Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες για την "Παραμυθένια Ορχήστρα" | Μορφές Έκφρασης



Η «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ»
Ένας νέος θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα

Έναν νέο θεσμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης δημιουργούν οι Μορφές Έκφρασης με την «Παραμυθένια Ορχήστρα». Νέοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, αλλά κι όσοι έχουν έντονη την επιθυμία της καλλιτεχνικής έκφρασης και δράσης) μπορούν να ενταχθούν στο εγχείρημα, το οποίο μέσα από την εκπαίδευση αλλά και τη συνεχή δημιουργική προσωπική εξέλιξη, θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας νέας επαγγελματικής ομάδας.
Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει και θα γίνουν δεκτές έως και τις 20 Σεπτεμβρίου για την ακρόαση του Σεπτεμβρίου. Ακροάσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 3464002 ΚΑΙ 210 3464903 ή στείλτε μας το βιογραφικό σας στο morfesekfrasis@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες:
Στόχος της παραμυθένιας ορχήστρας είναι η δημιουργία μιας ομάδας με κοινή γλώσσα και κοινή άποψη για τη ζωή. Ευρύτερος στόχος είναι με τη μόρφωση των μελών, τόσο σε θέματα καλλιτεχνικά όσο και σε θέματα που αφορούν τη γνώση της ύπαρξης,  να βάλουμε τα θεμέλια ενός νέου πολιτισμού που να σέβεται τον άνθρωπο και κυρίως τα παιδιά που αυτά αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας.
Αυτό που αποκαλούν «πολιτισμό» οι σύγχρονοι άνθρωποι βλέπουμε ότι παράγει βαρβαρότητα και πόνο. Οφείλουμε εμείς οι καλλιτέχνες να πούμε «όχι» σ’ αυτή …την προοπτική και να στήσουμε ένα νέο «Πολιτισμό» που να εκφράζει τον άνθρωπο παρέχοντάς του έναν δρόμο προς την ευτυχία και την αισθητική.
Εμείς εδώ στις Μορφές Έκφρασης πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία γνώσης που χρειάζονται για να αφυπνίσουν τον άνθρωπο και κυρίως τους νέους.
Έτσι από πλευράς καλλιτεχνικής η ομάδα, «Παραμυθένια Ορχήστρα»,  θα στήσει ορχήστρα-χορωδία βασισμένη στο μουσικοκινητικό σύστημα του Καρλ Ορφφ, θα δημιουργήσει παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους μέσα από ιστορίες και παραμύθια των λαών, θα δώσει σεμινάρια πάνω σε θέματα που αφορούν την «Τέχνη του να ζεις», θα οργανώσουν παιδικά και εφηβικά τμήματα όπου θα περάσουν στα παιδιά και στους εφήβους την αισθητική και την ομορφιά του να ζεις χωρίς φόβο, χωρίς ναρκωτικά και ψυχοφάρμακα και θα τους μάθουν πως η καλλιτεχνική δημιουργία είναι βάλσαμο της ψυχής και σε κάνει να θέλεις να ζήσεις και να χαρείς.
Ήδη στις Μορφές Έκφρασης λειτουργούν τέτοια τμήματα για παιδιά και εφήβους και θα είναι το καλύτερο να αναλάβει αυτές τις δράσεις μια δυνατή και με γνώση ομάδα. Λειτουργούμε επίσης καλοκαιρινά camp, όπου μας δίνεται η ευκαιρία μέσα σε 6 εβδομάδες καθημερινά να θέσουμε αυτόν το σπόρο της δημιουργίας στα παιδιά. Επίσης παιδικές παραστάσεις δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά τη δημιουργία και την εκτέλεση των παραστάσεων θα γίνεται από τα μέλη της Παραμυθένιας Ορχήστρας.
Η μόρφωση των μελών, ανεξάρτητα με τι πτυχία και γνώσεις έχουν, θα περιλαμβάνει:
ü  Μεθοδολογία μελέτης, για να αποφύγουν τα εμπόδια και να αγαπήσουν καταλαβαίνοντας οι συμμετέχοντες το στόχο της μελέτης. Πόσο βασικό είναι η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις.
ü  Συναισθήματα, η γνώση των οποίων θα σε κάνει να έχεις κατανόηση σε βάθος της προσωπικότητας κάποιου άλλου.
ü  Ανακαλύπτοντας το βασικό στόχο, μια σε βάθος ανακάλυψη του εαυτού σου για να μπορείς να τον αντιμετωπίσεις και να τον αποκαλύψεις. Μια ακρογωνιαία μόρφωση που θα σου αποκαλύψει τη ζωή και το δρόμο προς την ευτυχία.
ü  Τα συστατικά από τα οποία αποτελείται μια σχέση: Επικοινωνία - Στοργή-Πραγματικότητα.
ü  Επικοινωνία: η επικοινωνία είναι ο καταλύτης των πάντων αν μπορείς να επικοινωνείς είσαι πανίσχυρος. Απλές αλλά καθοριστικές ασκήσεις επί της επικοινωνίας θα μας κάνουν ικανούς να βρισκόμαστε στον παρόντα χρόνο, να αντιμετωπίζουμε και να αποτυπώνουμε.
ü  Πως συμπεριφέρομαι και πως οδηγώ παιδιά και εφήβους
ü  Θέματα ηθικής και λογικής για παιδιά και μεγάλους
ü  Θέματα οργάνωσης

ΚΙΝΗΣΗ
ü  Χοροθεραπεία (κινήσεις και χορούς, ελεύθερη κίνηση με ήχους με βάση συγκεκριμένους ρυθμούς)
ü  Τεχνική χορός-κίνηση (επιμήκυνση πλάτης, κίνηση από το κέντρο, χρησιμοποιώντας την ενέργεια, ευθυγράμμιση γοφών, γονάτων, αστραγάλων. Αντίληψη της κίνησης, αντίληψη του ρυθμού, ανύψωση και τοποθέτηση, αρθρώσεις, τα βασικά βήματα μετακίνησης).
ü  Μουσική συνοδεία της κίνησης
ü  Κινητική συνοδεία της μουσικής
ü  Αυτοσχεδιασμός με ή χωρίς αντικείμενα
ü  Εφταφασικές κινήσεις
ΘΕΑΤΡΟ
ü  Συναισθήματα
ü  Η αλληλεξάρτηση των συναισθημάτων με τις ανθρώπινες σχέσεις
ü  Κυκλώματα και ταυτότητες
ü  Δραματοποίηση
ü  Μάσκα (αρχετυπικές μάσκες του πρωτόγονου, του αθώου, της μητέρας, του κατεργάρη, του βασιλιά και του ήρωα)
ü  Η χρήση του λόγου σαν άρθρωση και σαν εκφορά
ü  Αγωγή του λόγου και της φωνής
ü  Ζωγραφική και θέατρο
ΜΟΥΣΙΚΗ
1.      Βασική μουσική μόρφωση                                                                                                (περιλαμβάνει: μουσική θεωρία, τη θεωρία της μουσικής γλώσσας σε τρία μέρη, τη θεωρία των κλιμάκων, τη στοιχειώδη αρμονία, καθώς και τη στοιχειώδη εναρμόνιση μιας μελωδίας και ενορχήστρωσης).
2.      Εκμάθηση μουσικών οργάνων συμπεριλαμβανομένου και του σώματος  (περιλαμβάνει: την ονομασία των οργάνων, τη χρήση του σώματος ως κρουστό, μικρά κρουστά όργανα όπως: μεταλλικά κρουστά-τρίγωνα, κουδουνάκια, μαράκες, καμπάσα, vibraslap, πιατίνια μεγάλα και μικρά- ξύλινα κρουστά-wood-block, woodtude, claves, castanets- μεμβρανόφωνα κρουστά- Handdrum, ταμπουρίνο, sidedrum, bassdrum, kettledrums, μπεντίρ, ρεκ, μπόνγκος, κόνγκα - μελωδικά κρουστά- ξυλόφωνα, μεταλόφωνα, glockenspiel- διάφορα άλλα όργανα-φλογέρες, Tankdrum, shrutibox κ.α. boomwhackers
3.      Περί του Οστινάτο και μπορντούν.
4.      Περί ζωγραφικής παρτιτούρας
5.      Πως διδάσκουμε ένα τραγούδι
6.      Τις ιδιότητες του ήχου μέσω κινήσεων, ρυθμών και λόγου
7.      ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ
8.      Ο Ρόλος του παιχνιδιού στη μουσική αγωγή
9.      Ένα παραμύθι ως πρόκληση για δημιουργικές ηχητικές δραστηριότητες
10.   Τραγουδώντας σε δύο ή περισσότερες φωνές
11.   Ανάπτυξη ακουστικής αντίληψης
12.   Ακρόαση μουσικής
13.   Μουσική μορφολογία

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 3464002 ΚΑΙ 210 3464903 ή στείλτε μας το βιογραφικό σας στο morfesekfrasis@gmail.com και θα έρθουμε αμέσως σε επικοινωνία μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε για την προσωπική ακρόαση που θα λάβει  χώρα από το Σεπτέμβριο. Η απασχόληση των μελών θα είναι για 4 φορές την εβδομάδα- δύο φορές για πρόβα και δύο φορές για εκπαίδευση.
Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος σπουδών
Θωμάς Κινδύνης



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα