Ένας Οιδίποδας στο Πεκίνο


Ένας Οιδίποδας στο Πεκίνο

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου στην Κεντρική Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου η παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου με θέμα τον τραγικό κύκλο του Οιδίποδα, που πραγματοποίησαν με Κινέζους σπουδαστές οι Έλληνες Γιάγκος Ανδρεάδης (κείμενο, σκηνοθεσία, εργαστήριο μάσκας), Γιάννης Τράντας (συμβολή στην διδασκαλία των ρόλων, μουσική διδασκαλία, κρουστά) και Πέπη Ρηγοπούλου (συμβολή στην δραματουργία, διδασκαλία μύθου), σε συνεργασία με την Τόνια Λουό (μετάφραση και επιμέλεια κειμένου στα κινέζικα).

Οι Κινέζοι σπουδαστές-ηθοποιοί της σχολής ερμήνευσαν εντυπωσιακά βασικούς ρόλους του θηβαϊκού κύκλου και τραγούδησαν με εξαιρετική ακρίβεια στα αρχαία ελληνικά χορικά της Αντιγόνης του Σοφοκλή μελοποιημένα το 1896 από τον Ιωάννη Σακελλαρίδη, που πρώτος εισήγαγε την ελληνική μουσική στην μουσική της τραγωδίας.
Μετά την παράσταση ο αντιπρύτανης της Ακαδημίας κύριος Χάο Ρογκ εξέφρασε την χαρά και την έκπληξή του για την υψηλή ποιότητα του θεάματος που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και δήλωσε ότι αυτή ήταν η αρχή μιας μακρόπνοης και αμφίδρομης συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου και του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ).

Σε ανταπόδοση της επίσκεψης, κλιμάκιο δασκάλων της Κεντρική Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, καλεσμένο από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίο (ΚΕΔΡΑ) και από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) για να εμψυχώσει εργαστήριο αφιερωμένο στην Όπερα του Πεκίνου.
Το εργαστήριο θα παρουσιαστεί εντός του 2017 στην Αθήνα και τους Δελφούς με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eίδαμε την "Μήδεια" στο θέατρο Μπάγκειον

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ 2015 - ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Γιάννης Σκαραγκάς: " Ένιωσα ότι η περίπτωση της Αχλαδιώτη κουβαλάει το φορτίο του εξαντλημένου Έλληνα της οικονομικής κρίσης: ο ανίσχυρος άνθρωπος που παλεύει με την απομόνωση και προσπαθεί να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο που καταρρέει."

Κωστής Πετρίτης: "Το φως και το σκοτάδι συμβολίζουν το αιώνιο συμπαντικό παιχνίδι. Είναι η προσπάθεια και η επιθυμία του ανθρώπου να αποδεσμευτεί από αυτά που τον κρατάνε δέσμιο"

Μεγάλη Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο

Εξολοθρευτή Άγγελος | για μια μόνο παράσταση στο θέατρο Βράχων | 11 Ιουλίου 2019