ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | «ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ» | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΩΛΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ» | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΩΛΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG

 


Την  Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι  Εκδόσεις Gutenberg, Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ, Σύλλογος Ελληνίδων και Ελλήνων Κοινωνιολόγων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν  την  παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Τσιώλη με τίτλο  «Επισφαλείς Βιογραφίες».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Έφη Βουτυρά, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δήμητρα Κόφτη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου

Ευθυμία Μακρίδου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου

και ο Συγγραφέας.

 

Προλογίζει: Χριστίνα Σιώμου, Προϊσταμένη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 

Link βιβλίου: https://bitly.ws/3azIo

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πώς αρθρώνονται οι διαδρομές του βίου των σύγχρονων επισφαλώς εργαζομένων; Πώς βιώνουν οι εργαζόμενοι την ένταξή τους σε ευέλικτες, άτυπες και επισφαλείς μορφές απασχόλησης και πώς νοηματοδοτούν τον κόσμο της εργασίας με βάση τις εμπειρίες τους αυτές; Πώς επιδρά η εργασιακή ευελιξία και επισφάλεια στη συγκρότηση των επαγγελματικών ταυτοτήτων; Στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να απαντήσει η έρευνα που παρουσιάζεται στο βιβλίο και βασίστηκε στην πολυεπίπεδη ανάλυση ιστοριών ζωής σύγχρονων εργαζομένων, που παρήχθησαν στο πλαίσιο αφηγηματικών συνεντεύξεων. Μέσα από την οπτική, τις εμπειρίες και τη φωνή των εργαζομένων, αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα των τρόπων βίωσης ευέλικτων και επισφαλών μορφών εργασίας, καθώς και η πολλαπλότητα των στρατηγικών που ενεργοποιούν οι δρώντες για να αντεπεξέλθουν σε αυτές. Αναδείχθηκαν, ακόμη, οι δυναμικοί και μη τυποποιημένοι τρόποι με τους οποίους διαρθρώνονται οι διαδρομές του βίου των σύγχρονων εργαζομένων, καθώς και η ποικιλία των διαδικασιών συγκρότησης των επαγγελματικών ταυτοτήτων. Η εμπειρική έρευνα αντλεί σχήματα θεωρητικής πλαισίωσης από τον πλούσιο διάλογο που διεξάγεται στο πεδίο των κοινωνικών επιστημών γύρω από τις «μεταμορφώσεις» της εργασίας και τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων.

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".