ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΔΕΙΠΝΟ ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑΣ» | ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«ΔΕΙΠΝΟ ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑΣ» | ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG

 


Τo Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Gutenberg, διοργανώνουν παρουσίαση του  βιβλίου του Γιάννη Ανδριανάτου με τίτλο «Δείπνο Αντιβαρύτητας».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Αγγελάτος ,Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας & Θεωρίας Λογοτεχνίας, Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ

Γιώργος Κεντρωτής ,Καϑηγητής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Συγγραφέας

Νίκος Πρατσίνης, Μεταφραστής

Θανάσης Τριαρίδης, Συγγραφέας

 

Συντονισμός:

Κώστας Δαρδανός, Εκδότης

 

Θα μιλήσει και ο συγγραφέας:

Γιάννης Ανδριανάτος , Ιδρυτής και διευϑυντής του «Ρητορικού Κύκλου»

 

Απαγγελία:

Έλλη Πασπαλά ,Τραγουδίστρια

Σήφης Πολυζωίδης, Ηϑοποιός

 

Βιολί:

Μιλτιάδης Παπαστάμου

Γιάννης Ιωαννίδης

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://bitly.ws/39ed9

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/39edo

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο είναι μια σύμπλευση Ποίησης και Φιλοσοφίας με κείμενα, από μικρά αποφθεγματικά έως μεγαλύτερου μεγέθους, που αγγίζουν θέματα φιλοσοφικά, υπαρξιακά, κοινωνικά, ερωτικά, πολιτικά, μεταφυσικά, ενώ καταλήγει σε μικρά σατυρικά στιγμιότυπα από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Γιάννης Ανδριανάτος γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Οι γονείς του κατάγονται από την Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Ήρθε στην Ελλάδα οχτώ ετών. Σπούδασε ζωγραφική και φιλοσοφία. Είναι ιδρυτής της διευθυντής του "Ρητορικού Κύκλου", όπου προσφέρονται σπουδές πάνω στη χρήση και έκφραση του λόγου, στη διαλεκτική και τη φιλοσοφία. Διοργανώνει σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια, ποιητικές βραδιές και θεατρικά δρώμενα. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και έχει δώσει συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Τα χάικου " Άνευ Αποδοχών" γράφτηκαν μεταξύ 1989 και 1995 και είναι το πρώτο μέρος από τα χάικου που έχει γράψει. Οι Αινιγματισμοί είναι φράσεις που οι περισσότερες ειπώθηκαν σε σεμινάρια ή διαλέξεις.

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".