Η Ομάδα Dell' arte μιλούν στο Open Mind για την παράσταση "Ρώσικη Ρουλέτα"


Η Ομάδα Dell' arte μιλούν στο Open Mind για την παράσταση "Ρώσικη Ρουλέτα" που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Θέατρο επί Κολωνώ, τα μελλοντικά σας σχέδια και διάφορα ακόμα...


Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Θέατρο επί Κολωνώ. Πώς αποφασίσετε να συμμετέχετε;

Όταν ξεκινήσαμε την αναζήτηση ανάμεσα στα  πολλά και διαφορετικά φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα και επειδή είναι η πρώτη μας συμμετοχή, θέλαμε μια διοργάνωση που να μη θέτει περιορισμούς, που κύριο μέλημα της είναι η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και η αλληλεπίδραση με κοινό και άλλες ομάδες καθώς επίσης και η δωρεάν “εκμετάλευση” του χώρου. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι το θέατρο Επί Κολωνώ διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο του θεάματος και επειδή έχουμε την ανάγκη να ακουστούμε και να μοιραστούμε τους προβληματισμούς, τις ιδέες και το όραμα μας, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στο Off Off Festival.

 Τι θα μας παρουσιάσετε;

Το έργο που θα σας παρουσιάσουμε, το οποίο υπογράφει η ηθοποιός και συγγραφέας Ειρήνη Κυδωνάκη, θίγει δυο καίρια ζητήματα που τείνουν να αυξάνονται όλο και περισσότερο, πολλαπλασιάζοντας τα θύματα τους: τον σχολικό εκφοβισμό (και κάθε είδους εκφοβισμό) και τον ρατσισμό. Πρωταγωνίστριες αυτού του ψυχολογικού θρίλερ είναι τρεις 17χρονες κοπέλες, θύματα της κοινωνίας και των αντιλήψεών της.

Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε στον θεατή μέσα από την παράστασή σας;

Η παράστασή μας έχει στόχο να αποδώσει με ακραίο ρεαλισμό μια κατάσταση ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, με σκοπό να αφυπνήσει κάθε κατηγορία ανθρώπων.

 Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

 Το μήνυμα που θα θέλαμε να δώσουμε στους αναγνώστες είναι: “αν έχεις βιώσει εκφοβισμό οποιασδήποτε μορφής, αν έχεις δεί ή ακούσει, ΜΙΛΑ !”

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

 Επιθυμούμε να ανεβάσουμε τη “Ρώσικη Ρουλέτα”, καθώς και άλλα τρία έργα που ετοιμάζουμε, μέσω των οποίων έχουμε ως σκοπό να βοηθήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για ένα καλύτερο μέλλον.

Της Αλεξίας Βλάρα, 18/5/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο νεαρός ηθοποιός Μάκης Κατσανέας μιλά στο Open Mind για τις "Άγριες Ορχιδέες"

Επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης «Όρκος στο παρόν» στο Θέατρο ΑΛΜΑ

Είδαμε την παράσταση: "Συρανό ντε Μπερζεράκ" στο Θέατρο Κάππα

Οι νεαροί ηθοποιοί της παράστασης ‘…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ #ριμέικ’ του Τόλη Παπαδημητρίου, Γιάννης Βασιλώττος, Σπύρος Κατσιάνος, Γιάννης Σέπε και Ρήγας Σκεπετάρης, μιλούν αποκλειστικά στο Open Mind