Alexia's secrets: Η Άννα Μπουρμά μιλάει στο Open Mind


Η Άννα Μπουρμά μιλάει στο Open Mind για την μουσικοθεατρική παράσταση:"Τα 5 στοιχεία", την αγάπη της για αυτήν την δουλειά, τα μελλοντικά της σχέδια και διάφορα ακόμα...

Δεύτερος χρόνος της παράστασης: «Τα 5 Στοιχεία», τι σημαίνει για εσάς αυτή η παράσταση;

Σημαίνει τα πάντα ! Είναι η νέα μου δημιουργία, είναι το παιδί μου.
Είναι μια παράσταση που με κάνει καλύτερο άνθρωπο και μου εκπληρώνει όλα μου τα όνειρα.
Μόλις την ολοκλήρωσα είπα '' Ναι αυτό θέλω να κάνω στην ζωή μου και τίποτα λιγότερο όποιο και αν είναι το τίμημα''.


 Τι πραγματεύεται η παράστασή σας;

Είναι εμπνευσμένη από  τα πέντε στοιχεία του αρχαίου φιλόσοφου Ησίοδου.
Μέσα σε κάθε στοιχείο προσαρμόζομαι εγώ, το κείμενο, η εικόνα, η μουσική, η ερμηνεία και η κίνηση. Μέσα από την  παρουσία των παραδοσιακών οργάνων, όπως νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες, καβάλι αλλά και σύγχρονες τεχνικές όπως computer programming και looping, δίνουν ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα και βοηθούν τον ακροατή να ταξιδέψει στον ονειρικό κόσμο των συναισθημάτων. Έτσι ο ακροατής αντιλαμβάνεται από το πρώτο άκουσμα το ταξίδι της παράδοσης στο παρόν και συνδέεται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία καθώς και με την σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.

Πώς νιώθετε από την ανταπόκριση του κόσμου;

Συγκινημένη .
Δάκρυα χαράς από τον κόσμο στα καμαρίνια μας φωτίζουν την ψυχή μας .
Το κοινό μας αντιλαμβάνεται κάθε απόχρωση μας και αυτό με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

Τραγουδάτε, χορεύεται, ερμηνεύετε και παράλληλα παίζεται και πιάνο και κρουστά. Πώς τα συνδυάζετε όλα αυτά;

Δεν ξέρω ! Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω αφιερώσει την ζωή μου σε όλα αυτά και καθημερινά δουλεύω για αυτά. Σίγουρα η κλασσική μουσική μου παιδεία με έχει βοηθήσει στο να πειθαρχώ και να μπορώ να αντεπεξέλθω,  όλα τα υπόλοιπα έχουν έρθει μόνα τους.

Τι σημαίνει για εσάς το θέατρο και η μουσική;

Είναι Τέχνες ! Όσο το θέατρο τόσο και η μουσική είναι υπεύθυνες τέχνες για τον ψυχισμό του ανθρώπου.
Είναι οι γυμναστές και οι εκπαιδευτές  της ψυχής μας !

Τι θα επιλέγατε πιο πολύ, μουσική ή θέατρο;

Μουσική και μετά θέατρο. Έχω μεγαλώσει μέσα στην μουσική έχω εκπαιδευτεί να παίζω μουσική και τέλος είμαι φοβερά εθισμένη στον ήχο. Μπορώ σε χρόνο μηδέν να αλλάξω συναίσθημα με ένα απλό  ηχητικό συνδυασμό.
Το θέατρο με συγκινεί απίστευτα φέρνει σε άμεση επαφή όπως και ο χορός την ψυχή με το σώμα άρα ο ήχος αποκτάει και εικόνα. (Μαγικό)

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μετά το Πάσχα επαναλαμβάνουμε για δεύτερη χρονιά ένα μικρό αριθμό  παραστάσεων, Τετάρτες 26/4 & 3/5 στο Θέατρο Αλκμήνη . Παράλληλα ηχογραφώ την τρίτη προσωπική δισκογραφική μου δουλειά και δουλεύω το επόμενο θέμα παράστασης που θα ανεβάσουμε με το καλό το 2018.

 Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Εύχομαι να βάλουν την τέχνη στην ζωή τους με οποιοδήποτε τρόπο !
Θεωρώ ότι είναι το μονοπάτι της ευτυχίας και της συνείδησης.


ANNA ΜΠΟΥΡΜΑ


Η Άννα Μπουρμά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική στο ωδείο Ν. Σμύρνης. Είναι αριστούχος πτυχιούχος κλασσικού πιάνου και ανωτάτων θεωρητικών της μουσικής. Επίσης έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και έχει διδαχτεί για 3 χρόνια χορό Graham. Έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως τον Γιώργο Νταλάρα , τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το Παντελή Θαλασσινό κ.α . Στο ενεργητικό της έχει δύο προσωπικούς δίσκους με τίτλο ''Τα Ρόδα Της Αυλής'' που κυκλοφόρησε το 2011 και το '' Ένα Τραγούδι Αν σωθεί '' που κυκλοφώρησε το 2014.

Βασικός συνθέτης και στιχουργός είναι ο πατέρας της Τάκης Μπουρμάς. Επίσης στίχους της εμπιστεύτηκαν οι σπουδαίοι στιχουργοί,  Λίνα Δημοπούλου, η Φωτεινή Λαμπρίδη, ο Θοδωρής Γκόνης, η Βέτα Μπετίνη και ο Σωτήρης Βώπης.

Έχει πραγματοποιήσει από το 2012 μέχρι σήμερα πάνω από 150 παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το φθινόπωρο του 2012 πραγματοποιεί μια σειρά παραστάσεων με θέμα ‘’ save the climate’’. Εκεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η GREENPEACE δίνει σε καλλιτέχνη το σήμα της αλλά και τα art video της παράστασης.

Επίσης το 2012 βγαίνει πρώτη σε διαγωνισμό μέσο διαδικτύου για την συμμέτοχη στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ '' River Party''. Εκεί αποσπά πάνω από 12500 ψήφους.

Το 2013 κάνει μια αξιόλογη κοινωνική προσπάθεια στηρίζοντας εθελοντικά με τα τραγούδια της ευπαθείς ομάδες ανθρώπων. Παράλληλα η μεγαλύτερη σχολή ΑΚΤΟ βάζει εξεταστική εργασία στο τμήμα master του 3d animation την οπτικοποίηση του τραγουδιού από τον δίσκο της Άννα Μπουρμά τον Ονειροπόλο , τα παιδιά ανταποκρίνονται μοναδικά.

Το 2016 γίνεται η ιδρύτρια μιας εξαιρετικά πρωτότυπης  παράστασης με τίτλο '' Τα 5 Στοιχεία'' όπου πρωταγωνιστεί, ερμηνεύει και σκηνοθετεί μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ανοίγει ένα νέο δρόμο στην παρουσίαση της μουσικής


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eλένη Παπαδοπούλου: "Η περιπέτεια της ζωής είναι εσωτερική και είναι δύναμη ανακαινιστική και εξελικτική"

Είδαμε την παράσταση: "Ο Αμπιγιέρ" στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

ΠΑΝΟΣ ΚΡΑΣΣΑΣ - "ΕΛΑ ΕΛΑ " | Το τραγούδι για την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε..