ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | Εκδοτικό Πρόγραμμα 2019

Εκδοτικό Πρόγραμμα 2019
Αφήνοντας πίσω ένα πετυχημένο 2018 με σημαντικές διακρίσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις και τα σχόλια του αναγνωστικού κοινού, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το εκδοτικό πρόγραμμά τους για το 2019. Ο σχεδιασμός μας για τη νέα χρονιά βασίζεται στον εμπλουτισμό των πετυχημένων σειρών μας στην κατηγορία non fiction αλλά και στη συνέχιση της μακρόχρονης παράδοσής μας στην έκδοση ποιοτικών παιδικών βιβλίων. Η λογοτεχνία θα είναι γυναικεία υπόθεση το 2019 για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην έκδοση παιδικών βιβλίων γνώσεων. Τέλος, το νέο έτος φέρνει και πρωτότυπα εγχειρήματα όπως η κυκλοφορία ενός εφηβικού graphic novel.
Έτσι, μετά την πετυχημένη έκδοση των τριών πρώτων τίτλων, Η μεταμόρφωση της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο ΠόλεμοΟ Ψυχρός Πόλεμος και Αστυγραφία, η σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, την οποία διευθύνει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Μπότσιου, εμπλουτίζεται με νέους τίτλους που διεισδύουν ακόμα πιο βαθιά σε σημαντικά αλλά λιγότερο διερευνημένα περιστατικά και προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.
Αστροφυσική για βιαστικούς
Βιβλιομουσείο
Διαστημικός Καιρός
Παράλληλα, συνεχίζεται η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ η οποία το 2019 αποκτά τίτλους πιο εξειδικευμένης γνώσης, με σύγχρονο όμως ενδιαφέρον. Τη σειρά διευθύνει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Εκτός από την πολυαναμενόμενη έκδοση του δεύτερου τόμου του βιογραφικού βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή Αλέξης Παπαχελάς, η κατηγορία Δοκίμιο – Ιστορία εμπλουτίζεται με ένα σημαντικό χρονικό ελληνικού ενδιαφέροντος του σπουδαίου ιστορικού Richard Clogg αλλά και με ένα εξαιρετικό βιβλίο εκλαϊκευμένης αστροφυσικής από τον ειδικό του είδους Neil deGrasse Tyson.
Στη Λογοτεχνία, αξίζει να σημειωθεί πως η Κατερίνα Σχινά μεταφράζει δύο αγαπημένα μυθιστορήματα της Toni Morrison ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η έκδοση του νέου μυθιστορήματος της Kate Atkinson.
Ψέματα
Στο όνομα της αξιοπρέπειας
ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ-Out of the Box Challenge
Στο παιδικό βιβλίο, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή δημιουργούν τον επόμενο τίτλο της διάσημης σειράς ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ, δουλεύουν πυρετωδώς για τους νέους τίτλους της σειράς ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ αλλά και για ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο.
Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη γράφουν μια νέα ιστορία για τη ζωή στην πόλη ενώ ο Κυριάκος Αθανασιάδης συνεργάζεται με την Κίκα Τσιλιγγερίδου σε μία διαφορετική έκδοση της σειράς ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΟΜΑ, αλλά και με μια πλειάδα πασίγνωστων συγγραφέων με τους οποίους δημιουργεί μια νέα σειρά συλλογών με νεανικά διηγήματα. Άλλοι αγαπημένοι και παλιοί γνώριμοι συγγραφείς που θα συναντήσετε στο πρόγραμμα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος για το 2019 είναι η Λήδα Βαρβαρούση με τη ΛΟΥΝΑ της, ο Geoffroy de Pennart με τον Λύκο του και η Isabel Sanchez Vegara με τη σειρά που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση: μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind