Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε και προτείνουμε: "𝝡𝝜𝝢 𝝚𝝦𝝝𝝚𝝞𝝨 𝝢𝝪𝝬𝝩𝝖"


Σε ένα καλογραμμένο πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Λαμπίρη, οι επτά ταλαντούχοι ηθοποιοί με διάθεση-πάθος-ενέργεια-έκφραση και σωματικότητα ανάδειξαν το συναισθηματικό βάθος των χαρακτήρων στους σημερινούς προβληματισμούς, με ένταση στην ανατρεπτική πλοκή και τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που δημιουργεί!
Η ευρηματική σκηνοθεσία της Ιωάννας Φρουδαράκη δημιουργόντας ένα κλίμα που μας αιχμαλωτίζει, με το ατμοσφαιρικό-σκηνικό δια χειρός Νίκου Τσέλικου και τις μουσικές αποχρώσεις της, οι φωτισμοί της Μαριέττας Παυλάκη τονίζουν υποβλητικά τα σπουδαία γεγονότα της εξέλιξης.
Η επιτυχημένη θεατρική διασκευή και η μεταξύ των ηθοποιών χημεία, ζωντάνεψαν την ιστορία μπροστά μας, Θίγοντας σύγχρονα θέματα που μας απασχολούν, φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις!!



ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΝΥΧΤΑ

Γιώργος Λαμπίρης

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Φρουδαράκη

 

 

 


 

 

 

 

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

Σε ένα λίγο πιο δυστοπικό lockdown από αυτό που ζήσαμε, το πτώμα του Σωτήρη κείτεται νεκρό στα σκαλιά της πολυκατοικίας του, άγρια χτυπημένο. Στην απέναντι πολυκατοικία, ο Ορέστης, συγκατοικεί με μια Σκιά. Η Ελένη, η κοπέλα του Σωτήρη, προσπαθεί να διαχειριστεί το πένθος της και να μάθει τι του συνέβη, ενώ ο Φώτης, ο περαστικός που ανακάλυψε το πτώμα, αποφασίζει να μείνει και να την βοηθήσει. Η αστυνομία κυκλώνει όλο και περισσότερο την περιοχή. Η Σκιά παίζει με τις σκιές και όλα αρχίζουν να περιπλέκονται.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Θεωρούμε ότι ως κοινωνία έχουμε την ανάγκη να ξανά βιώσουμε τις ιστορίες μας μέσα από τον μύθο, γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό το έργο. Για κάποιους το “Μην έρθεις νύχτα” μπορεί να είναι ιστορίες αγάπης, για άλλους μία βίαιη έκφανση της πραγματικότητας, για εμάς όμως είναι ένα ταξίδι συνειδητοποίησης. Όλοι έχουμε τις ιστορίες μας, πολλές φορές κλεινόμαστε σ’ αυτές και ξεχνάμε τους γύρω μας. Αν όμως μπορέσουμε να μοιραστούμε αυτές τις ιστορίες ο ένας με τον άλλον, ίσως βρούμε συγκλίσεις, ίσως ο πόνος μας να πατάει στις ίδιες νότες αυτής της παράφωνης συμφωνίας. Τότε υπάρχει περιθώριο για αλλαγή. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε χάσει, ποιους-ες-α έχουμε χάσει, μόνο τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ένα πτώμα κείτεται νεκρό έξω από την πόρτα μιας πολυκατοικίας, μία πανδημία, μία ακόμα ευκαιρία καταστολής. Το πτώμα χάνεται. Αποκοπή από την μνήμη. Αυτή η οικειότητα με ανατριχιάζει.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιώργος Λαμπίρης

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Φρουδαράκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Φραγκέλλη

Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Νίκος Τσελίκος

Σχεδιασμός φωτισμού: Μαριέττα Παυλάκη

Επιμέλεια κίνησης: Βλάσσης Χρυσικόπουλος

Φωτογραφίες- βίντεο- σχεδιασμός αφίσας: Κωνσταντίνα Ψαρρού (Cone_be)

Πρωτότυπη μουσική: Ιωάννα Φρουδαράκη

Social Media: Πηνελόπη Ρόδη

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Ιωάννα Φρουδαράκη, Νίκη Φραγκέλλη, Γιώργος Λαμπίρης

Βοηθοί παραγωγής: Κατερίνα Περλιάνη, Άρης Καλαβρός, Βασιλική Πουλάκη

Εκτέλεση Παραγωγής: Bow Theatre Group

 

Παίζουν: Βλάσσης Χρυσικόπουλος, Γιάννης Αξιώτης, Χρήστος Δερβεντζής, Άρης Καλαβρός, Κατερίνα Περλιάνη, Νίκη Φραγκέλλη, Γιώργος Λαμπίρης

 

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις:  Από Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως Τρίτη 12 Μαρτίου

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30

 

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 14€

Μειωμένο: 10€

 

Διάρκεια παράστασης: 80’

 

Προπώληση εισιτηρίων: MORE.COM

https://www.more.com/theater/min-ertheis-nyxta/

 

 

 

ΡΕΚΤΙΦΙΕ - Κέντρο Έρευνας Μικτών Παραστατικών Τεχνών

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 119, Αθήνα

Τηλ. 698 187 1669

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku