Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

📚 ☀️Ανακαλύπτουμε τα βιβλία του Ιουνίου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

 

Πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια
Toshikazu Kawaguchi


Η συνέχεια του εκπληκτικού μπεστ σέλερ μυθιστορήματος Πριν κρυώσει ο καφέςμε τέσσερις νέους χαρακτήρες.


Σε ένα μικρό σοκάκι στο Τόκιο, υπάρχει ένα καφέ που σερβίρει καλοψημένο καφέ εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια. Αυτό το μαγαζί όμως προσφέρει μια μοναδική εμπειρία  στους πελάτες του – τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο παρελθόν.

Μετάφραση: Bάσια Τζανακάρη
 
Κυκλοφορεί επίσης: 

 

 
Η άκρη του ορίζοντα
Benjamin Myers

Ένα καλοκαίρι μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο 16χρονος Ρόμπερτ Άπλγιαρντ ξεκινάει με τα πόδια από ένα χωριό ανθρακωρύχων για να εξερευνήσει την αγγλική ύπαιθρο. Εκεί θα συνάψει μια μοναδική φιλία που θα αλλάξει ριζικά και απρόσμενα το μέλλον του...
  • Βιβλίο της χρονιάς σύμφωνα με τους Times
  • Στη δεκάδα  των ευπώλητων βιβλίων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας για πάνω από δύο χρόνια.
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
 

 
Ο Θρόνος των Έκπτωτων
Kerri Maniscalco

Ένας μοχθηρός πρίγκιπας.
Μια έκπτωτη ζωγράφος.

Μαζί, ο Πρίγκιπας του Φθόνου και η Καμίλα, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι στον κάτω κόσμο.
  • Από τη #1 συγγραφέα των μπεστ σέλερ μυθιστορημάτων φαντασίας των New York Times, μια νέα σαγηνευτική αυτοτελής ιστορία στον κόσμο του Βασιλείου των Δαιμόνων.

Μετάφραση: Γιώργος Αγγελίδης

 

Κυκλοφορεί επίσης: 

 
H απειλή
C.J. Tudor

Ένα ντελαπαρισμένο λεωφορείο γεμάτο φοιτητές. Όλοι τους παγιδευμένοι. Ένα ακινητοποιημένο βαγόνι τελεφερίκ γεμάτο αγνώστους. Ένας απ’ αυτούς νεκρός. Ένα απομονωμένο σαλέ όπου μετά από λίγο καιρό οι φίλοι γίνονται εχθροί.
 
  • Από την συγγραφέα του μπεστ σέλερ Ο άνθρωπος κιμωλία 
  • Υποψήφιο για το βραβείο ITW THRILLER
  • Τη συγγραφέα έχει ξεχωρίσει και ο ίδιος ο Stephen King

Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

 

Κυκλοφορούν επίσης: 
 
Ο Λευκός Βασιλιάς
Juan GÓmez Jurado

Το νέο βιβλίο της δημοφιλούς σειράς φαινόμενο με πρωταγωνίστρια την εκρηκτική Αντόνια Σκοτ που έχει καθηλώσει περισσότερους από 3.000.000 αναγνώστες και μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά από το Amazon Prime Es.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΣ. ΠΑΙΖΟΥΜΕ;
Όταν η Αντόνια Σκοτ λαμβάνει αυτό το μήνυμα, ξέρει πολύ καλά ποιος της το έστειλε. Ξέρει επίσης ότι σε αυτό το παιχνίδι είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει. 
 

Μετάφραση: Aγγελική Βασιλάκου

 

Κυκλοφορούν επίσης: 
Bελούδινη Νύχτα
Silvia Moreno-Garcia

Ένα νουάρ μυθιστόρημα που έχει διακριθεί σε New York Times, The Washington Post, The Boston Globe κ.ά.,
 γεμάτο ένταση, με πρωταγωνιστές μια ονειροπόλα γραμματέα και έναν μοναχικό μπράβο που θέλουν απεγνωσμένα να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνιστης μιας γυναίκας.
 

Μετάφραση: Xαράλαμπος Γιαννακόπουλος

 

Κυκλοφορεί επίσης: 

 

Αποστολή στο Βερολίνο
Len Deighton


Ένα από τα πλέον κλασικά βιβλία κατασκοπείας που έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Guy Hamilton με πρωταγωνιστή τον Michael Caine.


Το 1963 το Βερολίνο είναι σκοτεινό και επικίνδυνο. Ο πρωταγωνιστής μας έχει αποστολή να βοηθήσει έναν κορυφαίο Σοβιετικό επιστήμονα να αυτομολήσει – μέσα σε ένα περίτεχνο φέρετρο, στήνοντας μια ψεύτικη κηδεία..

 

Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

 

Κυκλοφορεί επίσης: 

 
H ματιά του θανάτου
Kate Quinn


Κίεβο, 1937.
H φοιτήτρια Ιστορίας Μίλα Παβλιτσένκο έχει οργανώσει τη ζωή της γύρω από την εργασία της στη βιβλιοθήκη και τον μικρό γιο της – αλλά η εισβολή του Χίτλερ στη Ρωσία την οδηγεί σε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Η Μίλα μεταμορφώνεται σε θανάσιμη κυνηγό των ναζί, γνωστή ως Λαίδη Θάνατος.
  • Aπό τη συγγραφέα του κορυφαίου κατασκοπικού μυθιστορήματος Η κυνηγός του Χίτλερ
  • Μπεστ σέλερ των New York Times
  • Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα

Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

 

Κυκλοφορούν επίσης: 
 
Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών οικογενειών
Stephen R. Covey, Sandra Merril Covey


Το βιβλίο Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών οικογενειών είναι ένας πρακτικός οδηγός για να βρίσκετε τον δρόμο σας μες στις δυσκολίες της οικογενειακής ζωής. 

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

 

Κυκλοφορούν επίσης: 

 

To μυστικό της τσούχτρας
Λήδα Βαρβαρούση

 

Ένα νέο βιβλίο για παιδιά από 3 ετών από την αγαπημένη, σε μικρούς και μεγάλους, συγγραφέα και εικονογράφο.


Ένα μικρό ψαράκι τολμάει να βγει από το δωμάτιό του ακολουθώντας ένα παράξενο πλάσμα. Έτσι παρακινεί μια χταπόδα, ένα ηλεκτροφόρο χέλι και έναν ιππόκαμπο να το ακολουθήσουν στο ταξίδι του προς το άγνωστο πέλαγος.

 

Τα τερατάκια #2: Οι διακοπές της μάγισσας
Travis Nichols

 

Νέο βιβλίο στην παιδική σειρά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, γεμάτη βρικόλακες, μούμιες, πλάσματα των βάλτων και μεγαλοπόδαρους, ιδανική για το κοινό της σειράς ταινιών Ξενοδοχείο για τέρατα.


Στο δεύτερο βιβλίο, μια ΝΕΑ ΜΑΓΙΣΣΑ καταφτάνει στο θέρετρο του νησιού και όλοι θέλουν να γίνουν φίλοι της! Η μάγισσα μένει στο ξενοδοχείο του νησιού και απολαμβάνει όλες τις ανέσεις.

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

 

Κυκλοφορεί επίσης: 

Minecraft: Δημιουργία χαρακτήρων με αυτοκόλλητα
Συλλογικό


Προσοχή προσοχή! Είναι ώρα για διασκέδαση με μια φοβερή περιπέτεια στον κόσμο του Minecraft.

Bρες περισσότερα από 250 αυτοκόλλητα και μάθε πώς να εξοπλίζεις χαρακτήρες, να φτιάχνεις αντικείμενα, να επιβιώνεις από μάχες με εχθρικά όντα και να εξερευνάς τα πιο απίθανα βιοσυστήματα του Minecraft.

Στο Δημιουργία χαρακτήρων με αυτοκόλλητα σε περιμένει ένας κόσμος ατελείωτης ψυχαγωγίας!


Μετάφραση: Παναγιώτης Αρκουδέας

 

Κυκλοφορεί επίσης: 

Minecraft: Η κυριαρχία των Μομπ
Nick Eliopoulos


Το δεύτερο βιβλίο της νέας σειράς βιβλίων για παιδιά από 9 ετών που εξελίσσεται στον κόσμο του MINECRAFT!


ΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ;

Μετάφραση: Κέλλυ Δημοπούλου

 

Boηθός Νοσηλευτικής
Σταύρος Αρχοντάκης


Ένα βιβλίο με όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτικής – Γενικής Νοσηλείας. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις νοσηλευτικής φροντίδας των ασθενών, γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες για την μελλοντική επαγγελματική του αποκατάσταση.
 

Στέλεχος εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προιόντων
Αναστάσιος Μουμτζόγλου, Σταύρος Αρχοντάκης

 

Ένα βιβλίο με όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την ειδικότητα «Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης προϊόντων». Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει γνώσεις για τα καθήκοντα ενός στελέχους Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης προϊόντων, γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες για τη μελλοντική επαγγελματική του αποκατάσταση.


 
 


Ana Huang, συγγραφέας των αγαπημένων μπεστ σέλερ σειρών Twisted και Οι Βασιλιάδες της Αμαρτίας, μίλησε στο Πρώτο Θέμα και στην Χριστίνα Χαραλαμπίδου με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα αλλά και την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Ο Βασιλιάς της Αλαζονείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Τελευταίες Παραστάσεις για τους «Αλιγάτορες» | Έως Σάββατο 8 Ιουνίου

Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Τελευταίες Παραστάσεις / έως 8 Ιουνίου Δείτε το trailer εδώ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Το «Interview» επιστρέφει για μια παράσταση με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

                                     « Interview » μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς                                                                           17 Ιουνίου στις 20:30                                    στο   Π.Π.Ι.Ε.Δ.                                   Δωρεάν είσοδο                                                                                         Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ομάδα B . A . N . C στο θέατρο Αλκμήνη επιστρέφει για μια τελευταία παράσταση, στις 17 Ιουνίου , με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια . Η παράσταση σημείωσε απανωτά sold - out και δεν άργησε να γίνει talk of the town , ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

Ελίζα Σουφλή: "Oι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ".

  1. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε τη συλλογή διηγημάτων Συναντήσεις ; Θα παραπέμψω στην ιστορία που αναφέρεται στο τέλος του βιβλίου, στο σημείωμά μου προς τους αναγνώστες μου. Μιλώ για ένα πολύ αγαπημένο μου σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας και πολλές από τις σκέψεις και τις στιγμές που πέρασα εκεί. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά ας κρατήσουμε ότι οι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ.