Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MAJOR SEVEN - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 MAJOR SEVEN

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

 

 




Παρασκευή 1
η Μαρτίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 


Την Παρασκευή 1η Μαρτίου, ο Αλέξανδρος Αντωνίου εμφανίζεται στη σκηνή του Major Seven για να παρουσιάσει - με τη συνοδεία τεσσάρων εξαιρετικών μουσικών - ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, δημιουργίες άλλων γνωστών καλλιτεχνών και διασκευές που θα μας εκπλήξουν.

 

Μαζί του οι μουσικοί:

Τύμπανα: Γιώργος Λιβαδάς

Ηλεκτρικό Μπάσο: Κωνσταντίνος Δίκαρος

Πλήκτρα: Πέτρος Χατζηγεωργίου

Ηλεκτρική κιθάρα: Σπύρος Νεόφυτος

 

Είσοδος 10 €

Ώρα έναρξης : 22:00
Κρατήσεις: 6949207008

 



 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι ΌΝΑΡ στο Major Seven

 

Το θρυλικό συγκρότημα του Λευτέρη Πλιάτσικα, οι ΟΝΑΡ, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια από τη δημιουργία του και επιστρέφει δυναμικά στην Αθήνα, στην μουσική σκηνή του Major Seven, το Σάββατο 2 Μαρτίου, μετά από μία μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα.

Με το νέο τους κομμάτι "Όλα εδώ" να μεταδίδεται στα αθηναϊκά ραδιόφωνα, με τραγούδια και συναυλίες που έχουν αφήσει εποχή, οι ΟΝΑΡ επιβεβαιώνουν πως... ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Η προσθήκη της κρητικής λύρας στο σχήμα, μετατρέπει τα Live τους σε μία εκπληκτική μουσική εμπειρία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από δικά τους τραγούδια και αγαπημένες διασκευές επιτυχιών των Β. Παπακωνσταντίνου, Πυξ Λαξ, Δ. Σαββόπουλου, Ξυλούρη, γεμάτες ηλεκτρισμό και συναίσθημα.

 

Παίζουν οι μουσικοί:

Λευτέρης Πλιάτσικας (κιθάρα, φωνή)

Φένια Βούλγαρη (φωνή)

Λουκάς Καλαντζάκος (τύμπανα)

Λία Μιχαηλίδου  (πλήκτρα)

Γιώργης Βροντινάκης (κρητική λύρα, μαντολίνο, λαούτο)


Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 12€

Οργάνωση Παραγωγής: Ρετιρέ Productions

 



 

Κυριακή 3 Μαρτίου

ANDREAS GOMOZIAS TRIO

SWINGING THE BLUES

 

Με πάνω από 40 χρόνια παρουσία στη Blues σκηνή ο Ανδρέας Γκομόζιας συνδυάζει Jazz και Blues στοιχεία με χαρακτηριστικό Swing feeling, αγγίζοντας πότε το Rock’n’Roll και πότε τη Country.

Μαζί του ο ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΤΑΣ στο μπάσο, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες και έχει δουλέψει για χρόνια στην Αμερική όπου σπούδασε Jazz Bass. Δισκογραφία και εμφανίσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα και διάσημους καλλιτέχνες από το εξωτερικό (David Liebman, Andy Sheppard, Alex Foster κ.α.)
και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ στα τύμπανα, ο οποίος χει εμφανιστεί σε 24 χώρες και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα ( Δ. Σαββόπουλος, Λ. Μαχαιρίτσας κ.α.). Δισκογραφία και εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό (The Tiger Lillies, Meschyia Lake κ.α.) Συνδημιουργός του ντουέτου Opera Chaotique.

Ο Ανδρέας Γκομόζιας συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς όπως ο Βρετανός κιθαρίστας Mick Taylor (ex Rolling Stones, Bob Dylan, John Mayall), ο Bluesman από το Chicago Michael Dotson (ex Magic Silm), το Country ντουέτο από το Nashville των Jim & Minnie Murphy και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Ιδρυτής των Drifting Around, Country Gentlemen, Blues Revenge και για χρόνια μέλος των Blues Family και των Cadillacs του Johnny Vavoura.

 

Είσοδος : 10€

Έναρξη : 21:30

Κρατήσεις: 6949207008

 



 Παρασκευή 8 Μαρτίου

Χριστίνα Μαρία Λαζάρου

«Can’t hide the Sun»

 

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η Χριστίνα Μαρία Λαζάρου έρχεται στο Major Seven μαζί με τρεις εξαίρετους μουσικούς, στην πρώτη προσωπική της συναυλία μετά την κυκλοφορία του album της ILKENA και του single «Οι ώρες απειθούν, γίνονται μέρες».

Ορμώμενη από τον στίχο της «…you can’t hide the sun», δημιουργεί ένα μουσικό ηλιακό σύστημα, στο οποίο έργα της ίδιας και καλλιτεχνών που αγαπά περιστρέφονται γύρω από έναν Ήλιο-Αλήθεια, προσκαλώντας μας να εκτεθούμε, να φωτιστούμε και να ζεσταθούμε από αυτόν.

Μία παράσταση βαθιάς εσωτερικότητας και λυτρωτικής έντασης σε dark cinematic ατμόσφαιρα που, πότε μας ψιθυρίζει και πότε μας φωνάζει πως ό,τι κι αν συμβεί, τίποτα δεν μπορεί να κρύψει τον Ήλιο για πολύ.

Αργύρης Παρασκευάς - Πιάνο, Κιθάρες, Βιολί

Αχιλλέας Ταμπάκης - Μπάσο

Χάρης Παρασκευάς – Τύμπανα


Είσοδος : 12 €

Έναρξη : 22:00

Κρατήσεις: 6949207008

 

 



Κυριακή 10 Μαρτίου

Εθνικό Ωδείο Πειραιά

Η τάξη σύγχρονου τραγουδιού της Ιωάννας Εμμανουήλ παρουσιάζει:

Κινηματογραφικά και αγαπημένα

 

Η μουσική σκηνή Major Seven υποδέχεται τα νεαρότερα μέλη της τάξης σύγχρονου τραγουδιού της Ιωάννας Εμμανουήλ από το Εθνικό Ωδείο Πειραιά, την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Μετά από πολλές συναυλίες και αφιερώματα στις μεγαλύτερες σκηνές της Αττικής, αυτή την φορά καταπιάνονται με τα τραγούδια του Ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Από το «city of stars» μέχρι το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι»  της ανεπανάληπτης ταινίας «Στέλλα» και από το «Τoy story» μέχρι τις «Θαλάσσιες τις χάντρες», θα ακουστούν τραγούδια με τα οποία έχουμε κλάψει, γελάσει και χορέψει μαζί τους!

Θα συνοδεύουν οι καταξιωμένοι μουσικοί:

Γιώργος Κωνσταντινίδης - πιάνο

Δημήτρης Κουφογιώργος κιθάρα – μπουζούκι

Αλέξης Αντωνόπουλος ντραμς -κρουστά

Ώρα προσέλευσης : 20.30

Είσοδος : 10€

Κρατήσεις: 6949207008

 



 

Τετάρτη 13, 20 & 27 Μαρτίου

Κώστας Αγέρης & Αλέξανδρος Τζουγκανάκης

“Η Δική μας η Γενιά»

 

Ο Κώστας Αγέρης και ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης, δύο από τους πιο υποσχόμενους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, που πατάνε στην παράδοση και στο καλό Ελληνικό τραγούδι, ενώνουν τις φωνές τους και μας παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα, μια διαδρομή από τον Πόντο στην Κρήτη και στο καλό Ελληνικό τραγούδι, στην νέα μουσική σκηνή Major Seven.

Μετά την κυκλοφορία του ντουέτου «Αηδονάκι», το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, θα πραγματοποιήσουν τρεις μοναδικές εμφανίσεις τις Τετάρτες 13, 20 & 27 Μαρτίου στο Major Seven.

Ένα μουσικό ταξίδι που ενώνει την παράδοση του Πόντου και της Κρήτης με το καλό Ελληνικό τραγούδι.


Έναρξη : 21.30

Είσοδος : 12€

Εισιτήρια : more.com

Κρατήσεις: 6949207008

 

 

 


Παρασκευή 15 Μαρτίου
Passepartout band – Live

 

 

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, η Passepartout band ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή του Major Seven, για ένα μοναδικό Live.

Η Passepartout band συστάθηκε τον Μάιο του 2013 με έδρα τον Πύργο Ηλείας.

To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει την μπάντα να ξεχωρίζει, είναι η ευελιξία στην εναλλαγή μουσικών οργάνων και ηχοχρωμάτων, που της επιτρέπει να κυμαίνεται τόσο σε ήχους rock n rolldiscopoplatin όσο σε ελληνικούς των δεκαετιών 80ς 90ς, λαϊκούς και παραδοσιακούς.

 

Αυτό όμως που τελικά καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η ικανότητά τους να εκτοξεύουν τη διάθεση στα ύψη σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό, μετατρέποντας έτσι κάθε τους εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι.

 

Η Passepartout band είναι:

Τύμπανα: Απόστολος Κακαβάς  

Ηλεκτρικό μπάσο: Αντώνης Τσιάπαλης 

Ηλ. κιθάρα : Κωστής Πυρενης

Βιολί, μπουζούκι, φωνή: Μάριος Παπουλιας

Πιάνο, νταούλι & επιμέλεια προγράμματος: Στέφανος Κωνσταντόπουλος

Γυναικεία Φωνή: Μαρία Βασιλοπούλου

Τεχνικός ήχου: Γιάννης Γιαννόπουλος 

 

Έναρξη: 22:30

Είσοδος: 5 €

Εισιτήρια: more.com
Κρατήσεις: 6949207008

 

 

 


 

REBE(L)TANGO Quartet

Tango-ρεμπέτικο: Δρόμοι Παράλληλοι

 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!

το

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Φεβρουαρίου, οι  REBE(L)TANGO Quartet επιστρέφουν για μια ακόμη μουσική βραδιά με τίτλο Tango-ρεμπέτικο: Δρόμοι Παράλληλοι!

 

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, το Τango και το Ρεμπέτικο παρουσιάζονται μέσα από πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, πρωτίστως σαν περιθωριακές μουσικές που κατά καιρούς ήταν στην παρανομία ή λογοκρίθηκαν,  αλλά και σαν μουσικές που  εξέφρασαν το λαϊκό γίγνεσθαι μιας δύσκολης καθημερινότητας, αυτής  των μεταναστών και των προσφύγων  στα λιμάνια του Πειραιά και του Μπουένος Αϊρες, στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

 

Μέσα από 8 διαφορετικές θεματικές ξετυλίγεται το νήμα των παράλληλων δρόμων του Tango και του Ρεμπέτικου: To άστυ, η καθημερινή επιβίωση, ο άνδρας, η γυναίκα, ο έρωτας, το πάθος, η ουτοπία, ο θάνατος, η ελευθερία.

 

Στην ιστορία του «σύγχρονου λαϊκού́ τραγουδιού́» - όπως αποκαλεί ο Μάνος Χατζιδάκις το ρεμπέτικο - παρατηρούνται κοινές και παράλληλες εξελίξεις με τις αντίστοιχες ξένες αστικές λαϊκές μουσικές όπως το tango.

Ακόμα και η θεματολογία τους είναι παρεμφερής: μιλάνε για πόνο, για φυλακή́, για παρανομία και για χασίσι, για οικονομική́ και ψυχική́ εξαθλίωση, για πικραμένους έρωτες  και για θέματα εν γένει της λαϊκής καθημερινότητας.

 

Βίλλη Κυριακοπούλου: Φωνή

Αναστασία Γεωργάκη: Ακορντεόν

Τηλέμαχος Μούσας: Κιθάρα, Πριόνι, Θέρεμιν

Χρυσόστομος Μπουκάλης: Κοντραμπάσο

Special guest: Ειρήνη Δασκαλάκη: Φωνή, αφήγηση


Είσοδος: 12€

Ώρα έναρξης: 21:30

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6949207008

Διάρκεια: 100 λεπτά

Διοργάνωση: Ρετιρέ Productions

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku