''Το Καπλάνι της Βιτρίνας'' στο Θέατρο Αβάκιο ( Τελευταίες παραστάσεις)


Το υπέροχο ταξίδι μιας συναρπαστικής υπερπαραγωγής, που έφερε σε επαφή τα παιδιά, με μια από τις πιο σκοτεινές εποχές της νεότερης ιστορίας μας, τη δικτατορία του Μεταξά, ολοκληρώνεται στις 14 Ιανουαρίου.

''Το Καπλάνι της Βιτρίνας'', το εμβληματικό αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, που γράφτηκε όταν η συγγραφέας, βρισκόταν εξόριστη, ως πολιτικός πρόσφυγας  στη Μόσχα, ευτύχησε -κατά κοινή ομολογία- στα χέρια της ικανής Ανδρομάχης Χρυσομάλη.
Διασκευή και σκηνοθεσία, επαινέθηκαν επανειλημμένως από την ίδια την Άλκη Ζέη και επιβραβεύτηκαν από αμέτρητες  sold out παραστάσεις στο Θέατρο Βρετάνια, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης και στο ΘΕΑΤΡΟ Α Β Α Κ Ι Ο.


Η εντυπωσιακή και καλοδουλεμένη, με μεράκι και φαντασία υπερπαραγωγή με τους 11 καταξιωμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς και συντελεστές, με τις προβολές 3D και Video art, στο ονειρικό σκηνικό του κορυφαίου σκηνογράφου και ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ, με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη, δίνει την τελευταία της παράσταση στην Αθήνα το Σάββατο 14/1, πριν ξαναταξιδέψει τα μηνύματα και τις μοναδικές εικόνες της σε άλλες πόλεις.

 Οι ζωντανές μνήμες που σίγουρα θα φυλάξουν μέσα τους, τα χιλιάδες ενθουσιασμένα και συγκινημένα παιδιά, που γέμισαν τα δύο τελευταία χρόνια, τα θέατρα που παρουσιάστηκε το θρυλικό ''Καπλάνι'', ίσως αποτελέσουν το διαβατήριο της αθανασίας,  όχι μόνο του υπέροχου και διαχρονικού μυθιστορήματος, αλλά και μιας μαγικής παράστασης που το σεβάστηκε απόλυτα και το απογείωσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".