«Χρηματοδοτώντας τον πολιτισμό»


«Χρηματοδοτώντας τον πολιτισμό»
Αθήνα, 27-28 Μαΐου 2017

Πώς μπορεί για να χρηματοδοτηθεί ο πολιτισμός στην Ελλάδα του σήμερα;

Το σεμινάριο «Χρηματοδοτώντας τον πολιτισμό» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 27 και 28 Μαΐου έχει ως στόχο την κατανόηση των σύγχρονων τάσεων στον τομέα της χρηματοδότησης των πολιτιστικών οργανισμών από ευρωπαϊκούς πόρους και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και εναλλακτικών μεθόδων, όπως το crowdfunding, και των υφιστάμενων ευκαιριών για δικτύωση και συνεργασία.


Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς στήνουμε μια επιτυχημένη καμπάνια crowdfunding, πώς συντάσσουμε ένα χορηγικό φάκελο, ποιά ευρωπαϊκά προγράμματα υπάρχουν για τον πολιτισμό και πώς βρίσκουμε εταίρους ή υποβάλλουμε πρόταση, καθώς και πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε εντός και εκτός ΕΕ για πολιτιστικές συνεργασίες, δικτύωση και επιμόρφωση μέσω των ευκαιριών πολιτιστική κινητικότητας.   

Το διήμερο σεμινάριο που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», απευθύνεται σε εργαζόμενους σε πολιτικούς οργανισμούς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον πολιτισμό, σε εκπροσώπους εθελοντικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ, σε ανέργους ή φοιτητές που επιθυμούν να απασχοληθούν στον πολιτισμό και σε ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον πολιτισμό.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο Γιώργος Σάρλης από τη «Synergy European» , η Υπ. Διδάκτωρ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ειρήνη Παυλίδου και ο Έκτωρ Τσατσούλης από την 2GET - Cultural Innovation Company , ενώ η Marie Le Sourd εκπροσωπώντας τον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτιστικής κινητικότητας  «On the Move» θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες πολιτιστικής κινητικότητας στην Ευρώπη.

Πληροφορίες: www.plegma.org

O αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Early bird έως 10 Μαΐου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αγάπη μόνο ρε...» μία ώρα γέλιου με αποσπάσματα από παραστάσεις του Χριστόφορου Ζαραλίκου σε όλη την Ελλάδα

The Pandemic of ARTvirus | On line ART exhibition is travelling in at least 150 countries - Διαδικτυακή εικαστική έκθεση ταξιδεύει σε 150 τουλάχιστον χώρες της Γης