ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΚΕΘΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΚΕΘΙ
Αθήνα, 23 Οκτ. 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μη Κερδοσκοπικών Θιάσων (ΕΜΚΕΘΙ), με απόφασή του σήμερα 23 Οκτωβρίου 2017, συγχαίρει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, κατόπιν ενεργειών της οποίας εγκρίθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Κωδικός Αριθμός Εξόδου (Κ.Α.Ε.) με σκοπό την πάγια Επιχορήγηση των Ελεύθερων Θεάτρων (ΑΔΑ: Ω0ΠΛΗ-ΝΨΑ).


Αυτό σημαίνει ότι θα εγγράφεται ετησίως ένα χρηματικό ποσόν, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται κάθε χρόνο και το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά στο ελεύθερο θέατρο.
Το ότι έχουμε πλέον έναν κωδικό σημαίνει την αναγνώριση εκ μέρους της Πολιτείας πάγιας υποχρέωσής της να ενισχύει θιάσους του ελευθέρου θεάτρου που έχουν πρωταρχικό στόχο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Η ΕΜΚΕΘΙ εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι, σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη, η Υπουργός ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα όλου του θεατρικού κόσμου το οποίο εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες.

Παραθέτουμε την απόφαση όπως αναγράφεται στην σχετική ΑΔΑ:
«Στον κώδικα κατάταξης εσόδων κι εξόδων του κρατικού προϋπολογισμού (αριθ. εγκυκλίου 2/50418/0020/17.9.2002), όπως ισχύει, επιφέρουμε τις ακόλουθες μεταβολές:
Α. Εγγράφεται ο ακόλουθος Κωδικός Αριθμός Εξόδου (Κ.Α.Ε.) ως εξής: 2534 “Επιχορήγηση των Ελευθέρων Θεάτρων”»


Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΜΚΕΘΙ
Η Πρόεδρος

Αιμιλία Υψηλάντη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".