Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλα τα live που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο είναι στο Faust!

 

Στο Faust, όλα τα live που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο!
 

Θεοδοσία Τσάτσου (η μεγάλη επάνοδος στα μουσικά), Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Νίνα Λοτσάρη, Μυρτώ Βασιλείου, D3lta, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ανδρόνικος + guests, αλλά και σημαντικοί djs θα παρουσιάσουν δυνατά live στη μουσική σκηνή του Faust τον Νοέμβριο.

Ένα ακόμα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει από βερολινέζικο καμπαρέ και dance νταλκάδες μέχρι jazz – blues και αγαπημένα ελληνικά. Ό,τι επιθυμεί, μουσικά, η καρδιά σας, θα το βρείτε στο Faust!

ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
MUSICAL FAIRYTALE: Ένα μουσικοχορευτικό παραμύθι στο Faust
Μία εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση παρουσιάζει η Έλενα Γαβρά στη σκηνή του Faust τις Τρίτες 1, 15 και 29 Νοεμβρίου.

Το musical fairytale, εμπνευσμένο όπως δείχνει και το όνομά του από τα παραμύθια, συνδυάζει πολλά μουσικά είδη, τα οποία μπορεί να φαίνονται, αρχικά, ετερόκλητα, ωστόσο έχουν κοινά στοιχεία! Αυτή η παράσταση είναι ένα σύνολο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή!
Σκηνοθεσία: Έλενα Γαβρά
Πρωταγωνιστούν: Έλενα Γαβρά
Νάγια Δούκα
Στέλλα Παπαδήμα
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
Guests: Μιρέλα Πάχου Αδάμ Τσαρούχης
Ένα live, με διάθεση να εξελιχθεί σε πάρτυ, ετοιμάζει ο Ανδρόνικος για την
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Faust. Στην πρώτη συναυλία της νέας σεζόν, ο καταξιωμένος ερμηνευτής προσκαλεί δύο αγαπημένους καλλιτέχνες, την Μιρέλα Πάχου και τον Αδάμ Τσαρούχη.
Με το ταλέντο, τη ζωντάνια και τα τραγούδια τους θα φτιάξουν ένα μοναδικό live, με χιούμορ και μουσικές εκπλήξεις. Στη μέχρι τώρα πορεία του, ο Ανδρόνικος συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς όπως τον Στέφανο Κορκολή, τον Αντώνη Μιτζέλο, την Πέννυ Μπαλτατζή τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Κώστα Χατζή, τον Λάκη Παπαδόπουλο, την Ευσταθία και άλλους.
Mαζί του οι μουσικoί:
Γιώργος Πανταζής, ηλεκτρικό πιάνο
Στέφανος Γεωργιτσόπουλος, ηλεκτρική κθάρα
Αλέξης Νασσάτι, ηλεκτρικό μπάσο
Χρήστος Μούχλιας, τύμπανα
INFO:
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
BACHATA.PLAY®|THE FIRESTARTER 4

Το Bachata.Play φέρνει την απόλυτη ανατροπή στην Sensual σκηνή της Αθήνας. Για πρώτη φορά, ένα Glam & Exclusive Biweekly Event, το οποίο αλλάζει κάθε φορά τοποθεσία, περνώντας από τα πιο Upscale Bars & Clubs της Αθήνας. Shows με φωτιές, Aerials σε πανιά, live με upcoming Τραγουδιστές και Rappers, οι καλύτερες Eπαγγελματίες Xορεύτριες της Αθήνας, συνεργασίες με του κορυφαίους Djs, αποκλειστικές προσφορές και συνεργασία με Moet & Chandon και την Havana Club.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 00:30, η μουσική σταματά στις 5:30.
Είσοδος: 12€ με ποτό
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
DEERISLND
Η ομάδα του DEERISLND σας καλεί στο Faust Bar Theatre Arts για μια βραδιά υπό τους ρυθμούς της techno. Στη σκηνή του Faust θα ανέβουν καλλιτέχνες με εμπειρία στον χώρο της Afro house, melodic techno και progressive techno. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:30 σε ένα πάρτυ που θα κρατήσει μέχρι το πρωί.
Τι είνα το «Deerislnd»;
Πρόκειτα για μία παρέα ανθρώπων που γνωριστηκαν στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους ραστώνης στην Ελαφόνησο, πριν μερικά χρόνια. Άλλωστε και το ονομα τους προέρχεται απο εκει: Deer + Island = ελάφι + νησί (a.k.a. Ελαφόνησος). ΟΚ, μπορεί με τις ονοματοδοσίες να μην το «έχουν» τόσο πολύ, αλλά με μουσική τους είναι ευτυχώς πιο δημιουργικοί!
 
Ξεκίνησαν, λοιπόν, τα πρώτα τους πάρτυ στην παραλία του Σίμου, χωρίς να  έχουν φανταστεί ποτέ ότι ένα χρόνο αργότερα θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μερικά από τα γνωστότερα αθηναϊκά στέκια, αλλά και σε μαγαζιά των Κυκλάδων και του Ιονίου.
 
Όπως λέει και ο Αργύρης Καλουδάκης, ένας από τους βασικούς συντελεστές του project: «Ο βασικός λόγος για τον οποιο πιστεύουμε πως φτασαμε έως εδώ είναι γιατί το ζουμε ολοι μαζι σαν παρεα. Σας προκαλώ/προσκαλώ να ακολουθήσετε μία ημέρα το βαν σε κάποιο απο τα σημεια που κανει στάση για να παίξει τη μουσική του και, αναμφίβολα, θα νιώσετε και εσείς το άκρως ζεστο vibe της παρεας του Deer».
 
Follow the Van!
 
Διάρκεια προγράμματος: 23:30 – 06:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΝΝΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ - Μια νεράιδα με ρέντα!
 
Παρέα με τους Γιάννη Δίσκο στο κλαρίνο, τον Γιώργο Ντινακο στις κιθάρες (flamenco) και τον Μιχάλη Μπακάλη στα κρουστά, σε ηχους λαϊκούς και παραδοσιακούς. Φωνη που περιέχει τα λαϊκά τσακίσματα και τον τσαμπουκά της ροκ. Με καταγωγή από τη Σουηδία και την Κρήτη. Αυτό το ετερόκλητο ταίριασμα κουβαλάει αρμονικά επάνω της η Άννα Ψυχογιού.
 
Η νέα φωνή που έκανε αμέσως αίσθηση και μάγεψε τον Διονύση Σαββόπουλο, που την κάλεσε να εμφανιστεί στα νέα πρόσωπα του Άλσους. Τον Μανώλη Λιδάκη, που βρήκε σ’ αυτήν την ιδανική φωνή για τις εμφανίσεις του, καθώς και τους εκρηκτικούς Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο λαϊκό ηχόχρωμα, αλλά και της πατρίδας της Κρήτης. Με λαϊκά και ρεμπέτικα σεκλέτια και μ’ ένα πλατύ χαμόγελο και αγάπη για το τραγούδι που κάνει τις παρέες να γιορτάζουν και να τραγουδούν. Κάθε εμφάνιση της Αννας Ψυχογιού είναι μια γιορτή, όπως μόνο μια Νεράιδα ξέρει να στήνει..
 
Θα είναι για μια εμφάνιση στο Faust στο κέντρο της Αθήνας 6 Νοεμβρίου.
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 8€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

 
ΤΡΙΤΗ 8 & 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΜΠΗΣ D/αλκ/ance
Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, γνώριμος στη μουσική σκηνή του Faust, εδώ και μια δεκαετία, επιστρέφει με ένα τρίο υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων για μια σειρά απο θεότρελα live.
Στις κιθάρες και στα synths ο Γρηγόρης Ελευθέριου.
Στο μπάσο και το κοντραμπάσο ο Νίκος Λιάσκος.
Στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης.
 
Πλήκτρα, beat, κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, κοντραμπάσα και λουπαδόροι θα ταράξουν τη σκηνή του Faust σε μια σειρά από twisted covers τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε, αλλά ποτέ δε φανταζόμασταν οτι θα τ’ ακούγαμε έτσι.
 
R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια της 90s παιδικότητας μας, η ροκ εφηβεία μας, ρεμπέτικα και λαϊκά απ’ όλες τις δεκαετίες περνάνε μέσα από την μπάντα και φτάνουν σε σας γκρουβάτα και χορευτικά και ατμοσφαιρικά και νταλκαδιάρικα και παράξενα.
 
Μαζι μ’ αυτά η μπάντα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και πρωτότυπο υλικό σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου. Ένα live γι’ αυτούς που ερωτεύτηκαν, γι αυτούς που πόνεσαν, γι αυτούς που έχουν σεβντά και θέλουν τον πόνο τους να τον χορέψουν και να τον τραγουδήσουν.
 
Σε κάθε live μία guest έκπληξη θα έρχεται να συνομιλήσει με τη μπάντα για αυτό το βάσανο του νταλκά και να τραγουδήσει το δικό της πόνο.
 
Dαλκance, λοιπόν. 
 
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)
 
ΠΕΜΠΤΗ 10 & 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ
Για δύο εμφανίσεις στη σκηνή του Faust!
 
H Θεοδοσία Τσάτσου, μετά από μακρόχρονη απουσία, επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα χαρίσει στο κοινό δύο βραδιές στην ατμοσφαιρική σκηνή του Faust, στις 10 και 24 Νοεμβρίου.
 
Mια φωνή  που γράφει στην ψυχή και την καρδιά δεν ξεχνιέται... λείπει. Και η Θεοδοσία έλειψε πολύ. Με αυτές τις ζωντανές εμφανίσεις, αναζητά εκ΄ νέου την επαφή της με το κοινό.
 
Με καταγωγή από  την Αυστραλία, η Θεοδοσία Τσάτσου μας συστήθηκε με το συγκρότημα «Μπλε» και έκανε τεράστια επιτυχία. Τραγούδια, όπως τα «Φοβάμαι» και «Νιώθω Ενοχές», είναι χαραγμένα στη μουσική μας ιστορία. Από το 1999, παρουσίασε εξαιρετικές σόλο δουλειές με τα άλμπουμ «Ύποπτος Κόσμος», «Κόκκινο»  και  « Αγαπήσου»,  ενώ είχε ιδιαίτερες συνεργασίες (Πυξ-Λαξ: «Μόνο για κείνη μη μου λες»).  Τραγούδια της, όπως το μαγευτικό «στη Θάλασσα» και το νοσταλγικό «Πού να ‘σαι τώρα», αγαπήθηκαν από το κοινό. Η μουσική της βουτά στους ήχους της soul, των blues, του funk, της pop, αλλά, σχεδόν πάντα, υπάρχει κάτι το ροκ που πηγάζει από την ανατρεπτική προσωπικότητα. Ιδιαίτερες, επίσης, είναι και οι διασκευές τραγουδιών άλλων δημιουργών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Πέμπτη 10 & 24 Νοεμβρίου 2022
  • Ώρα έναρξης: 21:30

·Είσοδος: 10€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
D3LTA
Μετά τη sold out live του Οκτωβρίου, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ο D3lta επιστρέφει στο Faust για ένα ακόμα δυνατό live!
Ώρα έναρξης: 22.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η πρώτη Band Program συναυλία για φέτος είναι γεγονός!


Στις 12 Νοεμβρίου, μπάντες από τα Lab Piraeus και Lab Athens, θα παίξουν στο Faust, και θα  δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς θα ανέβουν στη σκηνή για μια βραδιά γεμάτη ένταση, μελωδίες και ρυθμό! Ετοιμαστείτε να ακούσετε εκτελέσεις γνωστών pop, funk, soul, rock και progressive rock κομματιών. Στο τέλος του show θα μείνουν όλοι στο Faust για ένα απ' τα γνωστά πάρτι του Lab.

Είσοδος ελεύθερη
Έναρξη 21.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑTHENSHIBARI
H oμάδα της AthenShibari σας προσκαλεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο Faust Bar-Teater-Arts, σε μια μαγική βραδιά που θα συνδυάσει το ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο με ήχους από όπερα! Τη βραδιά θα ανοίξουν οι εγχώριοι καλλιτέχνες WisDomme & Maddox, για πρώτη φορά μαζί σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνεργασία. Η παράστασή τους θα βασιστεί σε έναν συνδυασμό τεχνών. Ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψουν σε εικόνες και ήχους με τρόπο που δεν έχετε ξαναδεί. Στη συνέχεια, θα έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας το, παγκοσμίου φήμης, ζευγάρι από την Ιταλία Sarca & Winter. Πέρα από την εκπληκτική αισθητική που έχουν στα σχοινιά και την υπέροχη χημεία τους, η παρουσία της Winter ως επαγγελματία σοπράνο της όπερας θα δώσει μια ιδιαίτερη πινελιά στην παράστασή τους.  Στο τέλος της βραδιάς, ο μεγάλος μας χορηγός kinkqueer.gr ετοιμάζει κάποιες ακόμα εκπλήξεις για εσάς! Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η εισφορά της εκδήλωσης ανέρχεται στα 10 ευρώ, χωρίς ποτό.
 
Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ:

https://www.athenshibari.gr/eshop/index.php?route=product/product&path=64&product_id=100

 
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η μουσική σκηνή του Faust μετατρέπεται στο...
Kabarett Katakombe
Η Βίκυ Βολιώτη με μία ομάδα νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών παρουσιάζει ένα αλλιώτικο μουσικοθεατρικό θέαμα από Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη για λίγες μονο παραστάσεις, στη μουσική σκηνή του Faust. 
Στο Kabarett Katakombe σας περιμένουν εννέα παράξενα πλάσματα. Δεν είναι σαν και σας. Και μπορεί να έχουν ασυνήθιστη όψη, όμως έχουν να σας πουν πολλά... Πλησιάστε ν' ακούσετε. Δώστε προσοχή σε ό,τι σας ψιθυρίσουν στο αυτί. Μην αρνηθείτε να χορέψετε μαζί τους, όταν σας αγκαλιάσουν, μουρμουρίστε μαζί τους τα τραγούδια που θα σας μάθουν.
Και ποιος ξέρει; Αν τους φερθείτε τρυφερά μπορεί να σας φανερώσουν πολλά μυστικά. Σκεφτείτε έξυπνα κι αυτά  ίσως σας χαρίσουν το κλειδί που σφραγίζει το κουτί της Πανδώρας...


⦋Καμπαρέ: είδος θεάματος όπου οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας ως όχημα έκφρασης το θέατρο, το χορό, το τραγούδι, τα ακροβατικά, τις μαριονέτες, όλα, σε μια  σαγηνευτική μίξη, μιλούν ελεύθεροι για τα πάντα, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Θέαμα κυνικό, σκληρό και σκανδαλιστικό. Άνθισε στο Βερολίνο την εποχή του Μεσοπολέμου⦌.
Σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία 
Βίκυ Βολιώτη
Κείμενα
Θοδωρής Αθερίδης, The Boy, Μίνως Θεοχάρης, Κική Μαυρίδου, Εύη Δόβελου κ.ά.
Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν  (με αλφαβητική σειρά)
Ιουλία Αγαλίδου
Τζοάννα Αγγελή
Ελωρίς Αλπανίδου
Δημήτρης Κολλιός
Άγγελος Λιάγκος
Ελένη Μπίκου
Κώστας Τσακίρογλου
Έλενα Σταύρου
Βασιλική Χρυσικού
 
Φωτογραφίες:
Δήμητρα Αθανασοπούλου
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Πρεμιέρα: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022
 
  • Κάθε Τετάρτη στη μουσική σκηνή του Faust για λίγες παραστάσεις
 
  • Ώρα: 21:30
 
Τιμή εισιτηρίου: 10€
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, Μυρτώ Βασιλείου, έρχεται στο Faust!
Έχοντας, ήδη, κυκλοφορήσει το πρώτο της single με τίτλο «Μυθιστόρημα» σε μουσική Κώστα Τσίρκα και στίχους Νάντιας Δουλαβέρα, μάς έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με σημείο αναφοράς τον ήχο του επερχόμενου δίσκου της.
Μαζί με τους συνεργάτες της, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με νέα και παλαιότερα δικά της τραγούδια όπως: «Το Καταφύγιο», «Το Μέσα μου Φως», την «Ανοιξιάτικη Μέρα», καθώς και τη «Φυλακή της Αντιγόνης» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου. Στη μουσική τους διαδρομή «συναντούν» και διασκευάζουν σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου και ο Φ. Δεληβοριάς.
 
Συντελεστές:
Κώστας Τσίρκας: Καλλιτεχνική Επιμέλεια
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχηστρώσεις
Γιώργος Καρδιανός: κιθάρες
Λουκάς Γιαννακίτσας: μπάσο
Σωτήρης Μαυρονάσιος: τύμπανα
Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη
Μακέτα Αφίσας: Maturin
Γενική είσοδος: 7€, Ώρα έναρξης: 21:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Νίνα Λοτσάρη - Σταύρος Σαλαμπασόπουλος: La pasión
Δύο ερμηνευτές με πολυδιάστατη μουσική «προσωπικότητα», η Νίνα Λοτσάρη & ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ενώνονται για μία σειρά εμφανίσεων, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και Παρασκευή 2 & 9 Δεκεμβρίου στην ατμοσφαιρική σκηνή του Faust.

Διασκευασμένα, αλλά και πρωτότυπα, τραγούδια από την αμερικανική σχολή της Jazz, Βlues & Μusical συναντούν διαχρονικές επιτυχίες από την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ακούσματα του Bregovic «μπλέκονται» με το «Summertime». Το «Phantom of the Opera» δένει με το «Besame Mucho» και όλα συνδυάζονται με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια του Χιώτη, του Μουζάκη, του Πλέσσα, δημιουργώντας μια συναρπαστική set list. Με πλούσια συναυλιακή & θεατρική εμπειρία, ο καθένας ξεχωριστά, μαζί με την τετραμελή  τους ορχήστρα, παρουσιάζουν από κοινού, ένα πρόγραμμα διεθνών απαιτήσεων. 

La pasiòn… Νίνα Λοτσάρη & Σταύρος Σαλαμπασόπουλος σε μια μουσική «συνάντηση» γεμάτη φινέτσα, φρεσκάδα, ενέργεια & πάθος!

Συντελεστές:
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Κωνσταντίνος Παγιάτης
Κωνσταντίνος Λέπουρης, φωτογραφία
Νίκος Τσαούσης, εκτέλεση  παραγωγής
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημερομηνίες: 25/11 & 2, 9/12
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 15€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα