"Ο μικρός Χίτλερ" του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου


Ο μικρός Χίτλερ
του Arnold Bernfeld
Εταιρεία Πολιτισμού ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ

Κεντρική Σκηνή
Από 3.10.2016 μέχρι 10.1.2017


Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο
Τι θα συνέβαινε, αν μια μέρα ο νεαρός αποτυχημένος ζωγράφος Αδόλφος Χίτλερ περνούσε την πόρτα του ιατρείου του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγμουντ Φρόυντ; Κι αν αποφάσιζε να ξεκινήσει το ταξίδι στον κόσμο του υποσυνείδητου, ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο διάσημο ντιβάνι; Θα γραφόταν άραγε διαφορετικά η ιστορία του 20ού αιώνα; Μήπως η πορεία της ανθρωπότητας θα έπαιρνε διαφορετική κατεύθυνση; Ή τίποτα δεν θα άλλαζε; Υποθέσεις...

Ο Γερμανός συγγραφέας με τη μυστική ταυτότητα και το ψευδώνυμο Άρνολντ Μπέρνφελντ, στο σπουδαίο του έργο Ο μικρός Χίτλερ, δίνει ζωή σε μια φανταστική συνάντηση μεταξύ δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της Ιστορίας. Ανακατεύοντας πραγματικά γεγονότα και μυθοπλασία, μέσα από μια αλληλουχία χιούμορ και φιλοσοφίας, φέρνει αντιμέτωπες δύο παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μορφές, τον Φρόυντ και τον Χίτλερ, σε μια μεταβατική και κρίσιμη φάση της ζωής  τους, αλλά και της ίδιας της παγκόσμιας ιστορίας.
Το έργο, γραμμένο το 1993 μα άγνωστο στην Ελλάδα, συστήνουν στο ελληνικό κοινό ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου, ενσαρκώνοντας τους δύο ήρωες και υπογράφοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία.

Έγραψαν για την παράσταση:
«Οι δύο ηθοποιοί/σκηνοθέτες, εκτός ότι τα δίνουν όλα, έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο: χωρίς να υπάρχει τρίτο μάτι να ’χουν δώσει στην παράσταση άψογους ρυθμούς. Σας συστήνω την παράσταση ανεπιφύλακτα. Έχει πολύ –δηκτικό– χιούμορ και στο βάθος... σκοτάδι, κατά πώς είναι και η τελευταία λέξη του έργου, την οποία εκφέρει ο Φρόιντ. Α, και να κλείσετε έγκαιρα θέση. Η καλή δουλειά δεν αργεί να γίνει γνωστή...»
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ, Το τέταρτο κουδούνι

«...πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κείμενο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ερμηνεύεται με τρόπο που αξίζει κανείς να δει. Είναι μια παράσταση πολύ δουλεμένη, με πολύ μεράκι και με πίστη στο κείμενο...»
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Musicity

«...ο Γιώργος Χριστοδούλου και ο Γεράσιμος Μιχελής επιλέγουν να φέρουν στη σκηνή ένα απαιτητικό έργο, αναλαμβάνοντας διττό ρόλο. Ο Γιώργος Χριστοδούλου καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή σου και να σου ανοίξει τον κόσμο του μικρού Αδόλφου. Σε αγγίζει με την ερμηνεία του (...) Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Μιχελής στέκει αγέρωχος, γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ένας άντρας τέρας λογικής...»
Mixgrill.gr

«Δύο παιδιά (οι: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου) έφτιαξαν σε δική τους σκηνοθεσία, ένα σκοτεινό πλαίσιο μέσα στο οποίο υποδύθηκαν δύο μεγάλα φαντάσματα της σύγχρονης ιστορίας. Αυτό του Αδόλφου Χίτλερ και αυτό του Ζίγκμουντ Φρόιντ. Αντάλλαξαν θέση στο ντιβάνι με την εξουσία και στον απολυταρχισμό με την επιθυμία. Και όλα αυτά, μέσα σε μία ώρα και κάτι λεπτά...»
ΕΡΡΙΚΑ ΡΟΥΣΟΥ, Oneman.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου
Σύμβουλοι κειμένου: Χριστόφορος Λιοντάκης, Αριστοτέλης Χαϊτίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου

ΧΩΡΟΣ
Κεντρική Σκηνή
Από 3.10.2016 μέχρι 10.1.2017

ΩΡΕΣ
Δευτέρα 21:15
Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό 13€
Φοιτητικό / Ανέργων 10€

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:

info@nkt.gr
www.nkt.gr
www.facebook.com/theatroneoukosmou

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:
Μαρία Τσολάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".