Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες ενηλίκων 23.5.2024 απο τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟΝ Ο ΕΡΩΣ
ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟΝ Ο ΕΡΩΣ
Μυθιστόρημα
Η Λίζα διατηρεί στην Αθήνα ένα ανθοπωλείο με την επωνυμία «Ανθοπωλείον ο Έρως». Οι δουλειές πηγαίνουν καλά, μέχρι τη μέρα που απέναντί της ξεκινούν εργασίες, οι οποίες συνοδεύονται από φήμες ότι πρόκειται να ανοίξει ένα μεγάλο πολυκατάστημα όπου θα βρίσκει κανείς τα πάντα, ακόμα και λουλούδια.
Αγωνιώντας για την επιβίωσή της, θα ζητήσει συμβουλές από έναν διαδικτυακό της φίλο, με τον οποίο επικοινωνεί μέσα από ένα σάιτ γνωριμιών. Αυτός τη συμβουλεύει να ξεκινήσει έναν αγώνα κατά της ανέγερσης του θηριώδους κτιρίου, παράλληλα όμως την προειδοποιεί ότι μπορεί αυτός ο αγώνας να μην έχει καλό τέλος.
Η Λίζα θέλει κάποια στιγμή να τον συναντήσει. Όμως, όταν η πλατφόρμα γνωριμιών διοργανώνει μια εορταστική εκδήλωση γνωριμίας των μελών της, ανακαλύπτει ότι ο καλός της φίλος δεν είναι παρά ο ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος.
Ο πόλεμος ανάμεσά τους θα καταστεί σχεδόν ανεξέλεγκτος. Όμως όλα θα ανατραπούν ραγδαία όταν ερωτευτούν ο ένας τον άλλον…
Μια υπέροχη ιστορία έρωτα που γεννιέται μέσα από τις φλόγες του μίσους.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΝΤΙΜΟΝ ΚΟΠΕΡΧΕΝΤ
BARBARA KINGSOLVER
ΝΤΙΜΟΝ ΚΟΠΕΡΧΕΝΤ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κατερίνα Σχινά
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 70 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ NEW YORK TIMES

Σ' ένα μονόχωρο λυόμενο σπιτάκι, στους λόφους κάτω από τα Απαλάχια, μια νεαρή, ανύπαντρη, αλκοολική μητέρα γεννάει. Το μωρό της, ο Ντίμον, προβάλλει αβοήθητο στον κόσμο, σαν «μικρός, μελανιασμένος πυγμάχος», καθώς η μητέρα του είναι σχεδόν αναίσθητη από το ποτό. Για να επιβιώσει, θα χρειαστεί αυτό το πρώιμο αγωνιστικό πνεύμα. Και για να τα βγάλει πέρα με τη ζωή που τον περιμένει, θα επιστρατεύσει όλα του τα χαρίσματα: γοητεία, ευστροφία, και μερικά απροσδόκητα ταλέντα, νόμιμα και μη.
Σ' αυτή την απομονωμένη γωνιά της Βιρτζίνια, η φτώχεια και ο εθισμός στις ουσίες δεν είναι μακρινές έννοιες. Είναι παρούσες και τόσο φυσικές, όσο το γρασίδι που φυτρώνει παντού. Για τον Ντίμον, γεννημένο στη «λάθος πλευρά της τύχης», η στοργή και η ασφάλεια που λαχταρά είναι τόσο απρόσιτες όσο και ο ωκεανός που ονειρεύεται να δει κάποια μέρα. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά είναι έτοιμος να ταξιδέψει για να βρεθεί εκεί.
Πλημμυρισμένο από αλήθεια, θυμό και συμπόνια, το μυθιστόρημα της Κίνγκσολβερ είναι μια επική ιστορία αγάπης, απώλειας, θάρρους και δικαίωσης.

Μια αριστουργηματική μετάπλαση του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ μέσα από τα μάτια ενός αγοριού από τα Απαλάχια. Η γνωστική και ακλόνητη φωνή του μας αφηγείται πώς στην πορεία της ζωής του συνάντησε τη φτώχεια, τον εθισμό, τις αποτυχίες του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας αλλά και την ηθική κατάπτωση, και πώς προσπάθησε να τα ξεπεράσει.
Από το σκεπτικό της βράβευσης του μυθιστορήματος με το Pulitzer

Συναισθηματικά σπαρακτικό και ανατρεπτικά διασκεδαστικό.
The Spectator

Συναρπαστικό.
Daily Mail
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
LANCALI
ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Μυρσίνη Γκανά
Μια παρέα ετοιμοθάνατων ασθενών.
Ένας όρκος να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο έπακρο.
Ένας έρωτας μεταμορφωτικός και υπερβατικός.

Μέσα στην ανελέητη καθημερινότητα ενός νοσοκομείου, αγάπησα ένα παιχνιδιάρικο αγόρι με ήλιους στα μάτια, που έγινε η μόνη μου χαρά σε εκείνο το ζοφερό μέρος. Γιʼ αυτό και ένιωσα να συντρίβεται η ψυχή μου όταν αυτοκτόνησε μπροστά μου.
Από τότε, ορκίστηκα να μην αγαπήσω ποτέ ξανά κανέναν. Με τρεις εξαιρέσεις: τους φίλους μου Σόνι, Νίο και Κερ, μια μικρή συμμορία ατίθασων, ετοιμοθάνατων παιδιών.
Προτού ο θάνατος χτυπήσει αναπόφευκτα την πόρτα μας, οι κλέφτες μου κι εγώ έχουμε σχεδιάσει μια τελευταία ληστεία. Μια μεγάλη απόδραση που θα μας πάρει μακριά από την πραγματικότητα των ασθενειών μας. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν εμφανιστεί και κάποιος άλλος; Τι συμβαίνει όταν ένα κορίτσι μπαίνει στην παρέα μας και χάνω τα λόγια μου μπροστά στο παιχνιδιάρικο χαμόγελό της; Τι συμβαίνει όταν έχει ήλιους στα μάτια της, και, όσο κι αν φοβάμαι ότι θα χάσω ξανά, αρχίζω να ερωτεύομαι;
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
A. J. FINN
ΤΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης
«Σε τρεις μήνες θα είμαι νεκρός. Ελάτε να γράψετε την ιστορία μου».
Αυτά τα λόγια γράφει ο Σεμπάστιαν Τραπ, ο ερημίτης συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, στη Νίκι Χάντερ, μια μελετήτρια του είδους, με την οποία διατηρεί αλληλογραφία επί χρόνια. Κι ενώ του απομένει ελάχιστος χρόνος ζωής, ο Τραπ καλεί τη Νίκι στην εντυπωσιακή έπαυλή του στο Σαν Φρανσίσκο για να τον βοηθήσει να καταγράψει την ιστορία της ζωής του. Εκεί ζουν, επίσης, η πανέμορφη δεύτερη σύζυγός του Νταϊάνα και η προστατευτική κόρη του, Μάντλιν, ενώ στο σπίτι μπαινοβγαίνουν ελεύθερα ο αλλοπρόσαλλος ανιψιός του, Φρέντι, και η λαλίστατη νύφη του, Σιμόν. Σύντομα η Νίκι αντιλαμβάνεται ότι μια αληθινή υπόθεση δολοφονίας αναζητά λύση και καταλαμβάνεται από την ακαταμάχητη νόσο – τον πυρετό του ντετέκτιβ.

«Δεν αποκλείεται οι δυο μας να ξεδιαλύνουμε και κάνα δυο παλιά μυστήρια».
Είκοσι χρόνια νωρίτερα –παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999–, η πρώτη σύζυγος του Σεμπάστιαν και ο έφηβος γιος τους εξαφανίστηκαν από διαφορετικές τοποθεσίες και δεν τους ξαναείδαν ποτέ. Διέπραξε άραγε το τέλειο έγκλημα ο διάσημος μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας; Γιατί βγήκε από την απομόνωσή του ύστερα από είκοσι χρόνια, δίνοντας την άδεια σε μιαν άγνωστη να σκαλίσει το παρελθόν του;

«Η ζωή είναι σκληρή. Και στο τέλος σε σκοτώνει».
Καθώς η Νίκι επιχειρεί να συνδέσει όλα τα κομμάτια της ζωής του Σεμπάστιαν, η αναζήτηση της αλήθειας, η Μάντλιν αρχίζει να αμφισβητεί τι στ' αλήθεια γνωρίζει ο αγαπημένος της πατέρας για εκείνη τη νύχτα πριν από τόσα χρόνια. Κι όταν ένα πτώμα εμφανίζεται στη λιμνούλα με τα ψάρια, οι δύο γυναίκες θα βρεθούν ενώπιον μιας σοκαριστικής αλήθειας:
Tο παρελθόν δεν έχει χαθεί. Aπλώς περιμένει.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
RICHARD OSMAN
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Αύγουστος Κορτώ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΕΝΑΣ ΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ…

Τα μέλη της Λέσχης Φόνων της Πέμπτης λαμβάνουν σοκαριστικά νέα. Ένας παλιός φίλος αντικέρ σκοτώνεται και το επικίνδυνο πακέτο που είχε στη φύλαξή του εξαφανίζεται. Η παρέα αναλαμβάνει δράση καις την πορεία διασταυρώνονται με παραχαράκτες έργων τέχνης, απατεώνες του διαδικτύου και ναρκέμπορους, ενώ αντιμετωπίζουν και μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση που τους αφορά προσωπικά. Καθώς ο αριθμός των πτωμάτων αυξάνεται, το πακέτο παραμένει άφαντο και οι συμφορές φαίνεται να μην έχουν τέλος, μήπως εντέλει υπάρχει ένας διάβολος ανάμεσά τους;
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
ΒΡΕΣ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΣΟΥ
ΑΝΝΑ ΛΟΥ ΓΟΥΟΚΕΡ
ΒΡΕΣ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΣΟΥ
Ψυχολογία - Αυτοβελτίωση - Ευ Ζην
Μτφρ.: Έρρικα Πάλλη
Το ταξίδι σου προς την αυτοπεποίθηση ξεκινάει τώρα!
Το βιβλίο αυτό, γεμάτο πρακτικές συμβουλές που θα σε εμπνεύσουν, θα σε βοηθήσει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, να σκέφτεσαι θετικά, να ενισχύσεις τις ορμόνες της χαράς και να διαλέξεις μια διατροφή και έναν τρόπο ζωής που θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου.
Ετοιμάσου να λάμψεις όπως ποτέ στο παρελθόν!
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ
ΖΙΝΑ ΜΟΛΑ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ
Ψυχολογία - Αυτοβελτίωση - Ευ Ζην
Μτφρ.: Έρρικα Πάλλη
Μετάτρεψε κάθε εμπόδιο σε δύναμη
Όταν είσαι ψυχικά δυνατός, μπορείς να αντιμετωπίσεις στρεσογόνες καταστάσεις, να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα, να καλλιεργήσεις ουσιαστικές σχέσεις και να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου.
Στο βιβλίο αυτό θα μάθεις τεχνικές για να διαχειρίζεσαι τις καθημερινές δυσκολίες αλλά και τις αναπάντεχες προκλήσεις της ζωής, ώστε να γίνεις πιο υγιής και ευτυχισμένος.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Ψυχολογία - Αυτοβελτίωση - Ευ Ζην
Μτφρ.: Έρρικα Πάλλη
ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕ!
Αν νιώθεις ότι στο μυαλό σου επικρατεί χάος, δεν είσαι μόνος. Ο σύγχρονος κόσμος είναι γεμάτος πράγματα που απαιτούν την προσοχή μας. Αυτό το βιβλίο, μέσα από απλές πρακτικές, θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς να αδειάζεις το μυαλό σου· θα σου δώσει τον χώρο να σκεφτείς πιο καθαρά και τη θετική διάθεση για να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα.
Διάβασε ένα απόσπασμα »


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Είδαμε και προτείνουμε: "Venus in Fur"

  A Mesmerizing Dive into Desire and Power Stepping into the Theatre of the NO, the audience is immediately transported into the compelling world of David Ives' "Venus in Fur." This contemporary dark comedy, brought to life in the heart of Athens, promises an evening of intrigue, laughter, and raw emotion. Running from June 28th to August 5th, the play delivers an experience that lingers long after the final bow. "Venus in Fur" revolves around Thomas Novachek, a playwright and first-time director, exhausted and disheartened after a long day of auditions. Enter Vanda Jordan, a seemingly eccentric and enigmatic actress who arrives late for her audition. Reluctantly, Thomas agrees to let her read, and what unfolds is a gripping play within a play. The lines between reality and acting blur as the power dynamics shift, exploring themes of desire, seduction, and power.

"ΦΤΑΣΑΜΕ PLUS"

  «Φτάσαμε Plus»  2ος χρόνος  Από μικρός είχε ένα όνειρο. Δεν άκουσε κανέναν. Γέμισε τις βαλίτσες φιλοδοξίες και όνειρα, άφησε το σπίτι του και πήρε νέους δρόμους μακριά από όλους και από όλα. Και όλα ξεκινάνε από την στιγμή που φτάνει στην Αθήνα. Στην μεγάλη πόλη που σου τάζει πολλά. Το ταξίδι προς την δόξα, ξεκινάει. Και οι μέρες, οι μήνες τα χρόνια περνάνε και χάνει τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ήρωας αφιερωμένος στα «θέλω του». Περνά η ζωή και συνεχίζει να ονειρεύεται, μέχρι την στιγμή που δεν παίρνει ανάσα στην μεγάλη πόλη. «Φτάσαμε»… Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα, στα παιδικά όνειρα και στην προσωπική φιλοδοξία. Γιατί τα θέλω μας δεν γίνονται πάντα…  Ένας μονόλογος από την αρχή μέχρι το τέλος, γεμάτος αγαπημένα τραγούδια! 

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Είδαμε και προτείνουμε: «Πόκερ»

  Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Πόκερ» από την θεατρική ομάδα "Υποκριτές"σε ένα δυνατό κείμενο του Αποστόλη Χριστοδούλου που μας ενθουσίασε. Ένα έργο που αντικατοπτρίζει την καθημερινή μας πραγματικότητα και μας αναγκάζει να κοιτάξουμε μέσα μας.