ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Το Αρχείο της ΕΡΤ και το Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν στις 29 Μαΐου 2017, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), ημερίδα με θέμα:

Η μεταφορά του Θεατρικού Έργου στην Τηλεόραση
Η περίπτωση του Θεάτρου της Δευτέρας


στο κτίριο της ΓΓΕΕ, οδός Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Το Θέατρο της Δευτέρας υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της ΕΡΤ. Επί 20 και πλέον χρόνια παρουσιάστηκαν πάνω από 500 αξιόλογα θεατρικά έργα, ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, τα οποία αποτέλεσαν μάθημα παιδείας για ένα κοινό που διψούσε για ποιοτικό θέατρο αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το δει (κυρίως στην επαρχία).
Το Θέατρο της Δευτέρας άφησε την δική του πολιτισμική σφραγίδα και τη δική του παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες τηλεθεατές. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, κληρονομιά για τις νεότερες γενιές είναι ο αρχειακός πλούτος της ΕΡΤ, με σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 50 χρόνων δημιουργίας και λειτουργίας της ΕΡΤ.Διάρκεια ημερίδας: 10.00 – 15.00



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς