Ο Γιάννης Ταυλάς παρουσιάζει τα ''Τραγούδια μίας χρήσης'' - Συμμετέχουν Φ.Δεληβοριάς, Σ.Γραμμένος και Μ.Τζόγια

 «Τραγούδια μίας χρήσης» από τον Γιάννη Ταυλά





Συμμετέχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος και Μαρία Τζόγια

 

«Τραγούδια μίας χρήσης» ή αν προτιμάτε «disposable songs», είναι η δεύτερη δισκογραφική εργασία του Γιάννη Ταυλά και η πρώτη που εμφανίζεται ως τραγουδοποιός, που ερμηνεύει δηλαδή ο ίδιος τα τραγούδια του, σε αντίθεση με τον πρώτο του δίσκο, τις  «Τέσσερεις Τριλογίες», που συμμετείχαν 14 διαφορετικοί ερμηνευτές.

Στο album «Τραγούδια μίας χρήσης» συμμετέχουν φιλικά και μοιράζονται ντουέτα μαζί με τον Γιάννη ο Φοίβος Δεληβοριάς (Πες μου ένα ψέμα), ο Σπύρος Γραμμένος (Ίσως μια μέρα) και η Μαρία Τζόγια (Εγωιστικό τραγουδάκι).

 

Όσο για την ερώτηση "Γιατί τραγούδια μίας χρήσης" η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον δημιουργό.

 

"Αισθάνομαι ότι τα τραγούδια και γενικά η τέχνη στην εποχή μας  έχει γίνει μίας χρήσης, κάτι δευτερεύον σε ένα αέναο scroll down στο κινητό. Όλοι μας έχουμε διάσπαση προσοχής, όλοι βαριόμαστε εύκολα, όλοι μένουμε σε μια επιφανειακή τριβή και χάνουμε την ουσία ή μάλλον δεν μας απασχολεί η ουσία.

Ήθελα λοιπόν να βγάλω τη γλώσσα μου σε όλο αυτό, να βγάλω δηλαδή την γλώσσα μου στο κινητό, αλλά καταλήγω να βγάζω selfie και να κάνω story, γιατί ανήκω και εγώ στην εποχή μου.


Θέλω να πω ότι για να γράψω αυτά τα τραγούδια μπορεί να βασίστηκα σε
  σκέψεις και βιώματά μου, ακόμα και σε παιδικές μου αναμνήσεις, αλλά το έκανα ως κάποιος που ζει στο σήμερα. Έτσι, κάτι βαθιά προσωπικό ίσως και να μετουσιώνεται σε κάτι που αφορά και άλλους, ένα τραγούδι μιας μεγαλύτερης παρέας.

Τα τραγούδια αυτά είναι μίας χρήσης, ακούστε τα και πετάχτε τα, στην ανακύκλωση όμως για να μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ως υλικά από έναν μελλοντικό τραγουδοποιό που ίσως φτιάξει κάτι καλύτερο με αυτά. Γεια"

 

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 τραγούδια ως προάγγελοι του album, το «Αισιόδοξο τραγουδάκι (μια μέρα θα πεθάνουμε…)» και το «Ρομαντικό τραγουδάκι».

 

Η ηχοληψία, η μίξη, η ενορχήστρωση και το παίξιμο όλων των οργάνων έγιναν από τον Γιάννη Ταυλά (PirARTe studio). Το mastering υπογράφει ο Αντώνης Τζώρτζης (Exceptional Mastering) , oι φωτογραφίες είναι της Πόπης Στέλλας Τσίτου και η γραφιστική επεξεργασία από τον AKoufi. Ψηφιακή διανομή από την Digital Minds.

 

Ακούστε ολόκληρο το album στο YouTube Εδώ

Αν σας αρέσει ο Γιάννης Ταυλάς ακολουθήστε τον!

● Instagram: https://www.instagram.com/yiannis_tavlas/

● Facebook:  https://www.facebook.com/yiannistavlas

● YouTube: https://www.youtube.com/user/yiannistavlas

 

Λίγα λόγια για τον (απόφοιτο Λυκείου) Γιάννη Ταυλά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές  στην ηλικία των 8 χρόνων. Είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος, πολύ-οργανίστας, καθηγητής μουσικής και μουσικός παραγωγός. Έλαβε με άριστα πτυχία κλασικής αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας καθώς και δίπλωμα κλασικής κιθάρας και σύνθεσης. Έχει γράψει συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έργα για κιθάρα, πιάνο και κύκλους τραγουδιών. Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος ‘’Τέσσερεις Τριλογίες’’ στον οποίο συμμετέχουν 15 τραγουδιστές και 26 μουσικοί.
Έχει ενορχηστρώσει για την συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της Ε.Ρ.Τ.

Έχει παράλληλα ασχοληθεί με το θέατρο, γράφοντας μουσική για παραστάσεις, κάνοντας μουσική διδασκαλία, αλλά και συμμετέχοντας ως performer σε παραγωγές του Υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού Θεάτρου κ.α. Ως μουσικός έχει ηχογραφήσει για τους Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Κότσιρα, Σπύρο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπαλάφα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Παντελή Κυραμαργιό κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος των 
Alcedo folk band από το 2018, μαέστρος της Aνοιχτής Oρχήστρας από το 2021 και εργάζεται στην μουσική εκπαίδευση από το 2010. Αυτή την εποχή εμφανίζεται με τον Σπύρο Γραμμένο και τον Κωνσταντίνο Πουλή σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".