Μιχαήλ Δουκάκης: "Νιώθουμε ευγνώμονες που έχουμε τη χαρά να παίζουμε ένα έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς"

 «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Μιλήστε μου για αυτή τη παράσταση.


Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδίασύγχρονα ανεβασμένη, διαχρονική και πιο επίκαιρη από ποτέ που πραγματεύεται με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο την ανθρώπινη ματαιοδοξία.



 Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης και τι πρόκειται να δούμε; 

Πρωταγωνιστεί ο Μιχαήλ Δουκάκης. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Τατιάνα Σκανάτοβιτς, τους φωτισμούς και τη μουσική επιμέλεια ο Βαγγέλης Σαγρής και το μακιγιάζ που κάνει τον Μιχαήλ να φαίνεται 40 χρόνια μεγαλύτερος… η Ναϊάδα Σαγρή.

Στο ξεκίνημα του έργου βλέπουμε έναν συγγραφέαπου μόλις έχει γυρίσει από την κηδεία ενός διάσημου συναδέλφου του. Φθονώντας τη μετά θάνατον δόξα του, προσπαθεί να πείσει τον φίλο του και συνάδελφο, να γράψουν ο ένας τον Επικήδειο του άλλου!

Όσο επιμένει κι όσα περισσότερα κόλπα χρησιμοποιείγια να κάμψει τις αντιστάσεις του συνομιλητή του, τόσο πιο αστεία φαίνεται η προσπάθεια του. Η αγωνία για υστεροφημία και η ματαιοδοξία του ξεδιπλώνονται με τον πιο κωμικό τρόπο.

Θα δείτε ένα έργο που θα σας διασκεδάσει, θα σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας, αλλά θα σας βάλει και σε σκέψεις, όπως οφείλει να κάνει κάθε πραγματικό έργο τέχνης.


 ‘Έχετε πάει με την παράσταση Λoς Άντζελες και Νέα Υόρκη. Πώς νιώθετε;

Νιώθουμε ευγνώμονες που έχουμε τη χαρά να παίζουμε ένα έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς –αν όχι του σημαντικότερου- και στόχος μας είναι να το ταξιδέψουμε όπου υπάρχουν Έλληνες. Αυτός είναι και ο λόγος που θα δώσουμε μόνο δέκα παραστάσεις στο Αλκμήνη τον Μάρτιο. Αμέσως μετά πάμε περιοδεία.


Πώς είναι η επαφή με τον απόδημο ελληνισμό; 


Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Αμερική, όπου κι αν παίξαμε, η υποδοχή του κοινού ήταν πολύ θερμήΓελούσαν δυνατά καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης και στο τέλος μας χειροκροτούσαν και μας επευφημούσαν όρθιοι! Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να ταξιδέψουμε την παράσταση σε όποια άκρη της γης υπάρχουν μεγάλες ελληνικές κοινότητες.



Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;


Ελάτε να δείτε τον «Επικήδειο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο θέατρο Αλκμήνη! Είναι μια φρέσκια αναζωογονητική παράσταση ενός κλασικού και διαχρονικού έργου. Σας υποσχόμαστε μια βραδιά ξεκαρδιστική και… θεραπευτική!

Σπεύσατε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από το ταμείο του θεάτρου ή online στο https://www.ticketservices.gr/event/o-epikhdeios-theatro-alkmini/?lang=el


Της Αλεξίας Βλάρα,1/3/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".