Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών | Επιστημονική Διημερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή | 29-30 Μαΐου στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής


Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη "νέα ΣΚΗΝΗ" διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή που θα πραγματοποιηθεί στις 29 - 30 Μαΐου 2017 στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. 
Οι θεματικοί άξονες της διημερίδας για τον Λευτέρη Βογιατζή είναι:

  • Ο φίλος, ο ηθοποιός, ο συνεργάτης, ο σκηνοθέτης
  • η (μη) μέθοδος, η παράσταση, ο σκηνικός χώρος
  • το κείμενο, η μετάφραση, το ρεπερτόριο
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο του θεάτρου, μία εκ των οποίων είναι η εγκατάσταση "pre-HOMMAGE". 

Λίγα λόγια για το "pre-Hommage":

Ένας τρισδιάστατος χάρτης όπου θραύσματα και απόηχοι του παρελθόντος υφαίνονται με εικόνες του παρόντος εν αναμονή του...Hommage. Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί για τις ανάγκες της παράστασης ‘’Ηοmmage’’ σε  σύλληψη και σκηνοθεσια Σπύρου Αλιδάκη στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής τον προσεχή Νοέμβριο.

Συντελεστές:
Οπτικοακουστική εγκατάσταση: Γιάννης Λούκος, Δημήτρης Παπαδάτος, Κατερίνα Μπισάρινα, Μυρτώ Λάμπρου, Γιάννης Σαβουιδάκης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Κατερίνα Ζερβουδάκη, Γιώργος Μπούχρας, Μάριος Πηλιχός, Σπύρος Αλιδάκης. (Photo: Εύα Μπαλάση)

>> Η Επιστηµονική ∆ιηµερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή τελεί υπό την αιγίδα της Κοσµητείας της Φιλοσοφικής Σχολής στο πλαίσιο της επετείου των 180 χρόνων λειτουργίας της και του εορτασµού των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιωάννης Βούρος: " Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο μέσα από ιστορίες βιωματικές που αφορούν τον καθένας μας"

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» Η λαϊκή οπερέτα- Ωδείο Ηρώδου Αττικού 9/9/19

Βίκυ Καραϊσκου :" Εκτιμούμε περισσότερο ό,τι έχουμε και ό,τι είμαστε όταν δοκιμαστούμε ή χάσουμε, ό,τι και αν σημαίνει το ‘χάνω’ για τον καθένα μας"

Τέχνη και Πολιτισμός στο Art Hotel της Σαντορίνης