ευημερία; Υπάρχουν έξι «μυστικά»: α) Αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, λήψη αποφάσεων σε επίπεδο Δήμων και δημοτική φορολογία. β) Δωρεάν εκπαίδευση μέχρι και στα πανεπιστήμια. γ) Ισότητα μεταξύ των φύλων και των γενεών. δ) Εκατοντάδες χιλιάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις. ε) Σύστημα λήψης αποφάσεων με γενική συναίνεση μέσα από το τρίπτυχο πολιτεία-επιχειρήσεις-εργαζόμενοι. στ) Κυβερνήσεις συνασπισμού. Οι Φινλανδοί εμπιστεύονται τους δημόσιους υπαλλήλους, το δημόσιο σχολείο, τους γείτονές τους. Το πνεύμα της καθημερινής συνεργασίας, όπως το “talkoot” (εθελοντική εργασία) δεν έχει εξαφανιστεί.
*
Ο Ίλκκα Τάιπαλε, επίκουρος καθηγητής ιατρικής, είναι ειδικευμένος στην κοινωνική ψυχιατρική (μαζική ιατρική). Υπήρξε μέλος του Κοινοβουλίου κατά τις περιόδους 1971-75 και 2000-07 και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Ελσίνκι την περίοδο 1969-80 και από το 1993 μέχρι σήμερα. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Νοσοκομείο για αλκοολικούς και στο Ψυχιατρείο του Κέλλοκόσκι. Έχει γράψει και εκδώσει δεκάδες βιβλία για την ειρήνη και τον πόλεμο, την κοινωνική ιατρική και την ψυχιατρική, όπως τα War or health, A reader, Zed books, Venäjä mon amour και Mielisairaalassa. Οι 100 Φινλανδικές Καινοτομίες που έχει επιμεληθεί έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία στην Αθήνα

Κραουνάκης+Σπείρα στο θερινό σινεμά "Αττικόν" στο Γαλάτσι- 5/8/20

LED ZEPPELIN SYMPHONIC

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind