Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Tο κομμάτι" ΙΙ Η νέα Μουσική Παιδική θεατρική παράσταση του Γιώργου Δ. Λεμπέση σε Μουσική της Μόνικα ΙΙΑπό 19/11 στο Θέατρο Χώρα


το κομμάτι

από 19/11 στο Θέατρο Χώρα

"Ας κάνουμε ένα τρελό όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον.
Ελάτε όλοι μαζί…"
 

Η νέα παιδική μουσική θεατρική παράσταση του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Γιώργου Δ. Λεμπέση «το κομμάτι» κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου στο Θέατρο Χώρα. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Μόνικα.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη και διασκεδαστική εμπειρία που θα εξάψει τη φαντασία και θα γεμίσει το μυαλό και την καρδιά των θεατών με θετικά μηνύματα. «Το κομμάτι» είναι μια φανταστική περιπέτεια που μιλάει για τα όνειρα και για το πώς όλοι μας αξίζει να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. 
Μια ιστορία που μας προτρέπει να κρατάμε τα όνειρα μας ζωντανά και να αναθεωρούμε όλα όσα έχουμε γύρω μας ως δεδομένα. Μια τρυφερή και αστεία ιστορία για μια κοινωνία που, αν πιστέψει ότι μπορεί, τότε στ’ αλήθεια θα καταφέρει να αλλάξει και να γίνει πιο όμορφη!

«To κομμάτι» είναι πάνω απ’όλα ένα παραμύθι απ’ αυτά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι καθώς προσφέρει γέλιο και χαρά!

Η παράσταση αυτή επιστρατεύει το χιούμορ και κάθε ευφάνταστο τρόπο για να εκπαιδεύσει τα παιδιά και να τα βοηθήσει να επιλέξουν τα σημαντικά στην ζωή.

Η ομάδα των συντελεστών είναι επίσης ξεχωριστή. Ηθοποιοί με ειδική εκπαίδευση στον χορό και στη μουσική δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και βοηθούν τους μικρούς και μεγάλους θεατές να συμμετάσχουν και να απολαύσουν με την καρδιά τους το έργο αυτό.

Η συνέχεια επί σκηνής! Από τις 19 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή «Το κομμάτι» θα βρίσκεται στο Θέατρο Χώρα.


Λίγα λόγια για το έργο

Η Γούλα είναι ένας πολύ μικρός πλανήτης με δύο πόλεις: την φωτεινή, όμορφη, καθαρή και οργανωμένη Αστάρτη και τη σκοτεινή, σκονισμένη και βρώμικηΝτούρτα. Η Αστάρτη έχει ουρανό, ενώ η Ντούρτα ένα κενό. Οι δύο πόλεις, που έχουν τη δυνατότητα να μετακομίζουν όποτε το θελήσουν, βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη και συνεχή καταδίωξη, επειδή η Ντούρτα προσπαθεί να πάρει τον ουρανό της Αστάρτης.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της Αστάρτης είναι πάντα σε επιφυλακή. Όμως, όταν ένα κομμάτι του ουρανού, θα πέσει στην πόλη της Αστάρτης, τα πάντα θ’ αλλάξουν…Και κάπως έτσι η περιπέτεια αρχίζει!
Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Συγγραφέας -Δημιουργός 


Ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, έχει αποσπάσει Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας και Βραβείο Κοινού για τα διηγήματά του «4 σελίδες» και «Πρώτη πτήση», ενώ έχει ψηφιστεί δυο φορές στις «Πένες της χρονιάς» μέσα στους δέκα καλύτερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας.
Έχει στο ενεργητικό του 7 best seller ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί σε αγγλικά και αραβικά.
Έχει δημιουργήσει ή συμπράξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις σε κεντρικές σκηνές της Αθήνας είτε με δικά του έργα είτε με διασκευές. Το παιδικό του βιβλίο η Ψαρόσουπα, ανέβηκε και σε θεατρική παράσταση στην Ελλάδα και ήταν sold out για τέσσερις συνεχείς χρονιές! Έγραψε για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και των Public Cyprus το παραμύθι Το κομμάτι για το project «Το βιβλίο των σχολείων», όπου συμμετείχαν 1.200 μαθητές.
Έχει υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα, Town For Kids(2008-2009), και του The Christmas Factory της STARKID (2014), με προσέλευση που ξεπέρασε συνολικά τους 250.000 θεατές.

Σκηνοθεσία
Την σκηνοθεσία υπογράφει η διακεκριμένη σκηνοθέτης Αθηνά Ξενίδου, η οποία έχει σκηνοθετήσει 18 θεατρικές παραστάσεις, δύο από τις οποίες στον ΘΟΚ και με βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, ενώ στον κινηματογράφο έχει σκηνοθετήσει την ταινία μικρού μήκους The Made Guy, η οποία βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα και την ταινία μεγάλου μήκους Unwitnessed Memories, η οποία βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού και με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο Φεστιβάλ κινηματογράφου του Χιούστον. Παράλληλα εργάζεται στην κινηματογραφική παραγωγή  της ταινίας Socrates & Soc, με τον σκηνοθέτη του Mulan της DISNEYΈχει τελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής INTERNATIONAL EMMY AWARDS 2001-2006 και αντιπροσώπευσε τους Κύπριους σκηνοθέτες στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ.

Μουσική
Την πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έχει συνθέσει η δημοφιλής και αγαπημένη, σε μικρούς και μεγάλους, τραγουδοποιός, ΜόνικαΈχει στο ενεργητικό της δυο πλατινένιους δίσκους, ενώ παραγωγός στην τελευταία της δουλειά είναι ο Homer Steinweiss, πρώην παραγωγός της Amy Winehouse.
 
Ηθοποιοί:
Παναγιώτης Κατσώλης, Λορίνα Κατσιώτη, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Ιωάννα Τσιγκουρλά, Γιάννης Αθητάκης, Αχιλλέας Σκεύης, Σοφία Παπουλάκου, Γιάννης Φιλίππου, Σοφία Μανώλη, Γιάννης Μπισμπικόπουλος.
 
Συντελεστές :
Κείμενο: Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Αθηνά Ξενίδου
Μουσική: Μόνικα
Στίχοι: Βαγγέλης Λεμπέσης
Σκηνικά: Ζήσης Παπαμίχος
Κοστούμια: Νατάσσα Σαρρή
Φωτισμοί: Παναγιώτης Τσέβρενης & Γιώργος Τέλλος
Χορογραφίες: Μιμή Αντωνάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς

 
Θέατρο ΧΩΡΑ,
Αμοργού 20 Αθήνα

Το θέατρο είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν άνετα και με ασφάλεια την παράσταση από παντού. Παρέχει εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα στάθμευσης στην είσοδο του θεάτρου, για την διευκόλυνση της εισόδου και της εξόδου των παιδιών

Κάθε Κυριακή από 19/11
Ώρες Παραστάσεων: 11.30 & 15.00


Προπώληση
viva.gr

Εισιτήρια:
Παιδικό: 12€
Ενηλίκων: 14€
Ισχύουν ειδικές τιμές για σχολεία, group, άνεργους και πολύτεκνους.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από προνήπιο μέχρι μαθητές ΣΤ΄Δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Παρακαλούμε επικοινωνήσετε με τoν υπεύθυνo διοργάνωσης για σχολικές παραστάσεις και ομαδικές κρατήσεις
Δημήτρης Κουκάς: 6947 300609 

Παραγωγή:
Amuse concept events & People Entertainment Group

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.