Εργαστήρια 2018/19 | Εργαστήριο υποκριτικής "Φιλοκτήτης" του Σοφοκλή | Εργαστήριο "Σώμα και φωνή" | Με τους Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινα Αναστάσογλου | Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Οκτωβρίου | Elephas tiliensis

Elephas tiliensis | Εργαστήρια 2018/19  |  Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Οκτωβρίου 2018 |




Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους νέους κύκλους των εργαστηρίων μας. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως τις 10 Οκτωβρίου.



Εργαστήριο υποκριτικής 2018/19 | “Φιλοκτήτης” του Σοφοκλή | Από 13 Οκτωβρίου

Σώμα και φωνή | Τρίμηνο εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή | Από 13 Οκτωβρίου



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

info@elephastiliensis.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 10 Οκτωβρίου 2018



Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω.





Εργαστήριο υποκριτικής 2018/19 | “Φιλοκτήτης” του Σοφοκλή

Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη και την Δέσποινα Αναστάσογλου


Η ιστορία του Φιλοκτήτη αναδεικνύει την δυσκολία του αγώνα για επιβίωση έξω από την ανθρώπινη κοινωνία.

Ο “Φιλοκτήτης” αποτελεί την πρώτη περιγραφή ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας στην ανθρώπινη ιστορία. Η «σχέση» των δύο ηρώων του δράματος αναπτύσσεται σταδιακά και βοηθά τους δύο ήρωες να θεραπευτούν, έστω κι αν ξεκινά από τη μια πλευρά -του Νεοπτόλεμου- με δόλιο σκοπό. Όμως η σχέση αυτή είναι θεραπευτική διότι, εντέλει, χτίζεται πάνω στη βαθιά πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ανθρώπου να αντισταθεί και να μετατρέψει τη δυσλειτουργία σε υγεία, ψυχική και σωματική.



Ο “Φιλοκτήτης” δίνει το έναυσμα για την ενασχόληση με ένα θέατρο λόγου που φανερώνει στον ερμηνευτή όλα τα πεδία επεξεργασίας, διανοητικής και συναισθηματικής, που μπορούν να χτίσουν την τεχνική του και να ελευθερώσουν τον φαντασιακό του χώρο. Θα εργαστούμε πάνω στην έννοια του μονολόγου και του χορού. Τί είναι μονόλογος; Τί είναι χορός; Ποιά ανάγκη με ωθεί να μιλήσω; Πότε γίνομαι μέλος μιας ομάδας με κοινή σκέψη; Πώς διαχωρίζομαι από το σύνολο και πως αφομοιώνομαι σε αυτό; Ποιά μέσα σκέψη μορφοποιείται σε λέξη και πού απευθύνεται;



Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, καθώς και σε σπουδαστές δραματικών σχολών.

Το εργαστήριο ολοκληρώνει τον κύκλο του με μια σειρά παραστάσεων τον Ιούνιο του 2019 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
http://www.elephastiliensis.gr/portfolio/η-κυρά-της-θάλασσας-του-χένρικ-ίψεν-ερ/



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Οκτώβριος 2018 - Ιούνιος 2019

ΈΝΑΡΞΗ: 13 Οκτωβρίου 2018

Κάθε Σάββατο: 16.00 - 20.00



Τα μαθήματα γίνονται στην οδό Μιαούλη – Μετρό Μοναστηράκι







Σώμα και Φωνή | Νέος κύκλος από 13 Οκτωβρίου 2018
Τρίμηνο εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή. | Για ηθοποιούς, τραγουδιστές και παιδαγωγούς
Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη



Το μάθημα “Σώμα και Φωνή” επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων.

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτη αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε την φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητές της φωνής μας.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς. Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.

 Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
http://www.elephastiliensis.gr/portfolio/soma-kai-foni/



ΔΙΑΡΚΕΙΑ

13 Οκτωβρίου 2018 - 12 Ιανουαρίου 2019

Κάθε Σάββατο 13:30 – 15.30



Τα μαθήματα γίνονται στην οδό Μιαούλη – Μετρό Μοναστηράκι




   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".