Είδαμε την παράσταση: " Ο δρόμος περνά από μέσα" στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Είδαμε την παράσταση: " Ο δρόμος περνά από μέσα" στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και βρεθήκαμε πιο κοντά σε αυτό το εμβληματικό κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ένα από τα πιο επίκαιρα και διαχρονικά κείμενα, οπού κύριο ρόλο παίζουν τα αντικείμενα που αν και άψυχα έχουν πολύ μεγάλη σημασία και καθορίζουν την ζωή των ανθρώπων.

Τα σκουριασμένα έπιπλα, οι πολυχρησιμοποιημένοι καναπέδες, η επίγνωση της λήθης και της λησμονιάς περνούν ανάμεσα στους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο μύχιες σκέψεις τους και κατ' επέκταση τα πάθη τους. Αυτά τα πάθη θα αποτελέσουν τον πυρήνα μίας παράστασης που θα συγκλονίζει τον θεατή.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι άρτιες, καθώς το δίδυμο Γεραλή και Κυρίτση δένουν και ταιριάζουν απόλυτα στο θεατρικό σανίδι. Δύο "πυλώνες" της θεατρικής σκηνής, που μας είχαν λείψει είναι μαζί και μας παρουσιάζουν μία παράσταση που βρίθει από νοήματα και με έντονο συναισθηματικό υπόβαθρο.

Η αξιαγάπητη Ηλιάνα Μαυρομάτη, ως μία γλυκιά, γοητευτική και σπιρτόζα γυναίκα δίνει τον ρυθμό και την ροή που πρέπει να έχει μία παράσταση, καθώς μας παρουσιάζει μία γυναίκα που αν και έχει τις ανασφάλειες της τολμά να ακολουθήσει τα πάθη της.

Ο Γιώργος Δάμπασης και ο Όμηρος Πουλάκης αν και φαινομενικά αντίπαλοι στην παράσταση, ξεδιπλώνουν ο καθένας το χαρακτήρα του και τον δυναμισμό τους με ένα μόνο κοινό σημείο, την αδυναμία τους στην Ευαγγελία.

Η σκηνοθεσία είναι άρτια καθώς με τις κατάλληλες σκηνοθετικές υποδείξεις, ο θεατής νιώθει το βάρος που έχουν τα αντικείμενα και την συναισθηματική αξία που φέρουν και έρχονται και αυτά με τον δικό τους ρόλο στην παράσταση.

Τα υπόλοιπά επί σκηνής! Μην την χάσετε!


Ιάκωβου Καμπανέλλη
«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα»

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΠΑΣΗΣ,
ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, ΑΝΝΑ ΓΕΡΑΛΗ, ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

Θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, Αθήνα)


https://www.ticketservices.gr/event/o-dromos-perna-apo-mesa-theatro-tzeni-karezi/?lang=el
[ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΩΣ 19/10, 10€ για όλες τις παραστάσεις]



Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», από τις 20 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου.
«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» είναι ίσως, το πιο ώριμο και βαθύ έργο του «πατέρα» του Νεοελληνικού Θεάτρου.

Σ’ ένα νεοκλασικό αρχοντικό που καταρρέει, ζει ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος. Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, προάγγελοι μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους νεόπλουτους. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αποδίδει. Ο σκόρος όμως κατατρώει τις αντίκες… Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.
Η άγνοια της Ιστορίας αποτελεί «ύβριν». Η καταιγίδα έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα.
Μέσα στη μαγεία του ωραίου αυτού ερειπίου, συγκρούεται το παρελθόν με το αδίστακτο παρόν, μέσα από Πάθη, Μίση, Έρωτες, Θυσίες, Ηρωισμούς και Προδοσίες.
Ο Καμπανέλλης, ως λογοτέχνης, είναι μάστορας των ανατροπών. «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ» τελειώνει αριστουργηματικά, με τρόπο ιδιοφυή και αποκαλυπτικό, που οδηγεί στη συνειδητοποίηση.


Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

Φάνης Ποριώτης ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Χάρης Αντωνάκος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΠΑΣΗΣ
Λίτσα η γυναίκα του η ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
Γλυκερία η ΑΝΝΑ ΓΕΡΑΛΗ
Αντρέας Ποριώτης ο ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Σκηνικά – Κοστούμια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ
Μουσική σύνθεση-Επιμέλεια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ





Τοποθεσία: Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, ΑθήναΗμερομηνία: Πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017. Ώρα:21.15

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: 
ΤΕΤΑΡΤΗ: 19.00. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15Ε άνω τον 65 12Ε & 10Ε ΑΜΕΑ &ΑΝΕΡΓΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 21.15. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18Ε άνω τον 65 12Ε 10Ε ΑΜΕΑ &ΑΝΕΡΓΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.15. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18Ε άνω τον 65 12Ε 10Ε ΑΜΕΑ &ΑΝΕΡΓΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.30. Τιμές εισιτηρίων: ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 15Ε ανω τον 65 12Ε & 10Ε ΑΜΕΑ &ΑΝΕΡΓΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21.15. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18Ε
ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18Ε ανω τον 65 12Ε 10Ε ΑΜΕΑ &ΑΝΕΡΓΩΝ

Διάρκεια παράστασης: 115 ΄& 10΄ διάλειμμα Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τηλ.: ΤΑΜΕΙΟΥ–3625520–3636144 & 2103644921
Ηλεκτρονική Προπώληση: 
Ticketservices.gr
https://www.ticketservices.gr/event/o-dromos-perna-apo-mesa-theatro-tzeni-karezi/?lang=el [ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΩΣ 19/10, 10€ για όλες τις παραστάσεις]

Της Αλεξίας Βλάρα, 28/10/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Ελένη ή Ο Κανένας»

Είδαμε και προτείνουμε: Φaretra Crystalina στο THEATRE OF THE NO

Είδαμε και προτείνουμε: Μην περάσεις το ποτάμι

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Κώστας Ζέκος: "Στην επαγγελματική μου καριέρα ως ηθοποιός δεν έχω ερμηνεύσει ξανά αυτόν τον κορυφαίο δραματουργό και ειλικρινά νιώθω διπλά ευτυχισμένος".