Σώμα και Φωνή | Εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη Νέος κύκλος του εργαστηρίου από 30 Μαρτίου 2023 
Το μάθημα «Σώμα και Φωνή» επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων. Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτή αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε τον πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε τη φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητες της φωνής μας.
Τη φετινή χρονιά θα συνεχίσουμε τη δουλειά πάνω στο τραγούδι ως όχημα για την εφαρμογή των φωνητικών ασκήσεων στην καθημερινή λειτουργία. Κάθε βδομάδα ένα καινούριο τραγούδι διαφορετικού ρεπερτορίου και δυσκολίας γίνεται το εβδομαδιαίο πεδίο της έρευνας του σώματος και της φωνής.
Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς. Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα. ΔΙΑΡΚΕΙΑ Από 30 Μαρτίου έως 15 Ιουνίου 2023
Πέμπτη 19:30 – 21:30
*Δε γίνονται μαθήματα τις 2 Πέμπτες του Πάσχα 13 & 20 Απριλίου
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 30 Μαρτίου 2023 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ info@elephastiliensis.gr ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Έως τις 26 Μαρτίου 2023 Τα μαθήματα γίνονται στο Loop Dance Lab | Μετρό Συγγρού-Φιξ, Ηλεκτρικός-Πετράλωνα. Λόγω των μέτρων προστασίας ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς. Η αίθουσα του Loop Dance Lab είναι ευρύχωρη, αερίζεται φυσικά και απολυμαίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες.
|
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου