Σοφία Κικιλίντζια: "Προσωπικά πάντα μου άρεσε ο Woody Allen αλλά τώρα ανακάλυψα πτυχές του που δεν γνώριζα και μ’ έκανε να τον αγαπήσω ακόμη περισσότερο!"

 


1.    « Play it again Sam». Μιλήστε μου για αυτή τη παράσταση.

Περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω (γέλια) . Αλήθεια είναι πως, ως ηθοποιοί,  απολαμβάνουμε πάρα πολύ τη παράσταση και απ’ ότι μας έχει πει κι ο κόσμος περνάει κι αυτός πολύ καλά. Το « Play it again Sam» είναι το δεύτερο θεατρικό έργο του  Woody Allen που γράφτηκε το 1969 και ομολογώ πως κι εγώ πριν έρθω σ’ επαφή με το θεατρικό έργο το γνώριζα από την ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Προσωπικά πάντα μου άρεσε ο Woody Allen αλλά τώρα ανακάλυψα πτυχές του που δεν γνώριζα και μ’ έκανε να τον αγαπήσω ακόμη περισσότερο. Είναι μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, ειλικρίνεια, πολύ χιούμορ και σεβασμό.

2.   Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης και τι πρόκειται να δούμε;

Πρόκειται να δείτε μια παράσταση που θα σας κάνει σίγουρα να γελάσετε πολύ, να θυμηθείτε, να ταυτιστείτε και να ονειρευτείτε. Είναι ένα πολύ καλό γραμμένο κείμενο, που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Βλέπουμε το αγώνα του πρωταγωνιστή Άλλαν Φέλιξ να σταθεί στα πόδια του μετά το χωρισμό του από τη γυναίκα του με τη βοήθεια των φίλων του. Το έργο μιλάει για τις σχέσεις και τον έρωτα μέσα από το καυστικό χιούμορ του Woody Αλλαν και αφήνει στο τέλος αυτή τη γλυκόπικρη γεύση όπως και οι ταινίες του.


Για τους συντελεστές, από πού να ξεκινήσω; Θα ξεκινήσω από τον σκηνοθέτη μας, τον Γιώργο Ζαχαράκη που μας ένωσε όλους. Τους εξαιρετικούς συναδέλφους μου ηθοποιούς, Νικόλα Βασιλειάδη, Θάνο Δεσποτόπουλο, Νόνη Ζαννή, Λίνα Καλπαζίδου και Παναγιώτη Λέκκα. Τη καταπληκτική Χρύσα Δαπόντε στα σκηνικά και κουστούμια που μας ταξιδεύουν στα 70ς. Τον αγαπημένο μας Ρένο Πολίτη στις κομμώσεις , τον Βαγγέλη Θώδο στο μακιγιάζ, τον Αλέξη Πηλό στα φώτα, τους βοηθούς σκηνοθέτη Κωνσταντίνα Δαούτη και Αρετή Λεπίδα. Ίσως να πρέπει να σταματήσω κάπου εδώ…

3.   Ασχολείστε και με τον χορό και με την μουσική. Πιστεύεται ότι χρειάζονται όλα για την ολοκληρωμένη ταυτότητα ενός ηθοποιού;

 Ναι το πιστεύω πολύ! Πιστεύω πως η τέχνη του ηθοποιού είναι ένα κράμα από πολλές τέχνες. Η κίνηση και η μουσικότητα είναι άρρηκτα δεμένες με τη σκηνική παρουσία ενός ηθοποιού. Προσωπικά για να είμαι ειλικρινείς πρώτα ασχολήθηκα με το τραγούδι και το χορό κι έπειτα με κέρδισε ο χώρος της υποκριτικής. Πιστεύω πως οι ηθοποιοί είμαστε σαν τους αθλητές, δεν πρέπει πότε να σταματούμε να δουλεύουμε το σώμα και τη φωνή μας.

4.   Ο Γιώργος Ζαχαράκης φέρνει στη σκηνή το κωμικό έργο που μετά έγινε ταινία ("Ωραίος και σέξι") και καθιέρωσε τον γνωστό Αμερικάνο σκηνοθέτη στο ρόλο του "νευρικού εραστή". Πως νιώθετε με αυτή σας την συνεργασία και πως νιώθετε που είστε μέρος αυτής της παράστασης;

Νιώθω ειλικρινά πολύ τυχερή που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς και ευγνώμων που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν με τον Γιώργο. Δεν είχα κάνει ποτέ κωμωδία μέχρι τώρα κι η αλήθεια είναι πως με φόβιζε στην αρχή ( οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουμε μια τάση προς το δράμα ) . Ο Γιώργος μας έδωσε απίστευτη ελευθερία ν’ ανακαλύψουμε ο καθένας το ρόλο του και με τη καθοδήγηση του βρήκα τα πατήματα μου. Συνειδητοποίησα πως αν βρεις τον πυρήνα του ρόλου και την αλήθεια του, η κωμωδία είναι απλώς μια άλλη προσέγγιση αυτής της αλήθειας, μέσα σε μία πιο “ελαφριά” ίσως ατμόσφαιρα που απαιτεί και προσφέρει το ίδιο έργο.


5.   Έχετε κοινά με την ηρωίδα που υποδύεστε;

Πάντα μπορούμε να βρούμε κοινά με τους ήρωες που υποδυόμαστε πιστεύω, γιατί μέσα μας κρύβουμε πολλά πρόσωπα. Συγκεκριμένα με τη Λίντα πιστεύω πως έχω αρκετά κοινά, κάποια πιο προφανή και κάποια που έπρεπε να ψάξω λίγο περισσότερο για να τα βρω. Για παράδειγμα ο ενθουσιασμός της για τα μικρά πράγματα και η αθωότητα της. Η πίστη στον έρωτα και στην ρομαντική πλευρά της ζωής είναι μερικά στοιχεία που με χαρακτηρίζουν.

6.   Μελλοντικά σχέδια.

Μετά το τέλος των παραστάσεων θα πάω για λίγο στο Παρίσι για μια κινηματογραφική δουλειά, μιας και δραστηριοποιούμαι και στις δυο χώρες. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν αποκλειστικά στο Παρίσι, αλλά πλέον η βάση μου είναι η Αθήνα και πηγαινοέρχομαι όταν προκύψει κάποια δουλειά. 

 

Ευχαριστώ πολύ!

 


Play it Again Sam του Woody Allen

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:00

Θέατρο Faust

Προπώληση Εισιτηρίων https://www.more.com/theater/play-it-again-sam-proin-oraios-seksi/

 


Tης Αλεξίας Βλάρα,13/3/2024



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".