Είδαμε και προτείνουμε: Ηλίας Πετρόπουλος - ο Λαογράφος του Άστεως

 Ηλίας Πετρόπουλος ο Λαογράφος του Άστεως , στο θέατρο NOUS σε σενάριο-σκηνοθεσία Στεβης Λύτρα, που μετά από πολύ έρευνα και μελέτη μας παρέδωσε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και βιώματα της ανατρεπτικής προσωπικότητάς του ποιητή και πεζογράφου , που απότομα ξεστομιζονται αλήθειες και συναισθήματα.

Έγραψε για τον υπόκοσμο, τη φυλακή, την πορεία, την σεξουαλικότητα και τη διαφορετικό τη τα, καταδικάστηκε κατ' επανάληψη για τα βιβλία του και για τον αναρχικό χαρακτήρα των γραπτών.

Το αντισυμβατικό πνεύμα δεν ταίριαζε καθόλου με την εποχή, είχε πάντα μία περιπαικτική και αυτοσαρκαστική διάθεση, η βωμολοχία, η αγάπη του για το κοινωνικό περιθώριο, ο παραμυθητικός λογος και η ερωτική του τρυφερότητα ήταν κάποια από τα στοιχεία της προσωπικότητάς του!
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ως νέος Ηλίας ήταν Εξαιρετικός, στο ρόλο της μεγαλύτερης ηλικίας του Ηλία ήταν ο Ανδρέας Μανουχος που και εκείνος ήταν καθηλωτικος, όμως και οι: Νικολέτα Κόκορη, Μαρία Μπακάλη, Κώστας Ταταράκης, Στάθης Παπαδόπουλος, Νικόλαος Στυλ. Χανακούλας, Αλεξάνδρα Παναγή,Αποστόλης Λάγιος ήταν και εκείνοι υπέροχοι, αρμονικά δεμένοι στο σύνολο στην εξέλιξη του έργου!!!

Ηλίας Πετρόπουλος - ο Λαογράφος του Άστεως

 

Μόνο για 2 παραστάσεις

Παρασκευή 17 & 24 Φεβρουαρίου

 



Ηλίας Πετρόπουλος ο Λαογράφος του Άστεως | σκηνοθεσία: Στέβη Λύτρα


 

«Να κάψεις το κουφάρι μου και να ρίξεις τις στάχτες στον υπόνομοΤέτοια είναι η διαθήκη μου»

Ηλίας Πετρόπουλος

 


Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη στα βιογραφικά στοιχεία του Ηλία Πετρόπουλου και δημιουργήθηκε για να μνημονεύσει την πολύπλευρη, οξυδερκή και ανήσυχη προσωπικότητα ενός από τους ευφυέστερους ερευνητές της καθημερινότητας, που δεν δίστασε να κάνει τις ατυχίες του ευκαιρίες.
Δεν αγαπάμε τον Ηλία μόνο για το έργο του αλλά κυρίως για την βαθιά σοφία και την τέχνη του στο να μεταμορφώνει τα ''μικρά'' σε ''τεράστια''....

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Στέβη Λύτρα

Ενδυματολογική Επιμέλεια : Κρυσταλλία Λύτρα

Light DesignerΑναλογικός

Στήριξη παράστασης : Κωνσταντίνος Σπηλιώτης

Social mediaΠραξιτέλης Σαραντόπουλος

Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού - angienomikou@gmail.com

 

Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Ανδρέας Μανούχος, Νικολέτα Κόκκορη, Μαρία Μπακάλη, Κώστας Ταταράκης, Στάθης Παπαδόπουλος, Νικόλαος -Στυλιανός Χανακούλας, Αλεξάνδρα Παγανή, Αποστόλης Λάγιος, Ανδρέας Ασημακόπουλος, στη φωνή του Δικαστή : Κυριάκος Σάμιος.

 

Info:

Παρασκευή 17 & 24 Φεβρουαρίου 2023

Έναρξη:  9.00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 90λεπτά με διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου16 κανονικό, 10 μειωμένο (ανέργωνφοιτητικόΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων : https://www.ticketmaster.gr/seatingPlan.html?idProduct=2123875#

 

Email Θεάτρου: info@theatrenous-creativespace.com

Parking: Για το διάστημα 20:00-00:00, με την επίδειξη του εισιτηρίου σας, χρέωση 5€.

Τοποθεσία Parking: https://goo.gl/maps/C1FUemc53UHgQjV3A

Τοποθεσία:Θέατρο Noūs- Creative Space, https://goo.gl/maps/H5s9ZbcQwUnv15aT9

 

ΤηλΕπικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες6974 655559

 

Θέατρο ΝουςΤροίας 34 & ΠατησίωνΑθήνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".