ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΜΠΕΤΤΥ ΛΕΛΟΥΔΑ»

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«ΜΠΕΤΤΥ ΛΕΛΟΥΔΑ» | ΜΠΕΤΤΥ ΛΕΛΟΥΔΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΗΡΕΑΣ


 

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Νηρέα, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΜΠΕΤΤΥ ΛΕΛΟΥΔΑ», που αφορά τη ζωή και την τέχνη της δημιουργού, σε επιμέλεια του Βασίλη Μαυριανού.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Ιωάννα Ταούκη, Διδάκτωρ στην Εκπαιδευτική Νευροεπιστήμη, συνεργάτης και παλιά κατασκηνώτρια της κατασκήνωσης Λελούδα.

-Πολύδωρος Ζέκκος, Αρχιτέκτων - Χωροτάκτης

-Ανθή Φούντα, Ηθοποιός, Θεατροπαραγωγός, παλιά κατασκηνώτρια και συνεργάτης της κατασκήνωσης Λελούδα

-Βασίλης Μαυριανός, MSc Αρχιτέκτων, επιμελητής έκδοσης και συνεργάτης της κατασκήνωσης Λελούδα

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://bitly.ws/39ecy

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/39ecG

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο «ΜΠΕΤΤΥ ΛΕΛΟΥΔΑ» μας καλεί να εξερευνήσουμε την τέχνη και τη ζωή της δημιουργού, μιας καλλιτέχνιδας με μούσα την ομορφιά της φύσης και έμπνευση τον πλούτο των αφρικανικών πολιτισμών. Μέσω δίγλωσσης αφήγησης, στα ελληνικά και στα αγγλικά, προσφέρει μια εκ των έσω ματιά στον κόσμο της Μπέττυ. Στο βιβλίο παρουσιάζεται μια συλλογή από μοναδικά έργα τέχνης της, τα οποία κατασκευάζει από φυσικά υλικά, με κάθε κομμάτι να αφηγείται μια δική του ιστορία. Τα έργα αυτά δεν αναδεικνύουν μόνο το καλλιτεχνικό ταλέντο της, αλλά και την επιθυμία της να συνδέεται με την ουσία διαφορετικών πολιτισμών. Το βιβλίο, εμπλουτισμένο με φωτογραφίες που ζωντανεύουν τις δημιουργίες της είναι κάτι περισσότερο από μια βιογραφία- είναι μία γιορτή της δύναμης της τέχνης να ξεπερνά τους πολιτισμούς και να εμπνέει, ιδιαίτερα εμφανής και στο φυσικό χώρο της κατασκήνωσης Λελούδα στην Εύβοια. Η κατασκήνωση ιδρύθηκε το 1993 από την Μπέττυ, τον σύζυγό της, Στέφανο, και τις δύο αγαπημένες τους κόρες, Φραντζέσκα και Ρομυλία, και αντικατοπτρίζει το κοινό τους όραμα, όπου η φύση και η δημιουργικότητα συναντιώνται. Η πορεία της Μπέττυ, από τα χρόνια της διαμόρφωσής της στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα μέχρι το ταξίδι ζωής που πραγματοποίησε στην κοιλάδα του Όμο της Αιθιοπίας, τροφοδοτήθηκε από την υποστήριξη της οικογένειάς της, καθιστώντας αυτή την ιστορία μια ιστορία τέχνης, αγάπης και πολιτισμικής περιέργειας. Η παρουσίαση του βιβλίου θα αποτελέσει επίσης μία γιορτή για τα 60 χρόνια κοινής ζωής της Μπέττυ και του Στέφανου, μιας σχέσης που καθόρισε την πορεία υλοποίησης όλων των έργων που παρουσιάζονται.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".