Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

29 ΜΑΡΤΙΟΥ-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ/ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ/JANET KAPUYA/A LIAR MAN/ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ







ΕΚΘΕΣΗ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

“Βαθιά Βλέμματα ¨”– Janet Kapuya

Από Κυριακή  29 Μαρτίου έως Κυριακή 12 Απριλίου

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Καθημερινά 18.00-22.00
Στο A Liar Man

Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 29 Μαρτίου στις 18:30



Είσοδος Ελεύθερη
Η Έκθεση «Βαθιά Βλέμματα» της Janet Kapuya, παρουσιάζεται στο A Liar Man από την Κυριακή 29 Μαρτίου έως και την Κυριακή 12 Απριλίου. Η πολυσχιδής καλλιτέχνης, πρέσβειρα του Αργεντίνικου Τάγκο, που μας έχει ταξιδέψει με τον ήχο της φωνής και της κιθάρας της, έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 10 ομαδικές  μέχρι και σήμερα.

         Μαθήτευσε δίπλα στον Μπότη Θαλασσινό, ειδικό σε παστελ και προσωπογραφίες που είναι και η προτιμησή της. εκεί βρίσκει ενδιαφέρον... στο βλέμμα, γιατί είναι η γλώσσα της ψυχής, που δεν μπορεί να κρύψει, αυτά που μπορούν τα λόγια.

Η εικαστική ερμηνεία του βλέμματος, η προσπάθεια του καλλιτέχνη να περάσει τα συναισθήματα μέσα από την τέχνη, η δυνατότητά του να ερμηνεύσει την ένταση, τα σιωπηρά μηνύματα, είναι μια πρόκληση γι'αυτόν όσο και η αισθητική διάσταση και θεωρία. Το έργο της Janet Kapuya αντλείται από την απέραντη αγάπη της για τα ζώα και τη συνεχή και ακατάπαυστη προσπάθεια να ερμηνεύσει το βλέμμα τους, την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους. Η απεικόνιση της μορφής τους, του τρόπου που κοιτάζουν μέσα από την πολυχρωμία και η ακρίβεια της τέχνης της, οδηγεί στην αποτύπωση του ουσιώδους και της απλής ομορφιάς.

Στόχος της η ανάγκη να υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας, φροντίδας και αγάπης για τα αδέσποτα ζώα και την αντανάκλαση της πράξης αυτής στα παιδιά μας, την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα. 100.000 αδέσποτα υπάρχουν μόνο στην Αττική και υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκαττομύριο βρίσκονται στους δρόμους της Ελλάδας. Παρά τις προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων, τα κρούσματα εκγατάλειψης, κακοποίησης, παράνομης αναπαραγωγής, λαθρεμπορίου και θνησιμότητας ολοένα και αυξάνονται. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας προς αυτή την κατεύθυνση δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη προκειμενου να προστατέψουμε αθώες ζωές, να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγύη και την προσφορά και να λάβουμε σαν ανταπόδοση αγάπη και ευγνωμοσύνη.
         
Πώς μπορεί να γεμίσει τη ζωή σου, το κενό, την μοναξιά ένα βλέμμα...Πώς μπορεί να σε αιχμαλωτίσει, να σου δείξει πόσο σ'αγαπάει, μέσα του βυθίζεσαι, αγάπη και τρυφερότητα, ένα βλέμμα που δεν ξεχνάς ποτέ! Έργα σε καμβά με ακρυλικά χρώματα, τέμπερες και παστελ. Πολύχρωμα και κολάζ.


Σημείωμα καλλιτέχνη
Η τέχνη ξεχειλίζει σαν λάβα, ξετρυπώνει απ΄ όλες τις χαραμάδες και πλημμυρίζει με ήχους και εικόνες όλες τις γωνιές της γης. Ούτε πόρτες, τοίχοι, σύνορα και εξουσίες μπορούν να εμποδίσουν το πέρασμά της. Παρά σαν χείμαρρος θα ξεχυθεί, σαν ουράνιο τόξο θα χρωματίσει και σαν αρχαία ερωμένη θα αγαπηθεί. Janet Kapuya.


Ο Πάνος Καραγιάννης θα διεξάγει ομιλία την Κυριακή 5 Απριλίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Janet Kapuya.


“Γάτες -Γονίδια -Χρώματα: Τα αριστουργήματα της φύσης. Οι χρωματισμοί των γατιών, αλλά και οι χρωματικοί σχεδιασμοί της γούνας τους, ακολουθούν τακτούς φυσικούς κανόνες που οφείλονται στα γονίδια του ζώου.Οι γάτες, πέρα από τη ράτσα τους, κατηγοριοποιούνται σε χρωματικές ομάδες και σχηματικές υποομάδες, όπως για παράδειγμα, οι τάμπι, οι καλίκο, οι πόιντ κλπ. Κάθε γατί είναι ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα της φύσης, η οποία βάφει έχοντας σαν χρώματα της βιο-χρωστικές και για “πινέλα” της χρησιμοποιεί τα γονιδια.” Πάνος Καραγιάννης (ομιλητής- ερευνητής επί των χρωμάτων)

*
Janet Kapuya
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουρουγουάη από γονείς με μουσική καταγωγή από Μαρόκο, Γαλλία, Μικρά Ασία και Γερμανία. Ξεκινάει την επαγγελματική της πορεία σε ηλικία 8 χρονών και εκπαιδεύεται παράλληλα στη ζωντανή παρουσίαση, το χορό, την υποκριτική και το τραγούδι  αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές για τον πηγαίο αυθορμητισμό και την αίσθηση ευθύνης μπροστά στον φακό.
Για πέντε χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση και στην ηλικία των 13 χρονών μετακόμισαν οικογενειακώς στο Μπουένος Άιρες για να συνεχίσει τις σπουδές της στη δραματική σχολή, στην επαγγελματική τοποθέτηση φωνής, στην  ερμηνεία για ζωντανές εμφανίσεις (puesta en escena), στην κιθάρα, στο χορό, στην κινησιολογία και την ενδυματολογία. Επίσης, σπούδασε ζωγραφική και ιστορία εικαστικών τεχνών στη Αργεντινή καθώς ειδικεύτηκε στη δημιουργία γλυπτών και κοσμημάτων από διάφορα υλικά.
Στην εφηβική ηλικία ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ρεπερτόριο του Τango, τραγουδώντας επαγγελματικά σε θέατρα και ταγκερίες του Μπουένος Άιρες. Παράλληλα κάνει εμφανίσεις και συναυλίες σε θέατρα με την κιθάρα σε ethnic βραδιές με παραδοσιακή μουσική των Άνδεων και της Λατινικής Αμερικής.
Πήρε μέρος στο φεστιβάλ της Vina Del mar στη Χιλή σαν στιχουργός και συνθέτης με το τραγούδι “Paredes” (Oι τοίχοι ) εκπροσωπώντας την πατρίδα της, την Ουρουγουάη με τις καλύτερες κριτικές και πάλι.
Εκεί δέχτηκε πρόταση από μια ομάδα Ελλήνων μουσικών για μια σειρά συναυλιών που κράτησε 4 χρόνια στην Αμερική, στο Los Angeles, ερμηνεύοντας τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με αποτέλεσμα να συνεργαστεί με την δισκογραφική εταιρεία C.B.S..
Αυτή ήταν και η αφορμή να επισκεφτεί την Ελλάδα και να την γνωρίσει όλος ο κόσμος  σαν μια από τις πιο αξιόλογες και σπουδαίες φωνές που με την ζεστή της παρουσία,το αστείρευτο ταλέντο και ταπεραμέντο της κρατάει τον ακροατή μαγεμένο.
Το 2009,ανακηρύχθηκε απο την UNESCO πρέσβειρα του Tango και συμμετείχε στο Tango Gala 2009, που έλαβε χώρα στο Παρίσι,καθώς και στο World Music Festival,to 2011,το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Dubai.
Από τότε, η Janet Kapuya έχει ξεκινήσει έναν νέο κύκλο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ως καθηγήτρια φωνητικής και σκηνικής παρουσίας, συνεχίζοντας παράλληλα να ερμηνεύει σε live εμφανίσεις και συναυλίες, ενώ το πάθος της για την τέχνη παραμένει αμείωτο με 5 προσωπικές και 10 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στο ενεργητικό της.

Link:



ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ – COCKTAIL BAR & RESTAURANT -LIVE STAGE

Ημέρες Έκθεσης: Από Δευτέρα 30/3 έως Κυριακή 12/4 στο A Liar Man

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες

«A LIAR MAN»
Σωφρονίου 2
118 54 Γκάζι -Κεραμεικός  (50μ. Από μετρό Κεραμεικός), Αθήνα.
Τηλέφωνο: 21 0345 5656
Υπό την Αιγίδα : της Πρεσβείας της Ουρουγουάης

Συμμετοχή: Asclaye Grecia Σύνδεσμος Λατινοαμερικών  & Ισπανών Ελλάδος                (https://www.facebook.com/asclaye.grecia )
                    Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (https://www.zeil.gr/index.php/el/  )
Χορηγός: Thestia

Συνεργάτες: Από Κοινού Θέατρο, Life Theater

Χορηγοί  επικοινωνίας: Kanali1, Noizy.gr, Travel Girl.gr, JazzBluesRock.gr, Best News.gr,  ertopen, sincity.gr, cuemagazine,maxmag, melodikos.gr, pagenews.gr, AthensDay&Night.gr, Sin Radio, TheLook.gr, TocRadio, zox.gr, YouFly.com.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι