ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ» | ΙΟΥΛΙΑ ΠΟΥΛΑΚΗ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

«Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ» | ΙΟΥΛΙΑ ΠΟΥΛΑΚΗ  

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΣΙΓΜΑ 

 

Το Σάββατο 12 Απριλίου ,στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Δίσιγμα, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Ιουλίας Πουλάκη, με τίτλο «Η Ευρυδίκη στη χώρα των θαυμάτων». Σε εικονογράφηση της Έφης Κοκκινάκη. 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 

Παναγιώτα Δημόκα, Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Λεοντείου Σχολής 

Νατάσα Μαρματάκη, Ηθοποιός 

Ιουλία Πουλάκη, Συγγραφέας, Επίκ. Καθηγήτρια, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24  

 

Link βιβλίου: https://tinyurl.com/b4y66rzy 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Ένα κορίτσι αναζητά τη δική του χώρα των θαυμάτων. Ταξιδεύει, αναρωτιέται, μαθαίνει, προσπαθεί…Η Ευρυδίκη είναι μία συνηθισμένη κοπέλα (όπως κι εμείς), που πορευόμαστε με όσα εφόδια έχουμε, με όποια βοήθεια μας προσφέρεται, προκειμένου να φτάσουμε σε ό,τι εμείς ορίζουμε ως χώρα των θαυμάτων. 

Μήπως όμως τα αληθινά θαύματα βρίσκονται σε βαθύτερες, πιο ουσιαστικές αξίες από αυτές που αναζητάμε; Συχνά στη διαδρομή προσπερνάμε την αληθινή χώρα των θαυμάτων χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Άραγε η Ευρυδίκη θα καταφέρει να τη βρει; 

 

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

H Ιουλία Πουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Έφυγε για σπουδές και αφού απέκτησε ακαδημαϊκή και εργασιακή εμπειρία στην Κέρκυρα, την Αθήνα και την Πάτρα, επέστρεψε στο νησί της μαστίχας ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από όπου είχε λάβει και το διδακτορικό της δίπλωμα το 2016. Έκτοτε, συγγράφει επιστημονικά άρθρα και διδακτικά συγγράμματα στο πεδίο της διοίκησης του τουρισμού και των τουριστικών επιχειρήσεων. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών και αγαπά τα βιβλία και τα ταξίδια. Αυτό το παραμύθι είναι η πρώτη της προσπάθεια να μοιραστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της με μικρούς και μεγάλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Ρενάτα Ντελία: "Πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί, μοναδικοί, ίσως γιατί αυτό θα μας έκανε αναντικατάστατους μέσα στην περατότητα μας".

Είδαμε και προτείνουμε: Troilus and Cressida