Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε και προτείνουμε: Αγάπη


Η παράσταση με ένα οικείο σκηνικό το σπίτι (μας, τους) απεικονίζει με ευαισθησία και βάθος τον αγώνα ενός ζευγαριού του Αντώνη και της Γεωργίας, τους οποίους ενσάρκωσαν οι Παντελής Παπαδόπουλος και Μαριέττα Σγουρδαίου, απέναντι στην άνοια και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητά τους και τις σχέσεις τους. Η σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου αναδεικνύει με λεπτότητα τη συναισθηματική ένταση και την πολυδιάστατη φύση των χαρακτήρων, ενώ η πλοκή αναδεικνύει το παράδοξο και το ανθρώπινο στην αντιμετώπιση της απώλειας και της ασθένειας.

Η θεματολογία της παράστασης ανοίγει σημαντικά ερωτήματα για τη φύση της μνήμης, την αξία των σχέσεων και τη δύναμη της αγάπης απέναντι στην απώλεια και την αρρώστια. Μέσα από την παράσταση, ο θεατής προσκαλείται να αναλογιστεί τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη ψυχή αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα και την αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα εξερευνά τη δύναμη της ανθρώπινης συνδιαλλαγής και αντοχής.

Με εξαιρετικές ερμηνείες και μια παραστατική αισθητική που αγγίζει την καρδιά του κοινού, το έργο αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της ενσυνείδητης αντιμετώπισης της άνοιας και της απώλειας του εαυτού, καθώς και τη σημασία της συνειδητοποίησης και της αποδοχής της αλλαγής στη ζωή του ατόμου και των αγαπημένων του. Συνολικά, μια συγκινητική και σημαντική παράσταση που προσφέρει πολλά στο κοινό της.


Της Γιώτας Καραμάνου, 27/2/2024 


 Αν είμαστε οι μνήμες μας και οι μνήμες μας θολώσουν, τότε ποιοι είμαστε; Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, ένα έργο-βίωμα βασισμένο στην προσωπική της μαρτυρία. «ΑΓΑΠΗ». Από τις 26 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με ένα εξαιρετικό σύνολο πρωταγωνιστών: Παντελής Παπαδόπουλος, Μαριέττα Σγουρδαίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.more.com/theater/agapi-1.





Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

 

ΥΠΟΓΕΙΟ

Πεσμαζόγλου 5 | 2103222760

 

ΑΓΑΠΗ

Σκηνοθεσία

Ελένη Ευθυμίου

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

26 Φεβρουαρίου 2024



Ο Αντώνης και η Γεωργία, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχουν περάσει μια ολόκληρη ζωή μαζί, έρχεται αντιμέτωπο με μία νέα, επώδυνη κατάσταση που θα αλλάξει την πραγματικότητα όπως τη γνώριζαν.

Ο σπαραγμός των σχέσεων που χάνονται στα βάθη της μνήμης, αλλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σε όσους απομακρύνονται μέρα με τη μέρα, γίνονται το υλικό μίας παράστασης-αφιέρωμα στη μνήμη της γιαγιάς και του παππού της σκηνοθέτριας Ελένης Ευθυμίου.

Είμαστε οι μνήμες μας; Και αν οι μνήμες θολώσουν, ποιοι είμαστε; Και τι επίδραση έχει αυτό στους αγαπημένους μας;

Ο ρόλος της μνήμης για την ανθρώπινη ταυτότητα, η αορατότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, η έννοια της φροντίδας και τα όρια της αγάπης γίνονται οι κινητήριες θεματικές για τη δημιουργία μιας παράστασης που επιχειρεί να μιλήσει για όσα συχνά δεν μοιραζόμαστε ή δεν τολμούμε καν να αρθρώσουμε.

Μπροστά στην απώλεια του εαυτού, είναι τελικά η αγάπη ανήμπορη; Πώς συγκρούεται με την αρρώστια και τον πόνο; Και, τελικά, θριαμβεύει ή κατακρημνίζεται;

Μια παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως» σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνηςμε την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.





Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο - Δραματουργία: Ελένη Ευθυμίου, Σοφία Ευτυχιάδου
Συνεργασία στο κείμενο: Γιώτα Κουιτζόγλου 
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου 
Μουσική σύνθεση: Λευτέρης Βενιάδης 
Σκηνικά-Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη
Κοστούμια: Διδώ Γκόγκου
Βοηθός σκηνοθέτριας: Γιώτα Κουιτζόγλου
Φωτογραφίες / trailer : Μιχάλης Κλουκίνας
Make Up ArtistTeo Ζωγραφάκι
Δ/νση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Βοηθός Παραγωγής: Ξένια Καλαιτζή – Πανούτσι Μάργελος
Παραγωγή: Λυκόφως, Γ. Λυκιαρδόπουλος – Θέατρο Τέχνης

 

Παίζουν: Παντελής Παπαδόπουλος, Μαριέττα Σγουρδαίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιώτα Κουιτζόγλου, Μάρκος Κώτσιας


 



Παραστάσεις

Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Εισιτήρια από 15 ευρώ

 

Προπώληση

ΑΓΑΠΗ | Εισιτήρια online! | More.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku