O Δημήτρης Αδάμης μιλάει στο Open Mind

  
O Δημήτρης Αδάμης μιλάει στο Open Mind για την νέα μουσική παράσταση στη μουσική σκηνή στη Σφίγγα, την αγάπη του για την μουσική, το θέατρο και διάφορα ακόμα...

Τι σημαίνει για εσάς μουσική;

Μουσική για μένα είναι η υπογράμμιση της ζωής .Είναι το φόντο των ωραίων στιγμών αλλά και των πιο οδυνηρών .Είναι η ξεκούρασή μου ανάμεσα στις δουλειές μου.Είναι το soundrack του ταξιδιού μου .Όπως καταλάβατε δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μουσική.Ακούω συνέχεια .Και θεωρώ και τη σιωπή μουσική .Γιατί ακούγεται ο ήχος της γης που γυρίζει .

   Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Μεγάλωσα με τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη .Σύντομα επέλεξα να ακούσω Phillip Glass. Επέστρεψα στον Bach .Πολλές φορές ανακάλυπτα ήχους του Τσιτσάνη και του Χιώτη .Γνώρισα από κοντά με σεβασμό την Μαρία Φαραντούρη που είναι η πιο αγαπημένη μου καλλιτέχνις .Λατρεύω την Barbra Streisant.Υποκλίνομαι στη Μούσχουρη του 60-70 ,στην Joan Baez,στον  Jose Carreras ....

  Ετοιμάζεται μία μουσική συνάντηση στη Σφίγγα. Τι πρόκειται να δούμε;

Θα είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στον στιχουργό Αλέκο Σακελλάριο μέσα από τη ζωή και την εργογραφία του .Περίπου 60 τραγούδια θα χωρέσουν σε ένα μουσικό πρόγραμμα 2.30 ωρών όπου το μόνιμο μότο είναι : Και αυτό είναι του Σακελλάριου ;

   Ο Αλέκος Σακελλάριος τι σημαίνει για εσάς; Πώς έγινε αυτή η επιλογή;

Oι Ελληνικές ταινίες του Φίνου ήταν η αγαπημένη μου στιγμή στην τηλεόραση όταν η μουν παιδί .Σύντομα ανακάλυψα ότι οι πιο αγαπημένες μου ταινίες ,Τα Κίτρινα Γάντια και Θα σε κάνω Βασίλισσα ήταν του Αλέκου Σακελλάριου. Όπως και άπειρες άλλες που λάτρευα.Τι πιο ωραίο λοιπόν μετά την επιτυχία του Χιώτη Μάμπο! να γνωρίσουμε κι εμείς και το κοινό βαθύτερα έναν σπουδαίο δημιουργό .

      Τι σημαίνει για εσάς αυτή η παράσταση;

Είναι μια κατάθεση ψυχής .Δική μου αλλά και όλων των συντελεστών .Μαζί με τους συνεργάτες και φίλους Γιώργο Κωνσταντινίδη και Στέλιο Τζανετή στήσαμε μια κεφάτη παράσταση που οι υπόλοιποι συντελεστές θα μπορούσαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους !

    Πώς πιστεύεται θα την προσεγγίσει ο κόσμος; Πιστεύετε ότι έχει ανάγκη από τέτοιου είδους παραστάσεις;

Έτσι ακριβώς πιστεύουμε .όχι ότι έχει ανάγκη την δική μας παράσταση αλλά το έργο αυτών των ανθρώπων .Όταν υπάρχει φτήνεια καλό είναι κανείς να ανατρέχει στα σπουδαία και μεγ΄λα που τελικά ήταν και απλά στην εποχή τους αλλά που ο χρόνος τα διατήρησε όχι άδικα .

Μουσική ή θέατρο και γιατί;

Και τα δύο .Μαζί .Ποτέ δεν τα ξεχώρισα .Έβαλα πολλή μουσική πάντα στις παρστάσεις μου .και έβαλα και θέατρο τώρα στη μουσική !

  Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να ζω την κάθε στιγμή από αυτά που δημιουργήσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου μαζί με την αποδοχή του κόσμου.

     Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Σας περιμένουμε να ταξιδέψετε μαζί μας στο χρόνο ,όχι πίσω αλλά στα καλύτερα ! Αυτό ήταν ο Σακελλάριος .Ποτέ παλιός .Απλά ελληνικός και υπέροχος !

Της Αλεξίας Βλάρα, 23/10/2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νότης Μαυρουδής:" Θα ήθελα να συνεχίζω να είμαι ένας καθημερινός παρατηρητής της ιστορίας και της όποιας εξέλιξης. Εάν δεν παρατηρούμε δεν σκεφτόμαστε."

«Η περαστική» του Ζαν Πωλ Ντενιζόν στο θέατρο «Εκστάν»

Το Κάστρο των Παραμυθιών: Υπογραφή βιβλίου από την Αικατερίνη Μιχαήλ / Σάββατο, 18 Μαΐου, 12:00, Βιβλιοπωλείο Ποθητός στο Μαρούσι