Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Της Φύσης το Μυστικό" στο Θέατρο Ημέρας




Της Φύσης το Μυστικό

Παιδική Διαδραστική Μουσικοθεατρική Παράσταση

Με 10 sold out παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον και πλήθος εξαιρετικών κριτικών από μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν την παράσταση, “Της Φύσης το Μυστικό” της Στέφης Θεοδότου, αλλάζει θεατρική στέγη και συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Ημέρας  από Κυριακή 13  Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις  17:30 έως  17/02.



Οι παραστάσεις του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ», έχουν σταθερή φιλοσοφία και ψυχοπαιδαγωγικούς στόχους, που επικεντρώνονται στη μετάδοση παιδαγωγικών μηνυμάτων και θετικών αξιών της ζωής. Εμπεριέχουν κατά κύριο λόγο το στοιχείο του παιχνιδιού και τη ζωντανή αλληλεπίδραση με τα παιδιά, που από θεατές έχουν την ευκαιρία να παίξουν ενεργό ρόλο στην παράσταση, να παράγουν λύσεις, να ενισχύσουν την πρωτοβουλία τους και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.

Όλες οι παραστάσεις του Εργαστηρίου «ΔΡώΜΕΝΑ», είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.e-yliko.gr).

Υπόθεση του Έργου
Η Σπαζοκεφαλίτσα, ένα έξυπνο μπαλόνι που δε σκάει με τίποτα, ταξιδεύει και γνωρίζει τη Χοροπηδηχτούλα, μία χαρούμενη λαγουδίνα που ζει στα καταπράσινα λιβάδια.
Γίνονται οι καλύτεροι φίλοι! Με τη βοήθεια των παιδιών, οργανώνουν την πιο φαντασμαγορική αποστολή διασκέδασης, όπου με τη δύναμη της συνεργασίας καταφέρνουν να λύσουν τους γρίφους της Σοφής Νεράιδας. Μαθαίνουν την πρωτότυπη μουσική των ζουζουνιών, τον αστείο χορό των λουλουδιών και σκαρφαλώνουν στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου!!!
Στόχος τους να φτάσουν με θάρρος στη Γκρι Μάγισσα Γκριμάτσα που απειλεί να εξαφανίσει τα χρώματα από τη Φύση.
Θα καταφέρουν όλοι οι φίλοι να την μεταπείσουν; Τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η μάγισσα Γκριμάτσα, για να αλλάξει γνώμη;
Μία παράσταση που μας αποκαλύπτει ότι η αγάπη, η φιλία και η αποδοχή είναι πάντα η καλύτερη λύση!!!

Η παράσταση είναι “ντυμένη” μουσικά με τραγούδια  τα οποία κυκλοφορούν και σε cd που μπορείτε να αγοράσετε (τιμή:5E) σε κάθε παράσταση με κορυφαίο το τραγούδι σλόγκαν που σιγοψιθυρίζουν τα περισσότερα παιδιά φεύγοντας από το θέατρο : “Ψάξε Σωσώ, ψάξε Σωσώ, που είναι το μπαλόνι το εικοστό”!
Περιέχει 3 τραγούδια της παράστασης:
“Ψάξε Σωσώ” - “Κόκκι-Κόκκι” - “Μικρό Μαγισάκι”
Στίχοι-Μουσική: Στέφη Θεοδότου
Ερμηνεία: Σοφία Μάλαμα (φιλική συμμετοχή)
Ενορχήστρωση: Βαγγέλης  Σπανακάκης
Ηχογράφηση: Home Studio music production


treiler:https://www.youtube.com/watch?v=DRuLWzmSdWQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3MDWl3UPthLWMnmGODQKcrleJ0dKPfhpXZsvP2aevCDJx0b3L3a3lp6Bs

25 κριτικές (https://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10062237) θεατών που παρακολούθησαν την παράσταση, μας δείχνουν τον δρόμο...να συνεχίσουμε!

Είπαν για την παράσταση:
“Υπέροχη παράσταση,χαρούμενη με μηνύματα. Κρατούσαν τον ενδιαφέρον των παιδιών σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Το παίξιμο όλων των ηθοποιών ήταν πολυ καλό ιδίως της Στέφης Θεοδότου. Υπέροχο το τραγούδι της και συγκινητικό!” Δήμητρα Κ.

“Διασκεδάσαμε με τις φίλες μαμάδες και τα παιδιά μας που ήρθαμε σε αυτήν την παράσταση. Δεν περιμέναμε να μας παρασύρει και εμάς το έργο και να περιμένουμε την επόμενη σκηνή. Πολύ ωραίο.”Σίσσυ

“Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική εμπειρία! Μαγικές εναλλαγές σκηνικών, κοστουμιών, μουσικής, χορού και τραγουδιών, που ακούγονται ζωντανά από την ηθοποιό με την υπέροχη φωνή της!
Οι ηθοποιοί έχουν κέφι και ζωντάνια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στη σκηνή, προσεγγίζοντας τους μικρούς θεατές με τέτοιο τρόπο, ώστε να νιώθουν κομμάτι της ιστορίας.
Υπάρχει έντονο το διαδραστικό στοιχείο, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας, ανεβαίνοντας αρκετές φορές στη σκηνή να παίξουν, μετά από πρόσκληση των ηθοποιών.
Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, περνώντας παιδαγωγικά μηνύματα για τις αξίες της αγάπης, της φιλίας και της αποδοχής, που κάνουν ένα παιδί να σκεφτεί και έναν γονιό να προβληματιστεί.Από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει με τις κόρες μου!”Γιώτα

Συντελεστές Παράστασης

Σύλληψη / Κείμενα / Σκηνοθεσία: Στέφη Θεοδότου

Διανομή (σε αλφαβητική σειρά):
Γιαγιά Ρηνιώ, Μπαλόνι Σπαζοκεφαλίτσα: Ιωάννα Μπατή
Γάτα Σωσώ, Λαγουδίνα Χοροπηδηχτούλα: Τίνα Παπακωνσταντίνου
Αφηγήτρια, Σοφή Νεράιδα, Μάγισσα Γκριμάτσα: Στέφη Θεοδότου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέφη Θεοδότου, Ηθοποιός, Σκηνοθέτις, Δασκάλα Υποκριτικής Τέχνης / Θεατροπαιδαγωγός, Κοινωνική Λειτουργός, Διευθύντρια Εργαστηρίου «ΔρώΜΕΝΑ»

Σκηνικά: Κατερίνα Μερκούρη
Κοστούμια: Αθηνά Μηλιαρά


Από την Παιδική Σκηνή των ΔρώΜΕΝΑ Θέατρο-Τέχνη-Αυτοεξέλιξη (https://edise.weebly.com/)

Info
Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 17:30 έως 17/02
Διάρκεια παράστασης και διάδρασης: 60’
Που: Θέατρο Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)
Τιμή εισητηρίου: 7 ευρώ
Ομαδικά και ανέργων: 5 ευρώ
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 6897785-6941407372, 210 6929090

Προπώληση εισητηρίων στο Viva.gr
Μέλος του αθηνόραμα club
Μέλος της Vodafone 1+1

* Η παράσταση παίζεται και καθημερινές πρωινά για παραστάσεις και συλλόγους κατόπιν ραντεβού.

Χάρτης:https://www.google.com/maps/place/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/@37.9940456,23.7646309,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xfaa3ea654c2f6a4a!8m2!3d37.9940456!4d23.7646309


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και όλα μας τα προγράμματα θα σας παροτρύναμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://edise.weebly.com/ ή και την ομάδα μας στο facebook «ΔΡΩγιαΜΕΝΑ Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης».


Στέφη Θεοδότου
Η Στέφη Θεοδότου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και μετά από διετή εργασία στον τομέα της, επιμορφώθηκε στο ΑΚΜΑ με εκπαιδευτικά σεμινάρια της Συστημικής Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης. Φοίτησε επί τέσσερα χρόνια στο Θέατρο Ημέρας δίπλα στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάκη Κουρετζή και απέκτησε πτυχίο Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού.Παρακολούθησε πλείστα σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας και Σωματικού Θεάτρου και συμμετείχε σε συνέδρια ως εισηγήτρια.Φοίτησε στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές Πράξη 7 και ΙΑΣΜΟΣ του Βασίλη Διαμαντόπουλου, παρακολουθώντας με επιτυχία μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου, Κίνησης & Χορού, Δραματολογίας, Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας και Ιστορίας Θεάτρου.
Για περισσότερο από μία δεκαετία συντονίζει και διευθύνει το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ» με Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διαδραστικής Μάθησης, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Θεατρικές Ομάδες Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων σε συνδυασμό με Συμβουλευτική Γονέων. Το Εργαστήρι «ΔΡώΜΕΝΑ» συνεργάζεται με πολλά ιδιωτικά Πρότυπα Εκπαιδευτήρια και Κολλέγια, Σχολεία, Δήμους καθώς και με άλλους φορείς.
Συγγράφει θεατρικά κείμενα και σκηνοθετεί παραστάσεις που ανεβαίνουν κάθε χρόνο από τις ομάδες τις οποίες εμψυχώνει. Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει 33 παραστάσεις..
Τα τελευταία 4 έτη διδάσκει σε διάφορα ΙΕΚ Θεατρικό Παιχνίδι.
Από τον Απρίλιο του 2016, συντονίζει τα Θεατρικά Εργαστήρια του Δήμου Χαλανδρίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.