Η Ομάδα Γλυκές Ρέγγες μιλούν στο Open Mind για την παράσταση "Cinderella: όσα δεν ξέρετε"


Η Ομάδα Γλυκές Ρέγγες μιλούν στο Open Mind για την παράσταση "Cinderella: όσα δεν ξέρετε", τα μελλοντικά σχέδια και διάφορα ακόμα...


Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Θέατρο επί Κολωνώ. Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε;

Για την ομάδα μας, Γλυκές Ρέγγες, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ OFF-OFF του Θεάτρου Επι Κολωνώ, που με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο διοργανώνεται.

Αναμφισβήτητα, με τη συμμετοχή μας θεωρούμε πως συμβάλλουμε στην ανάδειξη του Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού στην χώρα μας, αυτό που ονομάζεται, εκτός Ελλάδας Improv Comedy Theatre. Ταυτόχρονα, επιδεικνύουμε μια διαφορετική αντίληψη για το θέατρο και την τέχνη, γενικότερα.

Με την ευκαιρία αυτή, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την διοργάνωση του Φεστιβάλ OFF-OFF και για την φετινή πολιτιστική πρωτοβουλία, αλλά και την ευκαιρία που δίνει σε νέους καλλιτέχνες και θεατρικά σχήματα να επιδείξουν την δουλειά τους και την αναζήτησή τους πάνω στην θεατρική τέχνη.

Τι θα μας παρουσιάσετε;

Η παράσταση της ομάδας Γλυκές Ρέγγες έχει τον τίτλο «Cinderella: Όσα δεν ξέρετε»
Eιναι μια παράσταση βασισμένη απόλυτα στην φιλοσοφία του Improv Comedy Theatre, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τη τρέχουσα θεατρική σεζόν από την ομάδα μας. Η σεζόν αυτή για τις Γλυκές Ρέγγες ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 με την μία και μοναδική παράσταση μας στο Φεστιβάλ ΟFF OFF του Θεάτρου Επι Κολωνώ.
Στην αυτοσχεδιαστική παράσταση Cinderella: Οσα δεν ξέρετε, με δεδομένο πως δεν υπάρχει σενάριο, ούτω προσυνεννόηση μεταξύ των ηθοποιών, η Ομάδα δίνει τον καλύτερο της εαυτό, προκειμένου να δημιουργήσει εμπνευσμένες, γεμάτες χιούμορ σκηνές με τις κατευθύνσεις και ιδέες των θεατών.

Οι σκηνές αυτές βασίζονται στο παραμύθι της Σταχτοπούτας, εμπλουτίζοντας το με ακόμα περισσότερα στοιχεία και πλοκή ιστορίας, απ’ αυτή που έχουμε διαβάσει και γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε στον θεατή μέσα από την παράστασή σας;

Μέσα από τα στερεότυπα του παιδικού παραμυθιού, ο καθένας μπορεί να δει πως οι ήρωες της ιστορίας είναι καθημερινοί άνθρωποι. Πολλές φορές, ανακαλύπτουμε πως είμαστε κι εμείς, οι ίδιοι. Οι ήρωες της Cinderella είναι αυτοί που μας οδηγούν από ένα πολυδιαβασμένο παραμύθι στην αλήθεια της ίδιας μας της ζωής.

Μέσα απ’ αυτό, όλα τα μηνύματα είναι αντιληπτά άμεσα στο κοινό. Θα μπορούσαμε ενδεικτικά να αναφέρουμε ορισμένα μηνύματα, όπως: «…είναι φορές που η ευκαιρία μεταμφιέζεται σε δυσκολία…», «…η Cinderella απλά ζήτησε αυτό που αισθάνθηκε και έκανε επανάσταση», «…η μητριά δεν κρίθηκε από τα λάθη της, αλλά από την διάθεσή της να τα διορθώσει…», «…η αγάπη δεν νικιέται, δεν τελειώνει, δεν φεύγει. Αλλιώς, δεν ήταν αγάπη…» και άλλα πολλά.

Φυσικά, όλα τα μηνύματα του έργου εκδηλώνονται ακόμα πιο έντονα, τόσο μέσα από την αφήγηση, όσο και από τις ευφάνταστες σκηνές που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Η τεχνική του improv comedy απελευθερώνει ηθοποιούς και κοινό. Ανοίγει διάπλατα πόρτες για γνώση, εμπειρία, νέες ιδέες, φαντασία. Αν αυτό δε, γίνει πράξη στην καθημερινότητα τότε η ζωή μας γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη, πιο δημιουργική, ενώ κάθε μέρα αισθανόμαστε πως ‘’οικοδομούμε’’ ισχυρά –στην οικογένεια, στις ανθρώπινες σχέσεις, στην εργασία μας… στον ίδιο μας τον εαυτό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

Με την νέα σεζόν η ομάδα Γλυκές Ρέγγες θα δραστηριοποιηθεί και πάλι στο Improv Comedy Theatre με μια νέα, φρέσκια προσέγγιση. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν, αφενός μεν η συνεργασία της ομάδας με γνωστό θέατρο της Αθήνας, αφ’ ετέρου δε η εμπλοκή της και σε άλλες καινοτόμες δραστηριότητες που θα αναδείξουν το Improv Comedy, ακόμα περισσότερο στην αντίληψη του κοινού.


Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του facebook της ομάδας: https://www.facebook.com/glykesregges?ref=br_rs
ή στο κανάλι του youtubehttps://goo.gl/UzPKRJ
ή ακόμα και στην ενημερωτική ιστοσελίδα: http://glykesregges.wixsite.com/glykesregges


Η ομάδα κωμικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού Γλυκές Ρέγγες αποτελείται από τους Γ. Βομπίρη, Π. Δαμουλή, Ι. Τροβάς, Κλ. Χατζηγιάννη, Ε. Χριστοδουλάκη, οι οποίοι με το χιούμορ τους, την τρομερή ενέργειά τους και την αγάπη τους για το Imrov Comedy έχουν καταφέρει να κάνουν τον αυτοσχεδιασμό, τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.

Της Αλεξίας Βλάρα, 29/5/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind

Ανέστης Πλουμής «Το στοίχημα μιας ζωής»

O Άρης Γραικούσης μιλάει στο Οpen Mind

Δημιουργία της Λαϊκής Ορχήστρας Αντώνη Κατινάρη

«ΠΙΣΣΑ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ» Ομαδική Εικαστική Έκθεση | Εγκαίνια: Δευτέρα, 29 Ιουνίου ώρα 12:00 – 21:00 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), Κολωνάκι | Η έκθεση διαρκεί από 29 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου