IANOS | Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΙΩΑΝΝΗ-ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ ΡΩΣΣΗ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣEΩΝ «ΠΕΡΙ ΩΡΑΙΟΥ» ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ

ΙΩΑΝΝΗ-ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ ΡΩΣΣΗ


 

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:00 ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κώστας Καζαμιάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου», συνομιλεί με τον λογοτέχνη Ιωάννη - Σεβαστιανό Ρώσση, με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του «Η χώρα που δεν τιμωρεί», των εκδόσεων Κουκούτσι.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιώργος Γώτης, ποιητής.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση του συγγραφέα και του βιβλίου του.

Την παρουσίαση θα επιμεληθεί ο Κωστής Καζαμιάκης με παράλληλη προβολή εικόνων.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3ZxPQsq

Link βιβλίου: https://bit.ly/3L6bOis

 

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΤΕΧΝΑΣΜΑ
Μη δολώνεις με βιβλία την αρπάγη σου.
Δε χρειάζεται. Τι είναι ο έρωτας
δίχως το σώμα;

 

 

Μέθυσέ με λοιπόν.
Έλα απ' τους παλιούς αλάθητους δρόμους
της λάμψης
και του τρόμου.
Γκρέμισε τη ζωή μου.
Και χτίσε πάλι με αγάπη ό, τι σώριασες.

 

Λίγα λόγια για τον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου»

Εκδηλώσεις "Περί Ωραίου".

Επιμέλεια: Κωστής Καζαμιάκης.

Κομφούκιος: Παντού υπάρχει «το ωραίον» αλλά δεν το βλέπουν όλοι.

Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκίνησε ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Σιούτα: "Επέλεξα την ηρεμία γιατί ήθελα να αποτυπώσω τη ζωή όπως πραγματικά κυλούσε τότε, με απλότητα, πίστη και αίσθηση συνέχειας χωρίς την επίγνωση του επερχόμενου τέλους".

«Ο Κος Ζυλ» σε κείμενο & σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα, από 27/2

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Παρασκευή Λεβεντάκου: "Η λεκτικοποίηση του βιωμένου έρωτα και της ακόμη πιο βιωμένης απώλειάς του λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης".