Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μαράν Αθά» στο Θέατρο «Μεταξουργείο»


«Μαράν Αθά»
του Θωμά Ψύρρα, με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη
5ος χρόνος.

Στο Θέατρο «Μεταξουργείο»
από 18/10 κάθε Τετάρτη, για λίγες μόνον παραστάσεις


Η παράσταση “Μαράν Αθά”, που χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά μας πράγματα, θα παρουσιαστεί για 5η χρονιά, από 18 Οκτωβρίου και για λίγες μόνον παραστάσεις, κάθε Τετάρτη στις 8μ.μ.
Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη. Η παράσταση επίσης ταξίδεψε και έλαβε μέρος σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σύρο, κ.α)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.
Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα
Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία : Δήμος Αβδελιώδης
Ηθοποιός : Γιασεμί Κηλαηδόνη
Μουσική : Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Πασσαλή
Info
Διάρκεια παράστασης 150΄ (με διάλειμμα)
Στο Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14 & Κεραμεικού, τηλ. 210-5234382
Για λίγες μόνον παραστάσεις από 18/10/17, κάθε Τετάρτη στις 8:00μ.μ.
*Η παράσταση δεν θα παιχτεί την Τετάρτη 1/11/17.
Τιμές εισιτηρίων: 20ευρώ και μειωμένο 16ευρώ. Προπώληση 12ευρώ, από το www.viva.gr, τηλ. 11876.
Παραγωγή: Θέατρο “Μεταξουργείο”, Ακαδήμου 14, Αθήνα, τηλέφωνο: 210-5234382, e-mail: diadromi@otenet.gr.



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ”


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔEIKΝYΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΔΕΛΟΓΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΑΚΡΟΑΜΑ, ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ'' ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΣΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ.
Ο ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΧΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΤΑ ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΣΣΑΛΗ, ΔΙΔΑΞΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΘΗΡΟ ΛΟΓΟ, ΗΘΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΕΙΣ ΘΕΣΠΕΣΙΑΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ.
Η ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΤΗ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΣ, ΣΚΑΠΤΟΝΤΑΣ ΕΝΔΟΝ, ΕΞΟΡΥΞΕ ΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ, ΔΥΝΑΜΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.
ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΕΜΠΕΔΟΚΛΕΙΑ ΦΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΙΚΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ, ΝΑ ΤΡΥΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΒΑΘΥΣ ΚΥΑΜΩΝΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΥ ΚΑΡΠΟΥ.
ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ, Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ.
ΕΑΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΜΩΡΑΝΘΕΙ.....”
Κώστας Γεωργουσόπουλος, “ΤΑ ΝΕΑ”

ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ( ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ) ΤΟΥ Δ. ΑΒΛΕΛΙΩΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΄΄ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ΄΄.
Σ' ΕΝΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΑΘΛΟ ΔΥΟΜΙΣΙ ΩΡΩΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ , Η ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ Σ' ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΟΣΑ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ 90ΧΡΟΝΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ.
ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Ο ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΕΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΕΜΑΤΑ, Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΓΙΑ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΡΟΦΙΛΟΥΣ.”
Σπύρος Παγιατάκης, “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

 ’’ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ: Η ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΨΥΡΡΑ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ’’ ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ’’, ΔΙΔΑΓΜΕΝΗ- ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ- ΑΠ’ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ. ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ! Σ’ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΕΙ- ΕΝΑΣ 90ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ, ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ’’ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ’’-ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ! ’’
Γιώργος Δ.Κ Σαρηγιάννης, ’’ ΤΑ ΝΕΑ’’


ΣΠΑΝΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ “ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ”, ΤΟ ΕΞΟΧΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΥΡΡΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ, ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ ΣΤΟ “ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ”. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ, ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΥ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΗΘΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ. Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΡΟΛΟΥΣ – ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ ΜΙΑΣ ΜΥΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ “ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΟ”. ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΚΑΙ Η ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΕΚΑΤΗ ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΑΡΣΕΣ...ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΝ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.” Γρηγόρης Ιωαννίδης. “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”


ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ, ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΟΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΗ, Ο ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ.
ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΨΥΡΡΑ ΚΑ ΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑΣΕΜΗΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟΜΙΣΗ ΩΡΕΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΝΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ, ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ, ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΦΥΛΟ , ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΡΑΣΟ! “
Άννυ Κολτσιδοπούλου, ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.