Έχετε πρόσκληση σε… γλυκά παντρέματα στις 28 Μαρτίου!

 

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Γλυκά παντρέματα… ο Χρήστος Βέργαδος μας παρουσιάζει το πιο sweet fashion show! 

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00 στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να παρακολουθήσετε μια επίδειξη μόδας με ρούχα κατασκευασμένα από υλικά ζαχαροπλαστικής, όπως σταφίδες, ζελεδάκια, κουφέτα, φύλλα βάφλας, marshmallows…

Μερικές από τις δημιουργίες θα φορεθούν από τις:

Ελένη Βουλγαράκη, Ματίνα Νικολάου, Ελισάβετ Σπανού, Άννα Ζηρδέλη, Μαίρη Αργυριάδου, Χριστίνα Φλαμπούρη, Αποστολία Ζώη.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Χρήστος Βέργαδος στο νέο του βιβλίο «παντρεύει» τα brownies με τα cookies, την κρέμα flan με το κέικ σοκολάτας και συνδυάζει πολλές άλλες συνταγές, ενώ εμείς απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα και βλέπουμε τη ζαχαροπλαστική αλλιώς. Γιατί τελικά τα γλυκά… είναι έρωτας!

Σας έχει συμβεί να θέλετε δύο γλυκά σε ένα; Ή κάποιος από την παρέα σας να έχει όρεξη για λουκουμάδες και κάποιος άλλος για cheesecake; Σε αυτό το βιβλίο «παντρεύονται» δημιουργικά 150 αγαπημένες συνταγές, δημιουργώντας 50 νέους συνδυασμούς που θα σας καταπλήξουν!

Η φιλοσοφία του βιβλίου είναι ο αναγνώστης, αντλώντας πληροφορίες και έμπνευση από τις συνταγές, να προχωρήσει στα δικά του «παντρέματα» και να εντυπωσιάσει γνωστούς και φίλους.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας μοναδικός οδηγός για να ανανεώσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γλυκά και τη ζαχαροπλαστική.

Βιβλίο, Γλυκά παντρέματα, Χρήστος Βέργαδος, εκδόσεις Διόπτρα
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε στη Σπάρτη. Μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στη ζάχαρη, καθώς οι γονείς του διατηρούσαν εκεί για πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο. Έτσι, ήταν φυσικό να τρυπώσει µέσα του το «µικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής.

Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια, κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισµούς. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο ENSP (École Nationale Supérieure de la Pâtisserie), υπό τη διεύθυνση των δύο κορυφαίων chef ζαχαροπλαστικής Y. Thuries και A. Ducasse. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεµινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό µε θέµα τις τεχνικές ζάχαρης, καραµέλας, σοκολάτας, γαμήλιας τούρτας κ.ά. Αξιοποιώντας την ειδίκευσή του στις τεχνικές αυτές, άρχισε σταδιακά να δηµιουργεί και τα πρώτα κοµµάτια εικαστικής ζαχαροπλαστικής. Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασε στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C. Vergados, την πρώτη ολοκληρωµένη επίδειξη µόδας µε ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασµένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολούθησε το Sweet Fashion 2 by C. Vergados τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις µέσα από την προβολή του σε πολλές τηλεοπτικές εκποµπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Στη συνέχεια, ακολουθεί µια συνεργασία παρουσίασης συνταγών για γλυκά στις δηµοφιλέστερες τηλεοπτικές εκποµπές.

Το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευµένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία και το 2013 το Sweet Fashion by C. Vergados ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κερδίζοντας για ακόµα µία φορά τις εντυπώσεις.

Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Σχολείο ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία «Ευ ζην».

Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερό του βιβλίο με τίτλο Γλυκά χωρίς…, ακόμα ένα best seller, που απέσπασε το Gourmand World Cookbook Award.

Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης, αποφάσισε να µεταδώσει τις γνώσεις του σε µαθητές κι έτσι τα δεκαοκτώ τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".