Σημαντική διάκριση το Φεστιβάλ Σκοπέλου


Με μια ακόμα σημαντική διάκριση το Φεστιβάλ Σκοπέλου
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" που πραγματοποιείται στη Σκόπελο κάθε Αύγουστο, προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδασκάλου πιστοποιήθηκε με το EFFE LABEL .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ ( European Festivals Association (EFA) ) συμπεριέλαβε το φεστιβάλ στην κοινότητα των αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών φεστιβάλ  «EFFE Festivals», τα οποία διακρίνονται ως προς την ποιότητα και το σημαντικό θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία.
Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια σημαντική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο για το φεστιβάλ και την Σκόπελο όσο και για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Πλέγμα" που το διοργανώνει αλλά και για την εξέλιξη του παραδοσιακού χορού στη χώρα μας.
Η επιτροπή στο πόρισμά της χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:  «Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί μια σοβαρή, καλά οργανωμένη προσπάθεια στο τομέα των παραδοσιακών χορών με πολλές προοπτικές  ανάπτυξης».
Η πιστοποίηση αυτή προστίθεται στο βραβείο που απέσπασε πρόσφατα το φεστιβάλ ως καλή πρακτική στον τουρισμό, στην κατηγορία φεστιβάλ των Tourism Awards 2017 αλλά και των Best City Awards 2016 στην κατηγορία "Πολιτισμός".
Το Φεστιβάλ (www.dancefestival.gr) θα πραγματοποιηθεί 26-28 Αυγούστου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Σκοπέλου με την συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Video:
1. Promo Video https://www.youtube.com/watch?v=ig9Fh4qxRf4
2. Ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας με αφορμή το φεστιβάλ: https://www.youtube.com/watch?v=c90lEFqinhs
3. Ντοκιμαντέρ για το φεστιβάλ; https://www.youtube.com/watch?v=zk212dyd1Tc (αυτό είναι καινούριο)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεγάλη Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο

Γιάννης Σκαραγκάς: " Ένιωσα ότι η περίπτωση της Αχλαδιώτη κουβαλάει το φορτίο του εξαντλημένου Έλληνα της οικονομικής κρίσης: ο ανίσχυρος άνθρωπος που παλεύει με την απομόνωση και προσπαθεί να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο που καταρρέει."

Βασιλική Νευροκοπλή: "Νομίζω πως η κοινωνία μας δεν είναι διόλου χειρότερη από άλλες παρελθοντικές ή σύγχρονες, εξάλλου, χωρίς αγάπη και προσμονή δε θα υπήρχε καν κοινωνία"

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ 2015 - ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Έφη Κοντού: «Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν πολύ αυστηρός»