"ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΤΡΕΜΟΣΒΗΣΤΗ" - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ & ΗΡΩ ΜΠΕΖΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

A person posing for the camera

Description automatically generated
“ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΤΡΕΜΟΣΒΗΣΤΗ”
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ - ΗΡΩ ΜΠΕΖΟΥ


ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Θεοδωράκης και ο Τάσος Λειβαδίτης έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς στις μέρες μας. Ήταν σπουδαίοι και ταυτόχρονα αθόρυβοι.
Ας μην σταθούμε στον πολιτικό τους προσανατολισμό, αλλά στο ότι είχαν και οι τρεις έναν κοινό στόχο.  Τον Άνθρωπο.
Με έργο λυρικό, γνήσια επαναστατικό και κυρίως ευγενικό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι συνομιλούν με τον χρόνο όπως όλοι οι γνήσιοι καλλιτέχνες.
Το πρόγραμμά μας σκοπό έχει να ζωντανέψει αυτά τα υπέροχα λόγια μέσα από σπάνιες μελωδίες, όχι σαν μνημόσυνο αλλά σαν υπενθύμιση ότι η Ελλάδα έχει και την ακριβή της εκδοχή.
Γιάννης Μπέζος
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:   11-12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
                            18-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
                             25-26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9 μ.μ. – Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο)
Χώρος: Θέατρο Προσκήνιο (Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα)
Τηλέφωνο: 2108256838
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".