Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε την παράσταση:"Μεταμφίεση"



Στον εκπληκτικής ομορφιας, ζεστό και φιλόξενο χώρο της Οικίας Κατακουζηνού απολαύσαμε μια εξίσου καλαίσθητη και ξεχωριστή παράσταση, τη "Μεταμφίεση". Την κατάθεση ψυχής μιας γυναίκας καθώς μας αφηγείται προσωπικές της ιδιαίτερες στιγμές, συναντήσεις και εμπειρίες που τη σημάδεψαν και την έκαναν να έρθει αντιμέτωπη με διλήμματα, μυστικά και προβληματισμούς ( που δε θα αποκαλύψουμε γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να τα ανακαλύψουν οι θεατρόφιλοι αν η παρασταση επαναληφθεί) . Απόλυτα πειστική και άκρως γοητευτική η Βίκυ Καμπούρη στην ερμηνεια-εξομολογηση της, δε νιώσαμε καθόλου να "μεταμφιεζεται" στο αινιγματικό πλάσμα που υποδυόταν, αλλά αντίθετα είχαμε τη διαρκή αίσθηση ότι ήταν μπροστά μας η ίδια η ηρωίδα του κειμένου του πάντα πολύ καλού Βαγγέλη Χστζηγιαννιδη. Συνοδοιπόρος της με απόλυτα κατάλληλες, υποβλητικές μελωδίες η εξαιρετικά ταλαντούχα Μαιρη Σκοπελίτη. Μια παράσταση που αξίζει της προσοχής μας και που ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει κι αλλού το ταξίδι της.

Μεταμφίεση

Θεατρικό αφήγημα, 2003,
του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ



«Μεταμφίεση»
Θεατρικό αφήγημα, 2003,
του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη
Σκηνοθεσία / Ερμηνεία : Βίκυ Καμπούρη
Mουσική σύνθεση & Τσέλο : Μαίρη Σκοπελίτη
Παρασκευή
7, 14, 28 Φεβρουαρίου 2020
20:00
Σάββατο 29 Φεβρουαρίου
20:00
Διάρκεια: 60′
Είσοδος: 10 ευρώ
Για κρατήσεις στο τηλ. 2114087015 ή χρησιμοποιόντας την φόρμα κράτησης εισιτηρίων που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας
***
Σκηνοθετικό Σημείωμα
Μία γυναίκα χωρίς όνομα, μέσα στην ασφάλεια της κρεβατοκάμαράς της και των ακριβών της επίπλων, μονολογεί. Είναι μια επέτειος η νύχτα αυτή του Δεκεμβρίου. Πέντε χρόνια πριν πέθανε ένας άνθρωπος που της άλλαξε τη ζωή.
Εκείνη τότε δούλευε ως νυχτερινή αποκλειστική νοσοκόμα. Η διαμάχη τους για την αλήθεια ή όχι μιας ιστορίας την οδηγεί στο σπίτι του, στα ημερολόγιά του και στην ανεύρεση ενός θησαυρού που θα της αλλάξει τη ζωή για πάντα.
Όμως οι εκκρεμότητες και τα μυστικά του παρελθόντος τη στοιχειώνουν.
Ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, έχει κάνει μία επιλογή, τη μεταμφίεση σαν προϋπόθεση και όρο ύπαρξης. Ένας μηχανισμός άμυνας της ηρωίδας και ταυτόχρονα μία γοητευτική επινόηση. Ξεφεύγει στην πραγματικότητα;
Τίποτα δεν είναι πιο υπαρκτό από το παρελθόν μας μέσα στο παρόν.
Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Για λίγα χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις.
Τα πεζά του: Οι τέσσερις τοίχοι (2000), Ο φιλοξενούμενος (2004), Το ελάχιστο ίχνος (2013), η συλλογή διηγημάτων Φυσικές Ιστορίες (2006) και το αφήγημα Ύπνος (2008), όλα από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε θεματικές ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Τα θεατρικά έργα: Μεταμφίεση, Λάσπη, Λα Πουπέ, Αέρας, Στην Οθόνη Φως, Τον Άυλο Εσένα, Κέικ, Πεταλούδα σε Πηγάδι. Όλα έχουν παρασταθεί στην Ελλάδα (θέατρο οδού Κεφαλληνίας, Θέατρο Σφενδόνη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, Θέατρο Πόλη, Θέατρο Τέχνης, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Αγγέλων Βήμα). Επίσης, έγραψε το λιμπρέτο για την όπερα “Ζ”, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, ύστερα από ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σε μουσική σύνθεση Μηνά Μπορμπουδάκη. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά (Albin-Michel), αγγλικά (Marion Boyars), ιταλικά (Crocetti), ισπανικά (Tropismos) και στα πορτογαλικά (Babel). Τιμήθηκε με το «Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου» του περιοδικού Διαβάζω (2000) και το γαλλικό βραβείο “Laure Bataillon” (2004)[1] για το μυθιστόρημα Οι τέσσερις τοίχοι που βρέθηκε στη μικρή λίστα του Βρετανικού βραβείου Independent “Foreign Fiction Prize” το 2007. Το έργο Στην Οθόνη Φως κέρδισε το «Βραβείο Κοινού» στο θεατρικό φεστιβάλ της Χαϊδελβέργης το 2013 και ανέβηκε στο Βερολίνο από το θέατρο Schlosspark, την άνοιξη του 2017[2]. Tο μυθιστόρημα του ”Το ελάχιστο ίχνος” τιμήθηκε με το Βραβείο Πεζογραφίας του περιοδικού Κλεψύδρα.

Η Βίκυ Καμπούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στό Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά και τη Δραματική σχολή Βεάκη. Απόφοιτος του Université PARIS-X, Ouest-Nanterre, France, πτυχιούχος Ψυχολογίας
Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με τους Albert Hirche, Lilo Baur, Tapa Soudana, Stefanie Carp, Chloé Lament & Ana Wagner και θεατρικής μετάφρασης στο Institut Français d’Athènes( με Α. Στάικο και Δημ. Κονδυλάκη)
Συνεργάστηκε με το Αμφιθέατρο, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, τα Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα Λάρισας, Αγρινίου, Πάτρας, Κομοτηνής, το θέατρο ΕΝΑ της Λευκωσίας, το Φεστιβάλ Αθηνών, και το ελεύθερο θέατρο σε έργα αρχαίου δράματος, κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, και μουσικού θεάτρου.
Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Σπ. Ευαγγελάτο, Μιχ. Κακογιάννη, Κώστα Τσιάνο, Ν. Χαραλάμπους, Jacques Lassale, Δημ. Μαυρίκιο, Μάγια Λυμπεροπούλου, Κων/νο Αρβανιτάκη, Σωτ. Χατζάκη, Νικαίτη Κοντούρη, Θέμι Μουμουλίδη, Στ. Τσακίρη, Eamon Farrell, Ρούλα Πατεράκη, Μ. Σάββα, Συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες του Ν. Νικολαΐδη, Ν. Γραμματικού, Π. Φωτίου, Κ. Γαβρά και σε τηλεοπτικές παραγωγές.
Η Μαίρη Σκοπελίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε τη μουσική εκπαίδευση σε ηλικία 9 ετών μαθαίνοντας πιάνο. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκα) και το 2010 αποφοίτησε από το Αττικό Ωδείο αποκτώντας το Δίπλωμα Βιολοντσέλου με βαθμό Άριστα (τάξη Μαρίνας Κισλίτσινα). Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις ως performer και έχει εμφανιστεί σε ποικίλες συναυλίες ορχηστρικών συνόλων. Ασχολείται με τη διδασκαλία του βιολοντσέλου. «Η μουσική αποτελεί για εμένα μια διαδρομή έρευνας, πειραματισμού, εμπειρίας και έκφρασης».

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε πολύ να τις κλείνετε με τον ακόλουθο τρόπο:
Συμπληρώστε τον αριθμό εισιτηρίων καθώς και τα στοιχεία σας. Με την αποστολή θα λάβετε ένα επιβεβαιωτικό email με τα στοιχεία σας καθώς και τον αριθμό εισιτηρίων που έχετε κλείσει.
Τα εισιτήρια θα τα παράλαβετε απο την Οικία την ημέρα της εκδήλωσης με το όνομα σας. Παράκληση για το ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου.
Σε περίπτωση που κάποια παράσταση έχει εξαντληθεί δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε αγορά εισιτηρίων.
Τέλος για την διευκόλυνση σας για κάθε παράσταση αναγράφουμε και τις διαθέσιμες θέσεις που έχουν μείνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ