Alexia's secrets: Ο Γιάννης Μαθές μιλάει στο Open Mind


Ο Γιάννης Μαθές μιλάει στο Open Mind για την νέα μουσική παράσταση στην Σφίγγα, τους "Αιρετικούς", τα μελλοντικά του σχέδια και διάφορα ακόμα...

Νέα μουσική παράσταση στη Σφίγγα ,τι πρόκειται να δούμε;

Παρουσιάζουμε το project "Ποιητές.mp3". Μια οπτικοακουστική συναυλία με διασκευές πάνω στα γνωστότερα και πιο αγαπημένα μελοποιημένα ποιήματα 15 σπουδαίων Ελλήνων ποιητών από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Όλα αλλιώς παιγμένα από μια ομάδα νέων και υπερταλαντούχων μουσικών. Οπτικοακουστική συναυλία, γιατί στη σκηνή ζωντανεύει ένα σκηνικό που με τα εντυπωσιακά video art του Μάνου Σαγκρή, δημιουργεί μια 3D αίσθηση προβολής. Παράλληλα παρουσιάζουμε το νέο μου τραγούδι "Παιδί" που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, σε στίχους του Μάνου Σαγκρή και μουσική από μένα. Το "Παιδί" κυκλοφορεί ήδη στο youtube, με μια εκπληκτική εικονοποίηση-κινηματογράφηση από τον Αυρήλιο Καρακώστα.

Μιλήστε μου λίγο για τους «Αιρετικούς».

Μια μοναδική εμπειρία που ζήσαμε με το συνεργάτη μου στους στίχους, Μάνο Σαγκρή. "Οι αιρετικοί" πήραν το Β' βραβείο καλύτερου τραγουδιού στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Βραβευτήκαμε από το σημαντικό συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου κι αυτό για μας ήταν μεγάλη ικανοποίηση και εφαλτήριο να καταθέσουμε την ολοκληρωμένη μας δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο από τη Μικρή Άρκτο. Ήδη κυκλοφορεί στο youtube και το video του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία των Woofs και του Στάθη Αθανασίου.

Τι σημαίνει για εσάς η μουσική;

Είναι μια τεράστια Τέχνη που προσπαθώ χρόνια να την ανακαλύψω. Ο ήχος, με κρατάει ζωντανό. Η δημιουργία και η ερμηνεία μουσικής με γεμίζει απίστευτα!

Τι είναι αυτό που σας δίνει κίνητρο να συνεχίσετε πάνω στη μουσική;

Κίνητρο για να συνεχίζω, μου δίνει κατά πολύ η προσωπική μου εσωτερική ανάγκη να δημιουργήσω. Συχνά συναντάει δυσκολίες μέχρι τον τελικό της στόχο, από διάφορους παράγοντες. Όμως όταν έχει γεννηθεί, ανεξήγητα, μια ιδέα, οφείλω να την ολοκληρώσω όπως ακριβώς την έχω φανταστεί. Αυτή η ολοκλήρωση και το ταξίδι προς αυτήν, είναι και το μεγαλύτερό μου κίνητρο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα άμεσα μελλοντικά μου σχέδια αφορούν συναυλίες με το project "Ποιητές.mp3" παράλληλα με κάποιες από κοινού παρουσιάσεις με το μεγάλο μας στιχουργό και ποιητή, Μάνο Ελευθερίου. Από Φθινόπωρο κυκλοφορεί και ο πρώτος μας ολοκληρωμένος δίσκος με το Μάνο Σαγκρή στους στίχους, από τη Μικρή Άρκτο.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας στη μουσική σκηνή της Σφίγγας;

Η μουσική σκηνή "Σφίγγα" και η Ελένη Παπουτσάκη που είναι υπεύθυνη του χώρου, αντιμετωπίζουν θετικά πολλούς νέους συνθέτες και ερμηνευτές. Τηρούνται όλες οι επαγγελματικές προϋποθέσεις για την καλύτερη παρουσίαση μιας συναυλίας. Όλα αυτά λοιπόν ένωσαν τους δρόμους μας.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Σας περιμένω με ανυπομονησία στη Σφίγγα αυτή την Κυριακή 28 Μαΐου και την επόμενη, 4 Ιουνίου, στις 21:30. Υπόσχομαι ότι θα περάσουμε υπέροχα!

Της Αλεξίας Βλάρα, 26/5/2017Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eλένη Παπαδοπούλου: "Η περιπέτεια της ζωής είναι εσωτερική και είναι δύναμη ανακαινιστική και εξελικτική"

Είδαμε την παράσταση: "Ο Αμπιγιέρ" στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

ΠΑΝΟΣ ΚΡΑΣΣΑΣ - "ΕΛΑ ΕΛΑ " | Το τραγούδι για την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε..