Η Σοφία Φωτεινάκη μιλάει στο Open Mind για την παράσταση "Κλειστό Δωμάτιο"


Η Σοφία Φωτεινάκη μιλάει στο Open Mind για την παράσταση "Κλειστό Δωμάτιο" που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Θέατρο επί Κολωνώ, τα μελλοντικά σχέδια και διάφορα ακόμα..


Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Θέατρο επί Κολωνώ. Πώς αποφασίσετε να συμμετέχετε;    
   
ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ:  Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο φεστιβάλ από το Φεβρουάριο όταν είχαμε ήδη κάνει  μία σειρά παραστάσεων. Σκεφτήκαμε το off off γιατί έχει καλή οργάνωση και γιατί για ενατη χρονιά έχει τρομερή απήχηση.
                                  
 Τι θα μας παρουσιάσετε;
    
ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ: Θα σας παρουσιάσουμε την παράσταση "Κλειστό Δωμάτιο". Είναι ένα δικό μου κείμενο, σε σκηνοθεσία Ορέστη Δικαίου. Είναι μία παράσταση με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες.

Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε στον θεατή μέσα από την παράστασή σας; 
    
ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ: Θα θέλαμε να σκεφτεί ο θεατής μία διέξοδο  πέρα από τα προσωπικά του όρια που μπορεί να προκύπτουν από την κοινωνία. Με λίγα λόγια θα θέλαμε να αφορά το θεατή ένα ανθρωπιστικό περιεχόμενο.

 Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.   

ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ: Το μήνυμά μας είναι αυτό όπου λέμε και μέσα στο έργο. " είναι δύσκολο να βγεις από εκεί που θέλουν να μπουν οι άλλοι, αλλά ακόμα πιο δύσκολο να κρατήσεις αυτούς που θέλουν να βγουν...."

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ: Μελλοντικά σαν ομάδα σκεφτόμαστε να συνεχίσουμε την καλλιτεχνική μας δράση με καινούρια κείμενα.

Της Αλεξίας Βλάρα, 29/5/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νότης Μαυρουδής:" Θα ήθελα να συνεχίζω να είμαι ένας καθημερινός παρατηρητής της ιστορίας και της όποιας εξέλιξης. Εάν δεν παρατηρούμε δεν σκεφτόμαστε."

«Η περαστική» του Ζαν Πωλ Ντενιζόν στο θέατρο «Εκστάν»

Το Κάστρο των Παραμυθιών: Υπογραφή βιβλίου από την Αικατερίνη Μιχαήλ / Σάββατο, 18 Μαΐου, 12:00, Βιβλιοπωλείο Ποθητός στο Μαρούσι