Τσεκάουτ - Εκδόσεις Φίλντισι


Τσεκάουτ

Φραγκίσκος Πιέρρος
Λιανική τιμή: 12 ευρώ + ΦΠΑ
Σελ. 176

ISBN: 978-618-5456-08-5










Ένα ασυνήθιστο ξενοδοχείο.
Ο απολογισμός ενός χαρακτήρα του Καραγάτση.
Οι ιδιοτροπίες της μοίρας.
Έθιμα και παραμύθια ιδωμένα διαφορετικά.
Τι μυστικά μπορεί να κρύβει μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας;
Υπάρχει ελπίδα στη δυστοπία;
Οι φρικαλεότητες του πολέμου, οι επιλογές μας στη ζωή.
Έντεκα ιστορίες, κάποιες τρυφερές, κάποιες ανησυχητικές, από το σήμερα, το χθες και το αύριο. Περιπλανήσεις από τόσο κοντά όσο η στάση του λεωφορείου, μέχρι τόσο μακριά όσο ένας καινούργιος κόσμος. Αλλά καμιά φορά, οι πιο μακρινές και συναρπαστικές είναι οι περιπλανήσεις του ανθρώπινου μυαλού.


Ο Φραγκίσκος Πιέρρος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι φυσικός και εργάζεται σε ερευνητικό κέντρο. Πέρα από αυτό, έχει κάνει μεταφράσεις και επιμέλειες σε λογοτεχνικές, επιστημονικές και τεχνικές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων τη μετάφραση του βιβλίου του Philip K. DickA Maze of Death” («Λαβύρινθος Θανάτου»), εκδόσεις Μέδουσα, 2003.
Ενίοτε, γράφει ιστορίες. Το διήγημά του «Το μπαλκόνι» διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Παράξενοι Έρωτες» και περιλήφθηκε στην αντίστοιχη συλλογή των εκδόσεων Παράξενες Μέρες (2017).
Το «Τσεκάουτ» είναι το πρώτο προσωπικό του βιβλίο.






Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 210 6540170

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας