Πέτρος Κλαμπάνης "ROOFTOP STORIES" #1 ATHENS #2 LONDON

Πέτρος Κλαμπάνης 

"Rooftop stories"  



#1 A
THENS​
​ ​
#2 LONDON
 


Ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης 
παρουσιάζει τα 'Rooftop Stories'.

Πρόκειται για μια σειρά από video στα οποία ο Πέτρος ανεβαίνει σε ταράτσες διαφόρων πόλεων ανά τον κόσμο και παίζει τη μουσική του, με μοναδική συντροφιά το μπάσο και τον ενισχυτή του, και μερικά ηλεκτρονικά effects.  

Η πρώτη Rooftop Story, βιντεοσκοπήθηκε στην Αθήνα, σε μια ταράτσα κοντά στο Μοναστηράκι. Ο Κ
​λ​
αμπάνης διασκευάζει το γνωστό κομμάτι του θρυλικού jazz σαξοφωνίστα Wayne Shorter. Το βίντεο είναι αφιερωμένο στον Jaco Pastorius, τον μουσικό ήρωα του Πέτρου όταν ήταν έφηβος, ο οποίος έφυγε τραγικά από τη ζωή πριν ακριβώς 30 χρόνια.
 

Η δεύτερη ιστορία, έρχεται από το Λονδίνο, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα Ophelia. Το κομμάτι που διασκευάζει αυτή τη φορά ο Πέτρος, είναι το υπέροχο Alfonsina Y El Mar, του Αργεντίνου συνθέτη Ariel Ramírez, το οποίο έγινε γνωστό από την θρυλική Mercedes Sosa.

Rooftop Story #2: https://youtu.be/y72N4kXX_dE

​Εnjoy and share! ​

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Σιούτα: "Επέλεξα την ηρεμία γιατί ήθελα να αποτυπώσω τη ζωή όπως πραγματικά κυλούσε τότε, με απλότητα, πίστη και αίσθηση συνέχειας χωρίς την επίγνωση του επερχόμενου τέλους".

«Ο Κος Ζυλ» σε κείμενο & σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα, από 27/2

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Παρασκευή Λεβεντάκου: "Η λεκτικοποίηση του βιωμένου έρωτα και της ακόμη πιο βιωμένης απώλειάς του λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης".