O σπουδαίος Κώστας Χατζής επιστρέφει στο Half Note | 5 - 8 Μαΐου


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
«Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει»

Παρασκευή 5 έως Δευτέρα 8 Μαΐου

Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία κοινωνική απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με έναν τρόπο ξεχωριστό – μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.


Ο κορυφαίος τραγουδοποιός επιστρέφει για μια σειρά νέων εμφανίσεων στη σκηνή του Half Note, έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο, για να μας μεταφέρει και πάλι στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ.  Για τέσσερις μόνο παραστάσεις, από Παρασκευή 5 έως και Δευτέρα 8 Μάϊου, θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει» μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια που άφησαν εποχή.

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιερχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ’ το Αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα!

Επιστροφή, λοιπόν, για τρίτη χρονιά στο Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των διαχρονικών τραγουδιών του. Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.


Τραγούδι: Μαρία Αλεξίου - Αντωνία Χατζίδη
Διεύθυνση Ορχήστρας - Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παγιάτης
Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης
Φλάουτο - σαξόφωνο - κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης
Τύμπανα - κρουστά: Χρήστος Αλεξόπουλος
Κοντραμπάσο: Πόλυς Πελέλης

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

*** την Δευτέρα 8/5 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για
κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr, www.artinfo.gr
Καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr
www.facebook.com/halfnote.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας