Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Open Call // η αλυσίδα // ανοιχτό κάλεσμα σε ένα κινητικό πείραμα από τον Απόγειο

ΑΠΟΓΕΙΟΣ

«η αλυσίδα»
ανοιχτό κάλεσμα για ένα κινητικό παιχνίδι

Ενσωματωμένη εικόνα
Στο πλαίσιο προετοιμασίας της νέας παραγωγής «commun» (το κοινό), της Creo Dance Company, η ομάδα προσκαλεί το μελλοντικό κοινό της να συμμετέχει στο κινητικό παιχνίδι-πείραμα με τίτλο «η αλυσίδα».

Στόχος της χορογράφου Πωλίνας Κρεμαστά είναι η συλλογή και η δημιουργία των κινητικών υλικών και χορογραφικών εργαλείων, που θα γεννήσει η κοινή αυτή εμπειρία και τα οποία θα χτίσουν το νέο έργο. Η ομάδα και οι συμμετέχοντες του πειράματος θα αναζητήσουν λοιπόν, το κοινό στοιχείο αλλά και την προσωπική αφήγηση που προκύπτουν μέσα από μια συλλογική διαδικασία.
Το ανοιχτό αυτό κάλεσμα απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν απαραίτητα εμπειρία στον χορό και θα αποτελέσει την έκτη σε σειρά αλυσίδα. Έχουν ήδη υλοποιηθεί άλλες πέντε συναντήσεις στο πλαίσιο κλειστών καλεσμάτων σε φοιτητές χορού και σε εργαστήρια του Απόγειου χορού.
Η αλυσίδα αποτελεί εργαλείο της πρακτική του Απόγειου. Ο Απόγειος χορός δημιουργήθηκε από την ομώνυμη έρευνα, που υλοποιείται από το 2014 από τη χορογράφο και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Ιούνιο του 2017. Η έρευνα μελετά τις επιρροές που θα μπορούσε να ασκήσει ο παραδοσιακός χορός στον σύγχρονο αλλά ταυτόχρονα και τους τρόπους με τους οποίους το παραδοσιακό επαναπροσδιορίζεται μέσα από το σύγχρονο.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι δίνει την αφορμή για έναν προσωπικό και συνάμα έναν συλλογικό χορό! Κλειδί αποτελεί η παρατήρηση του εαυτού, του άλλου και της ομάδας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ:
Για την αλυσίδα θα δημιουργηθεί ΜΟΝΟ ένα τμήμα των 10-13 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ημερομηνία: Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρες 12.00 – 13.30
Τοποθεσία: Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «ΑΚΤΙΝΑ», 2ος όροφος (Καλλιρόης 10, Ν.Κόσμος,
                    κοντά στο Μετρό Ακρόπολη)
Δηλώσεις συμμετοχών στο email creodancecompany@gmail.com
και στο τηλέφωνο 6984835845

Λίγα λόγια για τον «Απόγειο», την παράσταση «commun» και την «αλυσίδα».

Τι είναι ο Απόγειος:
-          Μια Κινητική έρευνα που ξεκίνησε το 2014 μελετώντας τις σύγχρονες τεχνικές χορού σε συνάρτηση με τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
-          Μια Πρακτική χορού βασισμένη στην παραδοχή της έρευνας για την «απόγειο κίνηση», που περιλαμβάνει εργαλεία, ασκήσεις, λεξιλόγιο και καθοδηγεί τον συμμετέχοντα να προσεγγίσει τις αρχές και την αισθητική του Απόγειου.
-          Ο Απόγειος Χορός είναι ένας χορός που «χτίζεται χορεύοντας» και προτείνει μια νέα κινητική γλώσσα. Οι άνθρωποι που κοινωνούν αυτή τη γλώσσα παράλληλα τη διαμορφώνουν, σχηματίζοντας έναν δικό τους κοινό χορό τη δεδομένη χρονική στιγμή και στο συγκεκριμένο μέρος.

Η παράσταση «commun»:
Πρόκειται για το τρίτο έργο βασισμένο στην παραπάνω έρευνα. Μια παράσταση που επενδύει περισσότερο στην κινητική αποτύπωση του Απόγειου στον κορμό και τα χέρια των χορευτών.
Πρόκειται για ένα έργο που θα παρουσιάζει τέσσερα σόλι, τέσσερις προσωπικές αφηγήσεις της ίδιας «ιστορίας», συνδυασμένα αποσπασματικά/κατακερματισμένα σε μια χορογραφική σύνθεση-αφήγηση-δραματουργία. Τέσσερα σόλι σε συνύπαρξη. Το χαρακτηριστικό που κυριαρχεί στη δουλειά είναι η παραλλαγή, της κίνησης, του χώρου, του ρυθμού, των σχέσεων, των αφηγήσεων. Η μουσική θα είναι ζωντανή από δυο μουσικούς με βάση το βιολί και το τσέλο συνδυάζοντας τους σύγχρονους ήχους με την ανατολή, αλλά και την Κρήτη.
Οι τέσσερις χορεύτριες δεν αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους αλλά αντίθετα είναι πολλαπλές σχηματίζοντας έναν καθρέφτη της κοινότητας, μια μικρή δική τους κοινότητα που αφηγείται τις δικές της εμπειρίες και αντιλήψεις.
Το έργο δεν εξελίσσεται γραμμικά αλλά αντίθετα η ιστορία του κυλάει κατακερματισμένη με ενότητες που άλλοτε αυτές συνυπάρχουν και άλλοτε είναι μόνες τους και μαζί.
Για τη συλλογή του κινητικού υλικού αλλά και τις χορογραφικές ιδέες, τις συνθετικές οδηγίες και τη δραματουργία, η ομάδα συνάντησε και την ευρύτερη κοινότητα μέσα από ανοιχτά και κλειστά καλέσματα στη συμμετοχή σε ένα κινητικό παιχνίδι της Απόγειου πρακτικής: την αλυσίδα. Η αλυσίδα δοκιμάστηκε σε διαφορετικά άτομα και ομάδες και προσέφερε στην ομάδα το υλικό και μια μεγάλη κοινή δεξαμενή από την οποία γεννήθηκε το έργο. Επίσης η αλυσίδα σηματοδοτεί για εμάς την κοινή εμπειρία που βίωσαν οι τέσσερις και την οποία αφηγούνται προσωπικά.
Τι είναι η «αλυσίδα»:
Ένα παιχνίδι που βασίζεται σε ένα ασταμάτητο περπάτημα της ομάδας, η οποία ενώ κρατιέται από τους πήχεις γεννάει ασταμάτητα ένα προσωπικό κι ένα συλλογικό χορό ασυνείδητα, ενώ αλλάζει σχηματισμούς στον χώρο και τον ρυθμό.
~.~
Ευχαριστούμε θερμά για τη μέχρι τώρα συμμετοχή τους στο πείραμα, τους/τις: Αγγελική, Νεφέλη, Μαρία, Χριστίνα, Βάσια, Νίκη, Φοίβη, Αντωνία, Χρύσα, Μαρίνα, Αναστασία, Γρηγόρης, Αναστασία, Μυρτώ, Εύα, Όλγα, Ελευθερία, Ευαγγελία, Μαρία, Μιχάλης, Ολυμπία, Αγγελική, Φανή, Άννα-Μρία, Έλλη, Ανθούλα, Δανάη, Μαριαλένα, Δήμητρα, Μαρία, Ιωάννα, Αλέξανδρος, Μάρθα, Χριστίνα, Σοφία, Κατερίνα, Δέσποινα, Λία, Μαριτίνα, Julianne, Κλέα.

Λίγα λόγια την έρευνα του Απόγειου
Η έρευνα Απόγειος υλοποιείται από το 2014 από τη χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά, με βοηθό τη χορεύτρια Θένια Αντωνιάδου (Creo Dance Company) και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Ιούνιο του 2017. Η έρευνα μελετά τις επιρροές που θα μπορούσε να ασκήσει ο παραδοσιακός χορός στον σύγχρονο αλλά ταυτόχρονα και τους τρόπους με τους οποίους το παραδοσιακό επαναπροσδιορίζεται μέσα από το σύγχρονο. Μέσα από την παραπάνω διαδικασία έχει πλέον σχηματιστεί μια νέα πρακτική χορού, που καλούμε «Απόγειο χορό», η οποία διαθέτει τη δική της μεθοδολογία τόσο σε επίπεδο χορογραφίας όσο και διδασκαλίας. Έπειτα από πέντε χρόνια συνεχούς ανατροφοδότησης μέσα από Residencies, παραστάσεις και εργαστήρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχει αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη πρακτική ανταποκρίνεται σε όλους και όλες: χορευτές, ηθοποιούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μικρές και μεγάλες ηλικίες.
Τι είναι ο «Απόγειος χορός»:
Είναι ένας χορός που «κτίζεται χορεύοντας», μια νέα κινητική γλώσσα. Οι άνθρωποι που κοινωνούν αυτή τη γλώσσα παράλληλα τη διαμορφώνουν, σχηματίζοντας τη δεδομένη στιγμή και στο συγκεκριμένο τόπο τον νέο χορό. Σχηματίζεται μέσα από ένα ανοιχτό λεξιλόγιο, βήματα, βηματισμούς, μοτίβα, εργαλεία και μηχανισμούς. Διαθέτει δική του μέθοδο και συγκεκριμένες αρχές, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στον ατομικό και συλλογικό αυτοσχεδιασμό. Ο Απόγειος επιχειρεί να είναι ένας χορός πέρα από τη φόρμα, τα σχήματα και τα λεξιλόγια, ένα μονοπάτι για τη δημιουργία «καταστάσεων χορού» και «κοινωνίας χορού».

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΙΟΥ
1.      Η έρευνα «Απόγειος» έχει υποστηριχθεί οικονομικά για τις δράσεις της και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α. από το 2017.
2.      Παρουσίαση πτυχών του «Απόγειου» από την κυρία Estefanía Solórzano στο πλαίσιο διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνει η κολλεκτίβα Multilogos, με έδρα το Εκουαδόρ, Φεβρουάριος 2020.
3.      Διάλεξη, Εργαστήριο και παράσταση στην Ιρλανδία, στο πλαίσιο του Συμποσίου «Dance and TraditionDance and Community Symposium» στην Ιρλανδία. ΔιοργανωτέςΔιεθνές Φεστιβάλ Tipperary Dance Platform, MA traditional dance και MA traditional dance studies του Irish World Academy of Music and Dance, Πανεπιστήμιο του LimerickΟκτώβριος 2019.
4.      Επίσημη παρουσίαση της κινητικής έρευνας «Απόγειος» στο Εθνικό Θέατρο, Σεπτέμβριος 2019.
5.      Residencies:
·         DeVIR/CAPa- Centro de Artes Performativas do Algavre (Πορτογαλία), Μάρτιος-Απρίλιος 2019
·         TRY!Residencies – TDP (Ιρλανδία), Ιούνιος 2018
6.      Συμμετοχή του Απόγειου στο Project “Faire-corps” / Erasmus Plus (European Partners: Crefada / France (coordinator), Eos Art / Greece, Dialog Obert / Spain και Scene 5 / Germany), Ιανουάριος 2019 – Απρίλιος 2020.
7.      Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ChoreomundusΙούνιος 2018 – Ιούνιος 2019: Η κυρία Estefanía Solórzano στο πλαίσιο του International Master in Dance Knowledge, Practice and Heritage (Choreomundus) αναλύει την κινητική έρευνα της χορογράφου ΠΚρεμαστάΤο συγκεκριμένο πρόγραμμα διερευνά τον χορό ως άϋλη πολιτιστική κληρονομιά μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της Εθνοχορολογίας, της Ανθρωπολογίας του Χορού, των Χορευτικών Μελετών και των Μελετών Κληρονομιάς. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τέσσερα διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια: University of Clermont Auvergne (UCA, coordinator), Clermont-Ferrand, France / Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Trondheim, Norway / University of Szeged (SZTE), Hungary / University of Roehampton, London (URL), United Kingdom.
8.      Δημοσίευση μέρους της έρευνας στο περιοδικό Λόγου και Κριτικής «το έρμα», Απρίλιος 2018.
9.      Παρουσίαση παραστάσεων βασισμένων στην έρευνα στα:
·         Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Tipperary Dance Platform, Οκτώβριος 2019
·         Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ιούνιος 2018
·         23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Ιούλιος 2017
·         5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, Μέγαρο Μουσικής, Οκτώβριος 2016
 

Ενσωματωμένη εικόνα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΙΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑ:
Η Πωλίνα Κρεμαστά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα σύγχρονου χορού Creo, συμμετέχοντας σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ (Insoliti International dance festival, Turin, Italy / International dance Festival “La Becquée”, Brest, France / Sarajevo Winter International Festival, Bosnia and Herzegovina / Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων / 20ο και 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας / Αισχύλεια / Tipperary Dance PlatformIreland, κά). Η ομάδα Creo είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ρέον και έχει επιχορηγηθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. (2009-2010) και από το ΥΠ.ΠΟ.Α. (2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020). Με το έργο «GODOT» απέσπασε το 1ο Βραβείο – Silver Snowflake – στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο, το 2012. Μέσω του Κέντρου Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν επιλέχθηκε ως χορογράφος της Ελληνικής συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Homme@home» (Culture Program 2007-2013).  Μαζί με την Π. Ηλιάσκου εμπνεύστηκε και ίδρυσε ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα για χορευτές και δημόσια σχολεία, τη «Σκυτάλη». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2012-2018) και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα 25 πιο εμπνευσμένα προγράμματα της Ευρώπης, από το Δίκτυο Χορογραφικών Κέντρων EDN. Το πρόγραμμα Σκυτάλη έχει λάβει δωρεά από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος για τα έτη 2015-2017 και έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ για το έτος 2019-2020. Από το 2014 ασχολείται με την κινητική έρευνα «Απόγειος», που μελετά τη σχέση παραδοσιακού και σύγχρονου χορού και τελεί υπό την Αιγίδα και την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έρευνα έχει παρουσιαστεί επίσημα στο Εθνικό Θέατρο (Σεπτέμβριος 2019) και σε πολλά Φεστιβάλ με τη μορφή εργαστηρίων ή παραστάσεων, στο Τμήμα Ειδίκευσης «Χορολογία Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού» της Σ.Ε.Φ.Α.Α., στο Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει προσκληθεί σε Residencies, παραστάσεις και εργαστήρια, σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία. Ένα μέρος της εκδόθηκε στο περιοδικό Λόγου και Κριτικής «το έρμα» τον Απρίλιο του 2018. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε πολλά φεστιβάλ, στούντιο και σχολές της Αθήνας και της επαρχίας. Διδάσκει σύγχρονο χορό, χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου» στα Ιωάννινα και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου».

Σύνδεσμοι:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα