Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάρτιος γεμάτος χρώματα, θέατρο, μουσική & δραστηριότητες για όλους στη Βαμβακού Λακωνίας!

 



Μάρτιος γεμάτος χρώματα, θέατρο, μουσική & δραστηριότητες για όλους στη Βαμβακού Λακωνίας!


Από Μάρτη, καλοκαίρι, λέει ο λαός! Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης φτάνει, η φύση αρχίζει να ζωντανεύει ξανά και να σας καλεί σε νέες περιπλανήσεις κι εξορμήσεις. Ο Μάρτιος στη Βαμβακού συνδυάζει μουσική, θέατρο, εικαστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, δραστηριότητες STEAM και εικονική πραγματικότητα, χαρταετούς, γαϊτανάκια, μάσκες, σαπουνόφουσκες, χρώματα και χαρτοπόλεμο, messy και clay play που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς από τη Vamvakou Revival, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
 
Απόκριες & Βαμβα-Κούλουμα
Το Τριώδιο άνοιξε κι οι Απόκριες έρχονται! Η πιο κεφάτη και χρωματιστή εποχή του χρόνου πλησιάζει κι εμείς στη Βαμβακού, έχουμε ετοιμάσει μοναδικές εμπειρίες και υπέροχες δραστηριότητες για να γιορτάσουμε αυτές τις Απόκριες μαζί. Δημιουργικά μασκαρέματα και κατασκευή μάσκας (09/03), κατασκευή αερόστατων (10/03), χαρταετοί και γαϊτανάκι με νήματα και χρωματιστές κορδέλες (16/03), μουσική βραδιά στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι (16/03) μας οδηγούν έως την Κυριακή της Αποκριάς. Η θεατρική παράσταση για παιδιά «Αίσωπος φτου και βγαίνω!», μία διαφορετική προσέγγιση των ιστοριών του Αισώπου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλειώνη, γεμάτη ανατροπές, παιχνίδι, διάδραση, χρήση θεατρικής μάσκας και μουσική, έρχεται στη σκηνή του σχολείου της Βαμβακούς την Κυριακή των Αποκρεών (17/03). Την Καθαρά Δευτέρα (18/03), σας προσκαλούμε στα Βαμβα-Κούλουμα, με face painting, αποκριάτικες κατασκευές και μπαλονοκατασκευές, μία διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας, πέταγμα χαρταετού, latin μελωδίες και τα σαρακοστιανά εδέσματα στο σχολείο του χωριού!
 
Τριήμερο Μαρτίου στο χωριό
Η φετινή χρονιά προσφέρει πολλές αφορμές για μικρές τριήμερες εξορμήσεις και μία τέτοια είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Πριν την παρέλαση και τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, σας προσκαλούμε στη Βαμβακού να μάθουμε για το νερό, τις ιδιότητες και τις μορφές του, να φτιάξουμε τους δικούς μας νερόμυλους (23/03), να παίξουμε και να σχεδιάσουμε τρισδιάστατα (24/03) τα δικά μας σχέδια στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Μάνο Λοϊζο θα μας ταξιδέψει το Σάββατο 23/03 στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο.
 
Τεχνολογία, εκπαίδευση, πηλός & παιχνίδια για παιδιά & οικογένειες
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, η Vamvakou Revival σας προσκαλεί σε μια μαγική και συναρπαστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (02/03) στο βουνό του Πάρνωνα! Επιστρατεύστε την όραση, την ακοή και την αφή σας και απολαύστε μία ρεαλιστική εμπειρία σε τρισδιάστατο πλαίσιο. Την Κυριακή 03/03, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ταξιδεύουν στη Βαμβακού, με ένα βιωματικό εργαστήριο, μέσω του προγράμματος της Μουσειοβαλίτσας «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ταξιδεύουν» που είναι μέρος του Εκπαιδευτικού και Κοινωνικού Προγράμματος «Agon, an Olympic Legacy» του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας και αναπτύχθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η επαφή με τη φύση και τη γη, αλλά και η σύνδεση με τους εαυτούς μας είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Clay Play Stories» (30/03), ενώ η ελευθερία και η δημιουργικότητα συνδυάζονται αρμονικά στο «Σχολείο…Αλλιώς» (31/03). Μιλάμε για τους αγαπημένους ήρωες και τις ιστορίες τους και τα πλάθουμε με τον πηλό, ενώ παίζουμε και διασκεδάζουμε μέχρι τελικής πτώσης στο σχολείο της Βαμβακούς επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια.
 
Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.vamvakourevival.org/events
 
                                                                        #WeekendsatVamvakou
                                                                 #VamvakouRevival
 

Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival
 
H Vamvakou Revival ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού-πρότυπου, βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελούν η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά - και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, η καινοτομία, ο πολιτισμός, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.


Μάρτιος γεμάτος χρώματα, θέατρο, μουσική & δραστηριότητες για όλους στη Βαμβακού Λακωνίας!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.vamvakourevival.org/events


Επικοινωνία για τη Vamvakou Revival
Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku