Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε και προτείνουμε: «ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ»

 Μία δυναμική και συγκλονιστική συνύπαρξη ενός καταξιωμένου ηθοποιού και ενός υποβολέα που ονειρεύεται το όνειρο της δόξας. Εκπληκτικές ερμηνείες που σωματοποιούν αποθεωτικά χειροκροτήματα (σχεδόν τα ακούς) και τους τριγμούς της μοναξιάς, όταν πέφτει η αυλαία. Η πάντα ακόρεστη ματαιοδοξία στο προσκήνιο και η οικειοθελής παραίτηση από τον έρωτα, οι εκπτώσεις και η αλλοτρίωση για την επευφημία.

Καταιγιστικές εναλλαγές συναισθημάτων: από την απόγνωση της προσωπικής ήττας στην ξαφνική αναζωπύρωση της φλόγας μ' έναν μονόλογο του Μάκβεθ, από την εξουθένωση της αμφιβολίας στη βιωμένη αλλοφροσύνη του Άμλετ. Μία διαρκής συγκρουσιακή συνθήκη που δεν σου αφήνει περιθώρια αναπνοής. Η ζωή που μπερδεύεται με την παράσταση, το φως που είναι σκοτάδι κι οι λέξεις κρυφή σιωπή, αφήνοντας στο τέλος μία υπόκλιση, όχι στους θεατές, αλλά στη ζωή που πεισματικά θα είναι πάντα κάπου αλλού.

Της Ελένης Μάλλιαρη, 22/5/2024


«ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ»

Του

Άντον Τσέχωφ

 

Πρεμιέρα: 11 Μαΐου 2024 | Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

 



 




Ο κύκνος λίγο πριν ξεψυχήσει αφήνει την πιο γλυκιά μελωδία με τη φωνή του, όπως και ο ηθοποιός πριν φτάσει στην τελευταία ερμηνεία ενός ρόλου, πριν το χειροκρότημα, νιώθει την ανάσα του πριν από το θάνατο.

Μια σκληρή αναμέτρηση ενός ηθοποιού με τον εαυτό του επί σκηνής. Ένας μονόλογος εσωτερικών συγκρούσεων, που μετατρέπεται σε διάλογο αντιπαραθέσεων μεταξύ δυο προσώπων.

Ένας απολογισμός για το νόημα της ύπαρξης και την πορεία της ζωής του ανθρώπου, μια ζωή αφιερωμένη στο θέατρο.

Το έργο παραμένει διαχρονικά ένα διαρκές αναπάντητο ερώτημα για το τι κάνει τους ανθρώπους αληθινά ευτυχισμένους.

 

Μια δραματική σπουδή του θεάτρου σε μια μόνο Πράξη.

 

Ταυτότητα Θεατρικής Παράστασης

 «Κύκνειο Άσμα»

 

 

 

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άντον Τσέχωφ

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αλέξανδρος Γκρομπένγκο

 

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Μάνος Καβίδας

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Μανώλης Βαζαίος & Μάνος Καβίδας

 

ΚΙΝΗΣΗ - ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Άννα Αναστασιάδου

 

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ - ΣΚΗΝΙΚΑ:  Χαρά Κονταξάκη

 

ΜΟΥΣΙΚΗ:  Κωνσταντίνος Κωστόπουλος

 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αλέξανδρος Πολιτάκης

 

ΒΙΝΤΕΟ ART ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟΕιρήνη Ζγούρη & ομάδα Atermono.Creative.Cine.Art

 

291597136_533584001800741_52191966492409943_n.jpgΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Άντζυ Νομικού ( angienomikou@gmailcom)

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Atermono.Creative.Cine.Art

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Νίκος Μαυρουδής, Ηλίας Κούτλα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Τελευταίες Παραστάσεις για τους «Αλιγάτορες» | Έως Σάββατο 8 Ιουνίου

Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Τελευταίες Παραστάσεις / έως 8 Ιουνίου Δείτε το trailer εδώ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Το «Interview» επιστρέφει για μια παράσταση με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

                                     « Interview » μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς                                                                           17 Ιουνίου στις 20:30                                    στο   Π.Π.Ι.Ε.Δ.                                   Δωρεάν είσοδο                                                                                         Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ομάδα B . A . N . C στο θέατρο Αλκμήνη επιστρέφει για μια τελευταία παράσταση, στις 17 Ιουνίου , με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια . Η παράσταση σημείωσε απανωτά sold - out και δεν άργησε να γίνει talk of the town , ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

Ελίζα Σουφλή: "Oι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ".

  1. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε τη συλλογή διηγημάτων Συναντήσεις ; Θα παραπέμψω στην ιστορία που αναφέρεται στο τέλος του βιβλίου, στο σημείωμά μου προς τους αναγνώστες μου. Μιλώ για ένα πολύ αγαπημένο μου σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας και πολλές από τις σκέψεις και τις στιγμές που πέρασα εκεί. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά ας κρατήσουμε ότι οι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ.